Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Beáta nagyapja és édesapja nyomdokain halad

Hódmezővásárhely - Nagypapája félbemaradt festményének befejezése volt az első munkája a nemrégiben a vásárhelyi Mozaik Kamarateremben kiállító Szűcs Beáta amatőr alkotónak. A szegedi főiskola rajz szakán végzett alkotó kedvenc témái Itália és a lovak.
– A nagymamám adta a kezembe nagyapám egyik félbehagyott festményét még gyerekkoromban azzal, hogy fejezzem azt be. Gondolom, azt akarta, hogy elfoglaljam magam. Sikerült: igaz háromszor-négyszer is újra kezdtem, de végül készen lettem vele – itt kezdődött a festészet iránti érdeklődésem és szeretettem – árulta el a vásárhelyi Szűcs Beáta, hogyan került kapcsolatba az alkotóművészettel.

Szűcs Beáta egyik kedvenc alkotásával. A szerző felvétele
Szűcs Beáta egyik kedvenc alkotásával. A szerző felvétele


Persze erős családi vonás is erősítette mindezt, hiszen a már említett nagyapján kívül édesapja is foglalkozott festészettel. Beáta mediterrán hangulatú, illetve lovakat ábrázoló festményeiből és grafikáiból a múlt héten volt látható tárlat a vásárhelyi Mozaik Kamarateremben.

Az alkotó annak idején a szegedi Szög-Art amatőrfestőknek szervezett műhelyfoglalkozásain ismerkedett meg a festészet mesterségével, majd a szegedi tanárképző főiskola népművelő-rajz szakán mélyítette el ismereteit tanárai Sinkó János és Mátyi Róbert segítségével.

Szűcs Beáta: A nagymamám adta a kezembe nagyapám egyik félbehagyott festményét még gyerekkoromban... A szerző felvétele
Szűcs Beáta: A nagymamám adta a kezembe nagyapám egyik félbehagyott festményét még gyerekkoromban... A szerző felvétele

– Főiskolás koromban érintett meg a mediterráneum világa, mely szeretete, hangulata képeimen is visszatükröződik. Ugyanis négyszer is jártunk tanulmányúton Itáliában, Firenzétől Nápolyig bejártuk Olaszországot. A lovas képeimet pedig a vásárhelyi Rostás tanya patásai ihletik – árulta el az alkotó, aki eddig öt kiállításon mutatkozott be a nagyérdemű művészetkedvelő közönség előtt.

Olvasóink írták

  • 1. abai 2012. február 13. 17:32
    „jó képek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költözés a vásárhelyi Ótemplomból

Elköltöztették a vásárhelyi Református Ótemplomból a padsorokat, hogy megindulhasson az épület felújítása. Tovább olvasom