Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Baloghné köszöni a vásárhelyi közgyűlés segítségét

Mártély - Köszöni a vásárhelyi közgyűlésnek a mártélyi iskola javára felajánlott segítséget Balogh Jánosné, a falu polgármestere. A támogatási akcióhoz csatlakozott Lázár János vásárhelyi polgármester is.
– Hálás vagyok minden támogatónak, aki szívén viseli a mártélyi iskola sorsát. A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás eddig is figyelemmel kísérte a falu oktatási intézményében zajló változásokat – reagált Balogh Jánosné mártélyi polgármester arra, hogy a vásárhelyi közgyűlés múlt csütörtökön felajánlotta támogatását a mártélyi iskolának. Megírtuk: Lázár János vásárhelyi polgármester is csatlakozott Benkő Zsolt és Hegedűs Zoltán fideszes városatya, valamint Szél István székkutasi polgármester, a vásárhelyi kistérségi társulás elnökhelyettese kezdeményezéséhez. A képviselők egyhavi tiszteletdíjukat, 70 ezer forintot, a székkutasi polgármester pedig egyhavi fizetését, 228 ezer forintot ajánlott fel Mártély oktatási intézményének.

A mártélyi iskola az idei tanévtől újra önkormányzati fenntartásba került, ami pluszként mintegy 10 millió forintos terhet jelent az önkormányzati költségvetésnek. Önsegítés céljából örökbefogadási akciót hirdetett a közelmúltban az intézmény. A vásárhelyi közgyűlésen Benkő Zsolt – aki hangsúlyozta: ez támogatás, nem pedig örökbefogadás – felajánlásokra ösztönözte a többi képviselőt is. Lázár János pedig azt mondta, fontos az együttműködés a környező településekkel, és mindenkire rábízza, mennyit ad. Elhangzott a vásárhelyi közgyűlésen, hogy a mártélyi polgármesternek és a jegyzőnek is vállalnia kell az anyagi felelősséget.

– Természetes, hogy támogatom az iskolát. Azon túl, hogy ingyen tanítok a harmadik osztályban, már egy hónappal ezelőtt felajánlottam 120 ezer forintot az iskola javára. Ez nem kötődik az örökbefogadáshoz, ez támogatás, amit kazáncserére fordítanak. Az is természetes, hogy folyamatosan figyelemmel kísérem az iskola anyagi helyzetét – hangsúlyozta Balogh Jánosné. Hozzátette: nem a szülők pénztárcájára, hanem inkább társadalmi munkájára számítanak.

Egy patronálója, azaz örökbefogadója már van a mártélyi iskolának – hallottuk Giliczéné Molnár Iréntől, a mintegy 120 diákot befogadó mártélyi iskola igazgatójától. A pártfogó egy hétre a 250 eurós örökbefogadást választotta. Az igazgatónő a vásárhelyi közgyűlésen elhangzottakkal kapcsolatban azt mondta: a tiszta szívvel adott támogatásnál nincs nagyobb, szebb adomány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fehér László óriás képei

Hódmezővásárhely - Már összeállították Fehér László festőművész, az előző vásárhelyi Őszi Tárlat… Tovább olvasom