Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Barátfülehegyet készítenek a mindszentiek

Mindszent - Az előzetes tervek szerint több mint 12 ezer darab barátfüléből készítenek hegyet a hétvégén a XIV. Mindszenti Napokon. A városban napok óta gyúrják a tésztát, de a rendezvényre érkező településeken is készülnek a szilvalekváros finomságok.
– Barátfülelázban ég Mindszent, hiszen már több mint százan csatlakoztak a sütéshez – mondta Lupityka Gáborné Pelyva Sára, a kezdeményezés koordinátora. Hozzátette, városukban a minimális mennyiség a település létszáma, azaz 6990 darab barátfüle elkészítése. Ehhez adják majd hozzá a Mindszentre érkező delegációk által hozott süteményeket, így az előzetes számításaik szerint több mint 12 ezer darab barátfüléből állítanak fel hegyet szombat délután a kulturális központ előtt, amit 18 óra után közösen fogyasztanak el a lakosokkal.

– Gondolkoztunk, hogy milyen érdekességgel készüljünk a rendezvényre. Szerettünk volna valami különlegeset, mint például a derekegyházi palacsintafesztivál, és így találtunk rá a barátfülére, amivel a települések közötti barátságot jelképezzük – magyarázta a szervező, aki elmondta, a Mindszenti Napokra érkezők közül voltak olyanok, akik nem ismerték ezt a finomságot, így számukra küldtek receptet is.

A rendezvényen 15 település vesz részt, így érkeznek a határon túlról is. A muzslyaiaknak a szállítással is lesznek gondjaik, hiszen előre le kell adniuk a mennyiséget, hogy a határon át tudják hozni a süteményt.

A XIV. Mindszenti Napok ünnepélyes megnyitóját pénteken 15 órakor tartják a kulturális központ előtti téren.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladó Bessenyei Ferenc színművész szülőháza

Hódmezővásárhelyen, mindössze 9,8 millió forintért vehetjük meg a zengő hangú művész egykori… Tovább olvasom