Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Behálózták a lopott kerékpárt

Hódmezővásárhely - Két lopott kerékpár került elő csütörtökön Vásárhelyen. Egyiket a sértett ismerte fel, míg a másikat a Közbiztonsági Háló keretében szolgálatot teljesítő járőrök fedték fel.
A reggeli órákban egy férfi jelentette be: megtalálta a korábban ellopott kerékpárját és visszatartja az azzal közlekedő férfit is. A helyszínre érkező rendőrök egy 70 éves férfit igazoltattak, aki a feltett kérdésre elmondta, hogy körülbelül két hete a nyitott ajtón ment be a Zrínyi utca egyik házának udvarára, majd ott megtetszett neki a kerékpár. Mivel úgy gondolta, hogy az senkié, ezért azt magához vette és azóta használja.

Az egyenruhások a férfit előállították.

Az éjszakai órákban a rendőrjárőrök az vásárhelyi vendéglátó-helyiséget ellenőrizték. Ennek során figyeltek fel egy gyanús fiatalemberre, aki ki akarta vonni magát az igazoltatás alól, ezért a közterület irányába távozott. A rendőrök utána mentek, és intézkedés alá vonták az ekkor már egy kerékpárt toló férfit. A kétkerekű ellenőrzése során kiderült: annak alvázszáma alapján azt a makói rendőrség lopás miatt körözi. A rendőrök átvizsgálták a fiatalember ruházatát is, amiből egy más nevére szóló bankkártya került elő, amire a férfi elfogadható magyarázatot nem tudott adni.

Az egyenruhások a férfit előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra. Ellene visszaélésé készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel vétsége miatt indult büntetőeljárás - értesült a delmagyar.hu Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivőtől.

Olvasóink írták

 • 14. seawasp 2010. március 30. 14:21
  „"Behálózták a lopott kerékpárt"

  Ennyit fejlődött világ, amióta kimaradtam a suliból? A sünök mióta szőnek hálót? :-D”
 • 13. Filctoll 2010. március 30. 05:49
  „szilmaril2 - Addig míg az MSZP-FIDESZ KOALÍCIÓ lesz hatalmon addig sose!
  Lásd pl a megélhetési bűnözést! Legálissá tették a szabadrablást és egyes rétegek ki is használják.
  Remélem a Jobbik rendet rak!
  Szebb jövőt!”
 • 12. szilmaril2 2010. március 29. 09:53
  „Igazad van dzsorzso! Nem mindig a rendőrt kéne szidni, aki csak a hatályos törvényeink szerint dolgozik!
  Előbb az elfuserált törvényeket kéne megváltoztatni és utána szidni a rend őreit. De mikor lesznek nekünk
  "normális" törvényeink?”
 • 11. dzsorzso 2010. március 28. 06:21
  „GialloRosso
  Kíváncsi lennék arra ha a Te kerékpárodat lopták volna el, és esetleg arra is hogy miként vélekednél akkor a sünök munkájáról, ha egy nap bekopogtatnának hozzád és szép napot kívánva visszaadták volna neked elmondva azt, hogy megvan a kis tolvaj szarka is aki azóta felel a tetteiért....
  Ja vagy talán nincs kerékpárod? Autóval flangálsz? Apuci alád tolta a A6-ost feszítessz vele a városba?
  Igen sajnos az esetek többségében nem kerülnek elő az ellopott kerékpárok, pedig nap mint nap kiszűrésre kerülnek bármely álltalános ellenőrzésnél a kerékpárhasználók.
  Bár nem nagy eredmény tény, hogy megfogtak egy biciklitolvaj, de eredmény és innen is látszik minél több rendőr és ellenőrzés kellene az utcára, többb erő=több eredmén....több eredmény=visszaszoruló bűncselekmények

  Szolgálnak és félnek? Szolgálj te helyettük próbáld ki a rendőri hívatást! Kíváncs lennék neked mennyire lenne tele a gatyád mikor a társaddal körbevesznek titeket a morék godzilla pofával, meg késsel a kézben....
  Nekik nem félni kell hanem oda állni és intézkedni azokon a kereteken belül amit számukra az elfuserált törvények megszabnak.....

  LUZER vagy komcsikám...
  Szebb jövőt kívánok!”
 • 10. GialloRosso 2010. március 27. 21:19
  „Grat a sünöknek! Bicajtolvajok...ez igen!

  Szolgálunk és félünk....”
 • 9. efje 2010. március 26. 20:12
  „Az olcsó műanyagfékes bicikliken sokszor meg vázszám sincs. Így aztán a kereskedő nem tud mást mondani csak kitalálni valami frappáns választ. Nem kell tőle venni többet semmit.”
 • 8. Filctoll 2010. március 26. 15:58
  „bespin - Érdekes mert nekem csont nélkül kiállítottak egy igazolványt, pecséttel, aláirással.
  A cikkel kapcsolatban pedig ez az igazi pofátlanság! Senkié. Becarás. Jó duma.
  A gond csak az hogy sok ilyen mentalitású emberke szaladgál az utcákon!
  De remélem nem sokáig!
  Szebb jövőt!”
 • 7. bespin 2010. március 26. 15:32
  „6. A röhej az , hogy vettem a hétvégén egy biciklit a lányomnak és kértem a kerékpár igazolványt a vásárlás, majd az üzembehelyező recepciós pultjánál. Elhajtottak, hogy ilyen már nincs. Számlával igazoljam a tulajdonomat. Anyátokat, majd A4-es lappal rohangálok a kerékpárúton.”
 • 6. flexsnake 2010. március 26. 14:04
  „4. megmondom én neked, kb 5% kerül elő.
  De tudod az eltulajdonított pénztárcákból is ennyi kerül elő. Ezek olyan dolgok amikről a tulajnak se képe, se papírja, és be sem azonosítható mivel még a vázszáma se ismert, ha egyáltalán van neki.
  Persze lehet akciózni hogy egy nap az utcán minden keróstol elvesszük a drótszamarat akinek nincs meg a vásárlás papírjai. tudod mennyi maradna? :D”
 • 5. flexsnake 2010. március 26. 14:01
  „,,a nyitott ajtón ment be a Zrínyi utca egyik házának udvarára, majd ott megtetszett neki a kerékpár. Mivel úgy gondolta, hogy az senkié, ezért azt magához vette és azóta használja."
  Igen, a senki letámasztotta a saját házának udvarán.... Az ilyen baromnak le kellene vágni a kezét hiszen úgy gondoljuk az senkié.
  Na az ilyen érvekre kell a bírónak plussz 20 évet kisóznia.”
 • 4. vidai 2010. március 26. 12:05
  „Egyszer, ha mondjuk Szenti Szabolcs lenne a delmagyar.hu online interjú vendége, szívesen feltenném neki a kérdést, hogy a rendőrségen bejelentett, ellopott kerékpároknak hány százalékát sikerül visszajuttatni a jogos tulajdonosaiknak.”
 • 3. demeterkornel 2010. március 26. 12:02
  „Biztosan egy kóbor bicikli volt.”
 • 2. GAgyi 2010. március 26. 11:06
  „Sétálok a Cora parkolójában, megtetszik egy tűzpiros autó. Kiáltva kérdezem: Kié ez az AUTÓÓÓÓÓÓ???
  Senki nem válaszol......”
 • 1. KolompárRómeó 2010. március 26. 10:59
  „"úgy gondolta, hogy az senkié, ezért azt magához vette és azóta használja"

  Ezt a kultúrát lenne jó megszoknia a - MÉG - többségi társadalomnak. Vannak kultúrák, ahol teljesen természetes, hogy ha valami ott van csak úgy, az tuti senkié, azt el lehet vinni. De még akkor is, ha valakinél van, legfeljebb akkor késsel kell fenyegetni és ha még így sem hajlandó odaadni, akkor meg is lehet ölni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent György-napi főzőverseny

Hódmezővásárhely - Április 25-én rendezik meg Hódmezővásárhelyen a 26. Szent György-napi… Tovább olvasom