Délmagyar logó

2017. 06. 24. szombat - Iván 19°C | 33°C Még több cikk.

Bayer Zsolt a ''büdös SZDSZ-esről'' Vásárhelyen

Inkább hatezer szoci, mint egy büdös SZDSZ-es – mondta Bayer Zsolt (képünkön) Hódmezővásárhelyen. A publicista szavait tőlünk hallotta az SZDSZ helyi jelöltje, akinek az a véleménye: mindenki jobban járt volna, ha Bayer egy fórum helyett a kórház pszichiátriai osztályára látogat el. Lázár János polgármester sem örült Bayer minősítésének, de ha arról van szó, hogy választani kell az SZDSZ és az MSZP között, ő is inkább az utóbbi mellett maradna.
Bayer Zsolt
Inkább hatezer szoci, mint egy büdös SZDSZ-es – ezt mondta szombaton este Hódmezővásárhelyen Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája. A megjegyzést a Népszabadság idézte tegnapi számában. Bayer azt is mondta, ha a liberálisnak tartott Oliver Cromwell feltámadna, és őt ma liberális politikusként Demszky Gábor főpolgármester fogadná, majd elvinné a meleg büszkeség napján szervezett felvonulásra, ahol „harmincezer rózsaszín bőrtangás buzi vonul fel, Oliver Cromwell rablóhúst csinálna valamennyiből, kardélre hányná mindet".

Arra voltunk kíváncsiak, hogy az SZDSZ helyi szervezete eddig miért nem reagált Bayer megjegyzésére. Horváth László országgyűlési képviselőjelölt azonban tőlünk tudta meg, mit mondott Bayer. Ezek után természetesen reagált: „Talán mindannyian jobban jártunk volna, ha Bayer Zsolt Vásárhelyen nem Lázár János lakossági fórumát, hanem a városi kórház pszichiátriai osztályát látogatta volna meg. Kijelentései nem érdemelnének szót, ha nem lenne Orbán Viktor választási gyűléseinek állandó színpadi kelléke. Úgy tűnik, a vásárhelyi Fidesz kampányának csúcspontjaként szükségük volt Bayer Zsolt ámokfutására. Az a véleményem, hogy ezek a megnyilatkozások abból a fideszes felismerésből fakadnak, hogy amennyiben az SZDSZ bejut a parlamentbe, a Fidesz nem fog tudni kormányt alakítani. Ezzel egyébként teljes mértékben egyetértek!" – írta Horváth László.

Lázár János lapunk kérdésére – lehet-e véleménynyilvánításnak minősíteni Bayer gondolatmenetét – azt mondta, ez meglehetősen nehéz kérdés. Emlékezete szerint a fórumon kérdéseket tettek föl Bayer Zsoltnak, és ezekre válaszolt. Lázár nem emlékszik rá, hogy pontosan ez hangzott-e el, mindenesetre szerinte sem volt szerencsés Bayer fogalmazása. Ugyanakkor hozzátette: ha arról van szó, hogy az SZDSZ és az MSZP közül kell választani, ő is inkább az utóbbi mellett tenné le a voksát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Életveszélyes biciklisek a vásárhelyi éjszakában

Harminckét szembejövő bicikliből kettőn égett lámpa a minap, amikor sötétedés után a közlekedési… Tovább olvasom