Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Bátrak a lányok Mindszenten

A mindszenti kislányok jóval bátrabbak, mint a nagyobb fiúk, derült ki tegnap a városi lovaspályán. A szociálisan rászoruló helyi családok gyermekei egy hétig ingyen táborozhattak, s ezalatt lovaglás is szerepelt a programban.
Óriási különbség. A gyerekek ismerkednek a lóval. Fotó: Tésik Attila
Linda, a hátasló tegnap nyugodtan tűrte, hogy tizenöt gyermek körülrajongja. Ezt leginkább a kislányok tették, mert a nagyobb fiúk félénken arrébb húzódtak, s csak hosszú könyörgés után mertek felülni a békés állat hátára.

– Öt esztendeje szervezünk pályázati pénzből ingyenes nyári tábort azoknak a helyi gyermekeknek, akiknek szülei nem tudják finanszírozni csemetéjük nyaralását – tudtuk meg Veniczné Ágoston Heléntől, a mindszenti családsegítő és gyermekvédelmi szolgálat szakmai vezetőjétől.

A legkisebb, mindössze ötesztendős Juhász Tündének nem kellett könyörögni, hogy nyeregbe szálljon.

Az ötesztendős és nagyon bátor Juhász Tündével finoman tudatni kellett, hogy más is szeretne már lovagolni. Bátyjának, Mihálynak a számos program közül legjobban a cserkeszőlői fürdés tetszett. A nyolcéves fiúcska nem tud úszni, ennek ellenére több tucatszor csúszott le a számos csúszda egyikén.

A 11 éves Kulcsár Noémi Nikolett szerint érdemes volt ellátogatni a kecskeméti rajzfilmstúdióba, mert megtudhatta, hogyan készült egyik kedvenc meséje, a Vízipók-csodapók. Az íjászaton pedig első lövésre majdnem a céltábla közepébe talált.

Az egyhetes tábor alatt a mindszenti gyermekek ellátogattak a szegedi vadasparkba is, délutánonként pedig különféle kézműves-foglalkozásokon vehettek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétszázmilliót nyert Hódmezővásárhely

Öt pályázatával összesen 196 millió forintot nyert a város az Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív… Tovább olvasom