Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Beindult a munka a cipőgyárban

Beindult a termelés Mindszent új, cipőfelsőrészt készítő üzemében. A huszonöt dolgozó többségének egyáltalán nem volt új a feladat, miután előzőleg is cipőgyárban dolgoztak. A tervek szerint havonta 5 ezer pár, Olaszországba szánt női lábbeli felsőrésze készül majd itt.
Öt év után újra gépek zaja szűrődik ki az egykori bőrdíszműves üzemből Mindszenten. A próbaüzem után ugyanis tegnap élesben is beindult a termelés a kisváros új munkahelyén, a szegedi Csuka Dezső által létrehozott cipőgyárban. A Szegeden is dolgozó vállalkozó 25, főként volt munkanélküli helybelinek biztosít megélhetést. Az alkalmazottak először csak egyszerűbb fazonú női lábbeliket gyártanak, jegyezte meg Csuka Dezső a tegnapi részlegavatási ünnepségen. Bár többségük egyébként is a cipőiparban tevékenykedett, ennek ellenére újra bele kell jönniük a munkába, tette hozzá. Hangsúlyozta: a lelkesedést látván nem lesz gond az asszonyok teljesítményével, s ez azt is jelenti, hogy hosszú távra tervezhet Mindszenten.

A dolgozóknak majdan havonta 5 ezer pár, Olaszországba szánt női lábbeli felsőrészét kell elkészíteniük, tudtuk meg Jaksa Antalné Erzsébettől, az üzem vezetőjétől. Egyelőre még két gépsoron dolgoznak, ám reméli, hogy idővel a most még üresen álló, harmadik szalagon is tevékenykedhetnek újabb munkások. Már csak azért is, mert a mindszentiek körében hatalmas a túljelentkezés az állásokra, jegyezte meg Erzsébet.

Nem véletlenül örül tehát Bereczki Istvánné annak, hogy több mint 4 év után ismételten munkához jutott. Az asszony hiába böngészte naponta az újságok álláskínálatát, nem sikerült elhelyezkednie. 54 éves emberrel már nem igazán állnak szóba a munkáltatók, magyarázta Manyi, aki egyébként könnyen belejött a lábbeli gyártásába, hiszen ez a szakmája. Rutinosságát meg is mutatta, néhány perc alatt végzett a fekete bőr cipő kérgének tűzésével.

Koncsek Bálintné Piroska szakmája eladó, de miután megszűnt az ÁFÉSZ Mindszenten, más pénzkereseti forrás után kellett néznie. Így kötött ki a cipőgyárban, ám ez sem volt hosszú életű. Azonban nagyon bízik benne, hogy sokáig számolhat majd a jelenlegi munkahelyével. Iparkodik is jól teljesíteni, jegyezte meg, miközben felmelegítette a cipőbe szánt kérget, s kézzel a bőrre egyengette.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákpolgárőrség alakult Mártélyon

Tízfős diákpolgárőrség alakult nemrég Mártélyon. Az általános iskola hetedikes és nyolcadikos… Tovább olvasom