Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Bekeményített a mindszenti képviselő-testület

Három hónapon belül a megyei bíróságtól kéri a mindszenti képviselő-testület, hogy szüntesse meg Zsótér István polgármesteri tisztségét – fogadták el Szabó József alpolgármester javaslatát a képviselők tegnapi ülésükön.
Zsótér István polgármester sorozatosan ellenszegül munkáltatója, a mindszenti képviselő-testület döntéseinek, ketté tépett egy alpolgármester által aláírt szerződést. A testület határozatával ellenszegülve nem vezet jelenléti ívet, illetve csak negyedórákat dolgozik a hivatalban, már amikor nincs táppénzen vagy szabadságon. Ráadásul szabadsága idején is bejár a városházára dokumentumokat aláírni, így kiszámíthatatlan, mikor helyettesítheti őt Szabó József alpolgármester.

Mindezek miatt a testület úgy találta, hogy Zsótér István, aki jelenleg is szabadságát tölti, alkalmatlanná vált a polgármesteri tisztsége ellátására. Ezért, az alpolgármester javaslatára, név szerinti szavazással hozott egyhangú döntéssel arról határoztak a tegnapi ülésen, hogy három hónapon belül keresetet nyújtanak be a megyei bíróságra, kérve, hogy az szüntesse meg Zsótér polgármesteri tisztségét, s az eljárás végéig függessze fel a városvezetői tevékenységét is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zsótér István kíváncsi, levizsgázik-e a jegyző

Jövő március 8-áig kér halasztást a mindszenti képviselő-testülettől jegyzői szakvizsgája… Tovább olvasom