Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Bankfiók lehet a mindszenti könyvtárból

Olajozottan folyt a munka a tegnapi mindszenti képviselő-testületi ülésen, melyet Zsótér István polgármester távollétében most is Szabó József alpolgármester vezetett. A városatyák többek közt elfogadták a tavalyi zárszámadást, a város gazdasági és munkaprogramját, s köszöntötték az év első helyi babáját is.
Gördülékenyen zajlott a tegnapi mindszenti képviselő-testületi ülés melyet ezúttal is a betegsége miatt tartósan táppénzen lévő polgármester helyén ülő Szabó József alpolgármester vezetett. A képviselők napirend előtt virággal és ajándékkal köszöntötték az idén elsőként született helyi kisbabát: Kis Noelt valamint szüleit Kis Lajost és Kis Lajosnét.

A testület vita nélkül döntött arról, hogy Mindszent a vásárhelyi többcélú kistérségi társulás tagjaként csatlakozik a kistérségi közmunka pályázathoz, mely számításaik szerint 6-6,5 millió forint elnyerését eredményezi. Ez tíz közmunkás négy hónapi foglalkoztatását, egy három hónappal való továbbfoglalkoztatást jelenti, s két embert tanfolyamra is beíratnak. Mindemellett kertészeti eszközöket is vásárolnak. A városnak ehhez nem kell önerőt biztosítani, viszont biztosítania kell az eszközök áfájaként 806 ezer forintot.

Antalt is megfenyegették

Napirend előtti felszólalásában ítélte el Zsótér István polgármester megfenyegetését Nagy Krisztián és Hevesi István képviselő. Az előbbit azonban felháborította, hogy a polgármestert ezt politikai ellenfelei számlájára írta, Az utóbbi pedig azt hangsúlyozta, hogy a polgármester betegsége ellenére a testület dolgozik, s ez fontosabb, mint a polgármestert ért inzultus. Antal István képviselő pedig azt mondta a testületnek, hogy őt is megfenyegették „fideszes csőcseléknek" nevezték a testületet, s azt kívánták, hogy az oszlassa fel magát. Őt, a Fidesz polgármesterjelöltjét és családját már a kampány idején érték zaklató hívások. Húsvétvasárnap reggel pedig, amikor a templomba indultak, akkor vette észre, hogy valaki a házuk falára végezte el a nagydolgát, s még a használt toalettpapírt is a helyszínen hagyta.

A testület Ávéd János háziorvost delegálta a Dél-alföldi Regionális Tanácsba. Elfogadták a tavalyi zárszámadási rendeletet, mely szerint a város 1 milliárd 77 millió forintos költségvetése 73 millió forint forráshiánnyal zárult. Gajdánné Szathmári Mária könyvvizsgáló hitelesnek és megalapozottnak nevezte a költségvetést, s felhívta a figyelmet arra, hogy az előző esztendőben a város növelte vagyonát. A testület az idén 1 milliárd 165 millió forint bevétellel és ugyanannyi kiadással számol, melyből 251 millió forintot a működési célú hitel tesz ki.

A 2007–2010 között tervezett fejlesztésekre Antal István képviselő hívta fel a figyelmet, így arra, hogy még az idén megkezdik a Károlyi-óvoda rekonstrukcióját, majd sorra kerül az iskola rekonstrukciója és tanmedence építése. De pénzt fordítanak az intézmények akadálymentesítésére és kistérségi kerékpárút hálózatépítésére is.

A testület megbízta Antal István képviselőt, hogy folytasson további tárgyalásokat a mindszenti ivó- és szennyvízvezeték hálózatot és a tisztítót 2023-ig üzemeltető Zsigmondy Béla Zrt.-vel arról, hogy a majdani szennyvíztisztító működtetésének közösen dolgozzák ki pontos részleteit.

Szabó József alpolgármester ismertette, hogy 80 négyzetméteres belvárosi ingatlan bérletének igényével fordult a városhoz a K&H Bank, mely fiókot szeretne nyitni a városban. Az alpolgármester elmondta, sajnos ekkora városi ingatlan nem áll a rendelkezésükre, ám felajánlják megvételre a pénzintézetnek a Tisza Művelődési Házba költöző városi könyvtár eddigi, igaz, jóval nagyobb helyiségét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új lelkészcsalád költözik Hódmezővásárhelyre

A napokban kiderült: új lelkészcsalád költözik Hódmezővásárhelyre, az evangélikus gyülekezethez. Az… Tovább olvasom