Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Balesetveszélyes fák, bokrok

Hódmezővásárhely - Harmincezret fizet – akár többször is – az az új-kishomoki ingatlantulajdonos Vásárhelyen, aki az önkormányzat felszólítása ellenére sem vágja le a portájáról az útra lógó növényeket.
Az út fölé lógó, dús bokrok, fák nehezítik a közlekedést a vásárhelyi Új-Kishomokon. Hiába lehet egyébként is csak 30-cal a szűk utcákon hajtani, balesetveszélyes a városrész. Sok helyen egészen az út közepéig ki kell gurulni, hogy belátható legyen a kereszteződés. A város jegyzője, Korsós Ágnes már korábban is felhívta az ottani ingatlantulajdonosok figyelmét, hogy nyessék le a portájukról kilógó növényzetet. Ugyanakkor 300 ingatlantulajdonost hivatalosan is felszólítottak erre. Rövid a határidő, azaz a felszólítás kézhezvételétől számítva 3 napon belül rendbe kell tenni a portákat – tudtuk meg Korsós Ágnestől.

Akik nem tartják be a határidőt, szabálysértési büntetésre számíthatnak, ami 30 ezer forint. Ezt az összeget újra és újra kivethetik, ha ismét gondot okoznak a növények. Plusz azt a költséget is ráterhelik a porták gazdáira, amiért az önkormányzat rendbe teszi az utcafrontot. A közterület-felügyelők folyamatosan ellenőrzik az új-kishomoki kertek állapotát, eddig 30 feljelentést tettek a növények miatt, az önkormányzat 10 esetben vetett ki szabálysértési büntetést.

Olvasóink írták

  • 2. vik05 2010. június 11. 16:10
    „A 47-es felöl is elég baleset veszélyes bejönni kishomokra mert a bokroktól nem lehet látni jön e biciklis és ha elütöm én vagyok a hibás mert nem lehet látni a bokortól!! Mert a biciklis az jön mint az őrült! Akkor fizessen a város is mert az meg az Ő területe!”
  • 1. NTK 2010. június 09. 16:44
    „Nem nagyon látom, hogy mozgolódnának az ott lakók...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kényszerből ezermester a vásárhelyi tanár

Kényszerből lett ezermester a vásárhelyi Gregus-középiskola tanára, Túri Lajos. Tovább olvasom