Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Balesetben halt meg a bankigazgató és fia

Közlekedési balesetben elhunyt a Raiffeisen Bank vásárhelyi fiókjának igazgatója és 13 éves fia. A Szegeden élő család autójával a Heves megyei Besenyőtelken karambolozott. Az igazgató felesége és másik gyermeke az egri kórházban fekszik súlyos, életveszélyes sérülésekkel.
Súlyos közlekedési baleset történt hétfő délelőtt fél tizenegykor a 33-as főúton Heves megyében. Egy személy- és egy teherautó karambolozott, ketten életüket vesztették, hárman súlyos, életveszélyes, ketten pedig könnyebb sérüléseket szenvedtek. A két áldozat: a Raiffeisen Bank vásárhelyi fiókjának igazgatója, a 38 éves Csató István, valamint 13 esztendős kisfia.

– A szegedi család Opel Astrájával haladt a főúton. Besenyőtelek külterületén, az úttest bal oldalán lévő hotelhez akartak lekanyarodni. A személyautó vezetője azonban nem adta meg az elsőbbséget a szemből szabályosan érkező teherautónak, s egymásnak rohantak – nyilatkozta lapunknak Oravecz Éva. A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hozzátette, hogy az ütközés olyan erővel történt, hogy az Astra bevágódott a hotel előtt parkoló kocsik közé, s elgázolt egy nőt, aki a járműve mellett állt.

A bankigazgató a helyszínen életét vesztette. Feleségét és két gyermekét a mentők az egri kórházba szállították. A 13 éves fiút már nem tudták az orvosok megmenteni, elhunyt. Az asszonyt és a másik gyermeket súlyos, életveszélyes sérülésekkel ápolják a hevesi megyeszékhelyen.
Ugyancsak súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a nő, aki a parkolóban autója mellett állt, és az Astra elgázolta. A teherautó vezetője és utasa könnyebben sérült.

Kérdésünkre a Raiffeisen Bank budapesti központjából a következő e-mail érkezett a szerkesztőségünkbe: „A cég valamennyi munkatársa megdöbbenéssel értesült Csató István és családja tragédiájáról. Csató István 2002-től volt a pénzintézet munkatársa. 2003-tól a hódmezővásárhelyi fiók vezetőjeként szerzett elismerést szakmailag és emberileg egyaránt. A bank igyekszik a család segítségére lenni a tragédiában, munkatársát saját halottjának tekinti. A pénzintézet minden munkatársára, köztük természetesen Csató Istvánra is egymillió forint értékű baleset- és életbiztosítást kötött, melynek összegét a család kapja, valamint a bank vállalja a temetés költségeit. A Raiffeisen Bank dolgozói közössége ezúton is részvétét fejezi ki a családnak."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Tornyai átkerül Vásárhelyhez

Január elsejével venné át Vásárhely a megyei önkormányzattól az Alföldi Galéria emeleti részét,… Tovább olvasom