Délmagyar logó

2017. 05. 01. hétfő - Fülöp, Jakab 5°C | 20°C Még több cikk.

Békülni akarnak a vásárhelyi képviselők

Hódmezővásárhely - A vásárhelyi közgyűlésen mindkét oldal képviselői egyetértettek abban, hogy a személyeskedést, a méltatlan csatározásokat el kell felejteni. Lázár János polgármester bejelentette, a bíróság nem utasította el Vásárhely és az Erzsébet-kórház egészségügyi reformhoz kapcsolódó felülvizsgálati kérelmét.
A csütörtöki vásárhelyi közgyűlés közérdekű információkkal, bejelentésekkel kezdődött, Lázár János a Vásárhelyi Őszi Hetek hétvégi nyitó rendezvényére invitálta a képviselőket és a lakosságot. Ezután honosítás következett, az 1913-ban Marosvásárhelyen született Tóth Ilona és az 1981-ben Kolozsváron született Jamous Shadi Tommas tette le az állampolgári esküt, a Varga Tamás Általános Iskola tanulói műsorral köszöntötték őket.

Antal István, az adócsoport vezetője arról számolt be, hogy a tervezett adóbevételt teljesítették, sőt az iparűzési adó 21 millió forinttal több lett a vártnál. Havasi Katalin fideszes képviselő azt javasolta, tegyék félre az ellentéteket, és a politika szót töltsék meg az eredeti, görög tartalommal, vagyis a város ügyeivel foglalkozzanak. Ezzel együtt képviselői munkájukat is újítsák meg, a következő nemzedékre gondolva hozzanak döntéseket, és a hatékonyság érdekében a pártok, a frakciók a közgyűlés előtt egyeztessék a napirendet a polgármesterrel. A felvetéssel Hernádi Gyula, Kovács László és Berényi Károly is egyetértett, utóbbi kettő már az egészségügy siralmas helyzetéről is szólt, bírálva a reformot. Ehhez kapcsolódva Lázár János elmondta, az önkormányzat és az Erzsébet-kórház felülvizsgálati kérelmét nem utasította el a Fővárosi Bíróság, és arra kötelezte az Egészségügyi Minisztériumot, hogy 30 napon belül tájékoztassa a taláros testületet, mi indokolta a nagyfokú „kurtítást" a vásárhelyi intézmény esetében, illetve miért csökkentették a januári 161 aktív ágyszámot – ennyi szerepelt a tervezetben – március végére, április elejére 116-ra. Az aktív ágyakat jövőre újraosztják.

Elhangzott, hogy készül a vásárhelyi népegészségügyi program, melynek keretében – többek között – 7600 gyermek állapotát mérik fel, szűréseket szerveznek.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ivartalanítási akciót hirdettek a vásárhelyi állatvédők

Hódmezővásárhely - Kedvezményesen ivartalanítják októberben a vásárhelyi kutyákat és macskákat a… Tovább olvasom