Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

Bekeményítettek Mártélyon: kitiltották a házalókat

Mártély - "Községünkben a házaló kereskedelem mindenféle formája tilos" – olvasható a figyelmeztető tábla a Mártély községtábla után.
A kistelepülésre érkezők arról is első kézből értesülhetnek: a közbiztonságra a körzeti megbízott mellett a polgárőrök is ügyelnek. Balogh Jánosné polgármestertől megtudtuk: a település mindkét szélére kitett táblákat a helybeliek igényelték, már elegük volt abból, hogy egy időben rendszeresen zaklatták őket mindenféle kóbor függöny-, zokni- és fehérneműárusok. A házalók ugyanis teljes lelki nyugalommal csöngettek, zörögtek vagy nyitottak be még kopogás nélkül is a házakba, udvarokba, hogy aztán megpróbálják az ott élőkre, főleg az idősebbekre tukmálni áruikat. Meg-megcsillantva a soha vissza nem térő rendkívüli és jutányos vétel lehetőségét. A helybeliek panaszai nyomán a képviselő-testület tárgyalt az ügyről, majd határozott a figyelmeztető táblák kihelyezéséről. A házalók azóta nagy ívben elkerülik a falut.

Bekeményítettek Mártélyon: kitiltották a házalókat. A szerző felvétele
Kitiltották a házalókat Mártélyról.
A szerző felvétele

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. Hugika010 2010. december 05. 17:43
  „a familifos zenéje nemcsak 30 másodpercig szól, hanem igenis min. 5 percig, mert nem fogja föl hogy nem kell senkinek semmi... aki venni akar, lesse ki őket, oszt vegyen. az én gyerekemet sem egyszer ébresztette már föl... és akit ez zavar, annak sem ez a legnagyobb problémája, de ha nem tülülűzne, egyel kevesebb lenne.... na persze a libatoll, gázpalack, algida és még mennyi ilyen van...ezek nélkül is meglennék...”
 • 27. gulliver 2010. december 03. 20:35
  „Tisztelet a kivételnek!Ezek az emberek napi 20 km -t is meg gyalogolnak.Nekik Mi Magyarország annyit jelentünk mint a családjainknak akik Németországban vagy a világ más részén vannak,ott keresik a boldogulásukat immár 18- 20 éve.Ráadást ezek az emberek még kevesebb jutalékért dolgoznak!Természetesen Én is elítélem ez erőszakoskodó egyéneket ,nemre és fajtára való tekintet nélkül.”
 • 26. yuhvan 2010. december 02. 07:16
  „Tisztelt Dózer!
  A familyfrostos is egy ember ő a munkáját végzi kicsi pénzért ill jutalékért nem mintha meg akarnám őket védi, de ők legalább dolgoznak.
  Egyébként hallottunk már olyat is hogy valakit az zavar hogy más jól érzi magát, vagy épp motorozik és annak zaja zavarja vagy többször elmegy a háza előtt az autó (forgalmas helyen lakik, miért ott vett házat??!! na mindegy).
  Ezek nem ugyan azok a problémák mint amit a házalók jelentenek.

  "Szólj anyádnak hozzon pénzt" XD”
 • 25. cikicakk55 2010. december 01. 20:31
  „jozko: Gratulálok a hozzászólásodhoz. mindent leírtál benne ami lényeges.Bőrszíntől függetlenül én is utálok minden börtönbe való embert, akik az általad is leírt bűnöket elkövetik.
  A cikkhez szólva még jó lenne egy tábla,amelyik a jehova vallást ránk erőszakoló párosan csengetgető nőket is kitiltja.”
 • 24. Tyt 2010. november 30. 17:25
  „18,
  Irígyellek, hogy a FamilyFrost hangja a legnagyobb bajod! Ezek szerint problémamentes, kiegyensúlyozott életet élsz!”
 • 23. portis 2010. november 30. 14:12
  „Házalva politikusoknak kopogtatócédulát lehet-e gyüjteni Mártélyon?”
 • 22. Arany.Angol.Nyelviskola 2010. november 30. 14:08
  „Nem egy új hír, évek óta ki van rakva a tábla. :)”
 • 21. jozko 2010. november 30. 10:14
  „11. h-90807:

  kösz az véleményedet-valójában én csak az esélyegyenlőség híve vagyok!
  Ebben viszont próbálok tárgyilagos lenni:
  Az úgynevezett hátrányos helyzetűek, az "érinthetetlenek" elbírálása már régen nem az!

  A munkájukkal, befizetett adójukkal, járulékaikkal , jogkövető magatartással jegyzett réteg valójában jóval kevesebb jogot, annál több kötelességet "élvez"-már jó ideje!
  És ezt meg is követelik, be is hajtják a hatóságok!

  Ezzel szemben az "érinthetetlenek" az alkotmányban biztosított legalapvetőbb jogaikkal sem élnek!
  Ja, hogy próbálják!
  Sajnos időnként szakképzettek, érettségizettek, diplomások /nem a sorrend számít/ is kerülnek "próbálkozó" helyzetbe!
  És ha nem sikerül azonnal álláshoz jutni, nem a könnyebb ellenállás felé, nem a bűnözés, nem a munkakerülés irányába mozdulnak el!

  Azok, akiknek generációk alatt nem volt kedve, tehetsége legalább az alapműveltséget, alapvető higiéniai, morális és munkakultúrát megtanulni- hát azok...tanulják meg, amíg nem süllednek mélyebbre!
  És ne csak segílyekből!
  A szüleink se így tették-mondjuk a háborús ujjáépítések alkalmával!

  amúgy nincs nekem bajom senkivel.
  Aki viszont ezen a minimális akadályon sem képes önerőből átlépni-azt be lehet dóze.. akarom mondani, integrálni.”
 • 20. pixelplus 2010. november 30. 10:09
  „"A házalók azóta nagy ívben elkerülik a falut."

  ez elég röhejes, de ha működik akkor kérem vásárhelyre az "ittasan vezetni tilos", "bűnözni tilos" stb. táblák kihelyezését!”
 • 19. szentmiki 2010. november 30. 09:27
  „Dózer , a "danolós" kocsi nem megy be hozzád lopni, 30 másodperc és már ott sincs, nem perceken keresztűl agresszíven zaklat valami gagyi sz@rral, ami még esetleg életveszélyes is”
 • 18. DÓZER 2010. november 30. 07:58
  „Tisztelt Olvasók!
  Ugye nem csak engem zavar a Family Frost "danolós" kocsijainak fülsiketítő lármája? Ugye nem csak az én éppen elaludt kislányomat ébresztette már föl? Hajnali műszakból éppen hazaért dolgozót vert-e már föl az Önök ismerősei közül?
  Ezt én még durvább jogsértésnek tartom. BE KELL TILTANI!!! Engem mélységesen bőszít, hogy ilyen zajongással próbálnak eladni a nyugalmunk kárára.
  A mi utcánkba egyébként már be sem jön, mert csúzlival rendszeresen megkínáltam, ettől függetlenül a szomszéd utcákból még áthallatszik....”
 • 17. macusnéni 2010. november 29. 20:11
  „Ország szerte már vannak ilyen táblák kirakva,mert megunták a zaklatást.Ezek pásztázzák fel a terepet,hogy hol vannak idősek,egyedül élők.Kit-mivel lehet lenyúlni.Itt Az Szegeden is kirakhatnák sok helyen a táblát.De volt olyan is aki a zöld határon jött,s a zoknit kinálta a bolt előtt.Pár nap múlva mutatta a TV.hogy Makóról Ő vitte magával a kislányt.Sok bűnügy megelőzhető lenne,ha betiltanák a házalást.Senki sem akar egyszer használatos harisnyát venni,meg ágyneműt.,erőszakos módon.”
 • 16. Hugika010 2010. november 29. 18:26
  „én azt nem értem, hogy ezen mit kellett tanácskozni??? a józan paraszti ész is azt kívánja, hogy ne zaklassák ezek a polgárokat... minden településre ki lehetne rakni, akár kartonpapírból is, nem hiszem hogy bárhol is tiltakoznának a tábla ellen,...”
 • 15. ellenálló 2010. november 29. 17:31
  „Helyes! Rendet, Csendőrséget! :)”
 • 14. almaszósz 2010. november 29. 16:27
  „Látom Vásárhely is követhetné Mártély példáját! A felíratokat nem csak magyarul hanem románul is ki kellene irni, mert lehet hogy nem tudnak magyarul olvasni!
  Csak így tovább Mártély!”
 • 13. Dongó 2010. november 29. 15:07
  „Gratulálok a DM-nek!
  Betyár gyorsan reagálnak az eseményekre, ugyanis ez a tábla már közel egy éve kint van.
  További szép napot
  Tisztelettel: Dongó”
 • 12. Black&Red 2010. november 29. 12:36
  „Nagyon helyes! Makón is kellene már, azért van a piac, és a "hittérítőket" is ugyan így kellene tiltani!”
 • 11. huggybear90807 2010. november 29. 12:14
  „@ 9 jozko
  Gratulalok az altalad irt hozzaszolashoz, 5 star! Teljes mertekben igazad van. Intelligensen megfogalmazva egy cseppnyi ironiaval az egyik legjobb commentet irtad amit eddig olvastam a DM-en. Hajra, commentelj tobbet! Udv hb90807”
 • 10. zoltanszabo 2010. november 29. 11:09
  „Ezek a házaló jó emberek mindd kivétel nélkül román cigányok. Helyes kitiltani őket. Mert nem hogy szemtelenek de kihasználják a jó hiszemű időseket.
  Ha nem tud eladni,mással próbálkozik: kér egy pohár vizet míg lefoglalja a nénit az egyik, a társa már a szobát dúlja fel.”
 • 9. jozko 2010. november 29. 10:53
  „2. Jim 1241 :

  Még hogy egy kalap alá veszek mindenkit!
  Szó sincs róla!

  Aki kereskedni akar, az létesítsen megfelelő telehelyet, kérjen rá működési engedélyt!
  Fizessen jövedéki adót, áfát, Járulékokat, rezsit!
  Álljon a vevői -és a hatóságok- rendelkezésére, mint minden tisztességes kereskedő!

  Hol itt a rasszizmus!

  Ha úgy gondolod, hogy a képzetlen, minden törvényt és tisztességet mellőző szerencselovagokat elzavarnám a fáraó faxára-jól gondolod!
  Ha úgy gondolod, hogy a munkakerülő, csak a segílyekre alapozó, iskolázatlan, antiszociális egyéneket kirugnám az ellátottak köréből-jól gondolod!

  Ha úgy gondolod, hogy a felfegyverkezv bűnöző, visszaeső, az emberi életet semmibevevő, anyagi haszonszerzésből vagy símán gonoszságból emberéletre törő bűnözőket a törvény legnagyobb szigorával végleg kiiktatnám a társadalomból-jól gondolod!

  Végül is miben nem értünk egyet?”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Konferencia, vacsoraest, városi karácsonyfa

Hódmezővásárhely - Negyven külföldi jogász részvételével rendezik meg a Humboldt Alapítvány… Tovább olvasom