Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Bazi nagy görög esküvő Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Húsz év után ismét násznép gyülekezett szombaton a vásárhelyi görögkeleti templom előtt: Márton Anett és Asztalos Gábor esküvőjére igyekeztek a vendégek.
A szertartás a nagy sikerű Bazi nagy görög lagzi című film képeit idézte, az ikonokkal díszített falak között koronázták meg az ifjú párt. A 31 éves vőlegényt néhány hónapja keresztelték meg, bár Gábor családjának nincs kötődése az ortodox egyházhoz.

– Érdekel a vallástörténet, kifejezetten az ortodox egyházé. Nagyon kedvelem a szerbeket, Montenegrót. Ott döntöttem el, megkeresztelkedem – mondta Gábor, aki szerbül is szeretne megtanulni. Református kötődésű 28 éves menyasszonya eleinte furcsállta, de elfogadta mindezt. Nem volt ellenére, hogy esküvőjük a görögkeleti templomban legyen. A fiatal pár hat évvel ezelőtt ismerkedett meg a tanítóképző főiskolán, Montenegróban tartották az eljegyzésüket, sőt a jegygyűrűt is ott vásárolták.

Fotók: Tésik Attila

Gábor szerződéses katona, egyenruhában mondta ki a boldogító igent. A katonás-ortodox szertartás magyaros mulatsággal folytatódott. Nem hiányzott a húsleves, a pörkölt, hajnalig húzták a talpalávalót.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyről nem látszik a válság

Hódmezővásárhely - Miközben 10–15 százalékkal is visszaeshet a műszaki cikkek piaca Magyarországon, a Euronics Kft. közel 44 milliárd forint árbevételt és kétmilliárd feletti üzleti eredményt tervez 2009-re. Tovább olvasom