Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Balesetveszélyes a mindszenti bankpalota erkélye

Mindszent - Alátámasztották a Mindszent központjában található, idén 104 éves bankpalota erkélyének egyik konzolját, ami elvált a terasz aljától. A környékét lezárták omlásveszély miatt. A kormányhivatal szakértői vélemény alapján döntenek a helyreállításról.
A mindszenti Köztársaság téren található patinás épület, az úgynevezett bankpalota idén 104 éves. Korábban már írtunk arról, hogy Ávéd János háziorvos évekkel ezelőtt a megmentését kezdeményezte, de azóta sem sikerült az ehhez szükséges pályázati forrást megtalálni. Nem adják fel, azt tervezik, hogy az eredeti állapotokat állítják vissza.

Az épület állapota folyamatosan romlik, így az erkély aljáról leszakadozó vakolatot szerette volna rendbe hozni még a hónap elején Lukács Erzsébet tulajdonos. – A fiam látott neki a munkának, először a vakolatot verte le, amikor észrevette, hogy a konzol elvált az erkély aljától – mondta a mindszenti asszony. Azonnal fával támasztottak alá, majd értesítették az önkormányzatot.

– Július 6-án érkezett a bejelentés a jegyzőhöz, de 2013 óta a járási hivatal építési hatósága jár el ilyen ügyekben, továbbítottuk a problémát. Július 22-én érkezett válasz a hatóságtól, hogy gyorsított eljárásban statikus vizsgálja meg – mondta Zsótér Károly polgármester. Addig is a város műszaki csoportja a fatámaszt egy biztosabb acélra cserélte le.

Lukács Erzsébet rémálma, hogy leszakad az erkély. A szerző felvétele
Lukács Erzsébet rémálma, hogy leszakad az erkély. A szerző felvétele

Azóta azonban semmi nem történt, ami aggasztja Erzsébetet. – Hiába van lezárva a közlekedők elől a járda. Itt a bank, a hentes és a kerékpártároló, egy gyerek is bármikor beszaladhat az erkély alá, hiába van kiírva, hogy omlásveszély – magyarázta az asszony, aki nem érti, miért kell ilyen sokáig ülni az ügyön. Az épület 49 százaléka a városé, 51 a lakosoké, így azt mondja, a javítás költségének ráeső részét természetesen kifizeti, csak legyen mielőbbi megoldás.

Az eljárás a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Építésügyi Osztályán megindult. Közvetlen életveszély jelenleg nincs, az alátámasztással megszűnt. Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, egyelőre arról tudunk tájékoztatást adni, hogy a hatóság, szakértői vélemény becsatolását rendeli el, majd az alapján dönt a helyreállítási munkákról. Erre az ingatlan tulajdonosait fogja kötelezni – írta megkeresésünkre e-mailben Varga Márta, a megyei kormányhivatal kommunikációs vezetője.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állást keresnek a mártélyi tanárok

Az új tanévet már nem a mártélyi iskolában kezdik azok a felső tagozatosok, akik az előzőt még a faluban fejezték be. Tovább olvasom