Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Belakták az új sportcsarnokot Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Megtartották az első edzést az új vásárhelyi sportcsarnokban: az élvonalbeli női kézilabdások csütörtökön költöztek be, és még aznap lezajlott első tréningjük.
A mélygarázzsal kombinált új vásárhelyi sportcsarnok már kulcsrakész, a hivatalos átadás az augusztus 31-i tanévnyitón lesz. Apróbb munkákat még végeznek, de már „él" a létesítmény, a leendő használók lassan beköltöznek a K-Arénába.

– Próbaüzem van, a fűtés jól működik – utalt tréfásan Mucsi Tamás, az ASA-Consolis-HNKC női kézilabdacsapatának ügyvezetője arra, hogy új otthonukban, az Eötvös-csarnokban izzasztó hőség uralkodott. A légkondicionálót ugyanis még most szerelik be – tudtuk meg Kendi Imrétől, a K' Art Építő Zrt. cégvezetőjétől.

A keret tagjai elhúzták a labdafogó hálót, vadonatúj padokat csomagoltak ki, azokon foglaltak helyet, és várták a két trénert, Farkas Józsefet és segítőjét, Dankó Ervint. A tréninget már egy-két törzsszurkoló is figyelte a karzatról, nemcsak az együttes, ők is átköltöztek a Hódtói Sportcsarnokból a K-Arénába.

A női kézilabdacsapat már tesztelte az új arénát. Fotó: Tésik Attila
A női kézilabdacsapat már tesztelte az új arénát. Fotó: Tésik Attila

Közben Farkassal és Mucsival bejártuk a csarnokban a HNKC birodalmát. Zupkó Judit gyúró azonnal belakta a gyúrószobát, és közölte: össze sem lehet hasonlítani az előző körülményeivel. A lányok rendelkezésére két tusolóval felszerelt húszszemélyes öltöző áll – ez a legnagyobb a létesítményben –, fogasokkal, és mindenkinek kis szekrénnyel a személyes holmiknak. Már azt is kinézték, hogy a földszinti tárgyalóban tarthatják a megbeszéléseket, videózhatnak a csapattal, elemezhetik a soros ellenfelet.

– Nagyon szép, és egyértelműen tágasabb, nagyobb és világosabb, mint a hódtói – mondta a kicsit szusszanó Wolf Alexandra. – Most vagyunk itt először, meg kell szoknunk, hogy nagyobb a tér, de ezzel nem lesz gond. Egy debreceni szurkoló ismerősöm mondta: megérdemeltünk már egy új csarnokot, és mi örömmel költöztünk be. Szeretnénk a lelátókat itt is megtölteni, jó meccsekkel szórakoztatni a drukkereket.

– Nem érzem még a pályát, még nem igazán tudom, hol vagyok – mondta az egyik gyakorlat kisebb bakija után Gaál Adrienn, alátámasztva Wolf Szandra korábbi szavait.

Első mérkőzések

Az ASA-Consolis-HNKC az első hivatalos edzőmérkőzését augusztus 27-én 11 órakor játssza az új Eötvös-sportcsarnokban, az ellenfél a Ferencváros lesz. Ezt 15 órakor rögtön követi a második, szintén a fővárosi zöld-fehérek ellen. Bajnoki meccsen szeptember 13-án 18 órakor avatják az Eötvöst, az első hazai találkozón a Debrecen lesz Jókaiék riválisa. A serdülők már 14, az ifjúságiak pedig 16 órától bajnokit játszanak az új városi arénában a hajdúságiak ellen.

Olvasóink írták

 • 12. Írástudatlan. 2008. augusztus 19. 07:16
  „CHOFER! Legyen igazad! Én sem bánnám ha az új kőrnyezet csak is az előnyükre válna és még jobb helyezést érnének el a lányok!Nem mint ha a mostanival elégedetlen lennék.”
 • 11. chofer 2008. augusztus 18. 13:06
  „Az, hogy a lányok esetleg rosszabbul játszanak az új pályán, azt elképzelhetetlennek tartom. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy nem mersz 90-nel menni az újonnan épített főuton, mert félsz, hogy öszetöröd magad, mert a régi rosszat már megszoktad. Az újat sokkal könnyebb megszokni. Csak Wolf debreceni ismerősével nem értek egyet, hogy már megérdemelték az új csarnokot.”
 • 10. Írástudatlan. 2008. augusztus 18. 08:25
  „EXTANÁR! Nem tudom hogy mi bajod van a hozzászólásommal.Nem írtam én semmi rosszat!Én csak aggódom hogy az új kőrnyezet nem lessz e rossz befolyással a lányok játékára.Én nem írtam olyat hogy kötelező visszamenniük a régi csarnokba.Ott játszanak ahol csak akarnak.Az én hozzászólásom jó indulatú de te úgy látszik hogy vagy nem érted vagy nem is akarod megérteni vagy csupán csak kötöszködni akarsz velem.A másik meg az hogy kinenek képzeled te magadat hogy egyszerűen és nyílvánosan megszégyenítessz engemet? Mi jogon? Attól hogy te tanár vóltál ha az vóltál egyáltalán lehetsz ám nagyon bunkó pláne ha ilyeneket írsz nekem!Nézd ha nem tetszik a hozzászólásom akkor nem kötelező ám elólvasnod!Lépj rajta túl.Ilyen egyszerű!Vagy egyáltalán ne reagálj a cikkeimre!Úgy lehet hogy mindketten jobban járunk OKÉ! Nagytudású barátom!!!!”
 • 9. extanár, aki komoly 2008. augusztus 18. 07:05
  „ne vegyétek készpénznek egy pongyolán fogalmazott cikket! a lenti ironikusnak szánt bejegyzésemet, pláne!
  A tusoló itt helyiséget jelenthet, nem a zuhanyrózsák számát!!!!

  az írástudatlan hozzászóló dobja ki végre a billentyűzetet és csak olvasgasson!”
 • 8. pederzoli 2008. augusztus 18. 05:34
  „Fiktív taktikai értekezlet a K-Arénában: "Figyejjé´ má´ ,azt meg lehet oldani,hogy meccs után ne fürggyé´ le!"
  Viccen kívül: a 20 fő/2 tusoló leosztás úgy 25-30 éve volt divat.”
 • 7. falusias 2008. augusztus 18. 00:13
  „Hát ez tényleg falusi tornateremre sikeredett! De hát ide pont ez való.”
 • 6. JB007 2008. augusztus 17. 20:35
  „Van még arra lehetősége, ideje egy középiskolásnak, hogy tornaóra után lezuhanyozzon? Igény biztos, de 2 tusoló nagyon kevés egy osztály létszámához viszonyítva. És még nem is beszéltünk az esetleges nemzetközi meccsekről.
  Szóval kapott az iskola egy minimális komforttal ellátott épületet tornateremként.
  És igen, ahoz, hogy jól érezze magát valaki, nem kell nagy infrastruktúra, csak egy jó tanár. De akkor mi került ennyibe?”
 • 5. mz 2008. augusztus 17. 09:34
  „Falusi tornaterem? Ilyen van?
  Meg persze Fideszes tornaterem meg szoci, ugye?
  Tudjátok mi van? Sötétség, de jó nagy!!!!!!!
  A gyerekek akik ott fognak tornázni azok meg Fideszes gyerekek, ugye? Mert a szoci szülőnek nem kell a vadi új tornaterem, mert az a csúnya Fideszes bácsi építette. Pfúj Kisfiam be ne tedd oda a lábad mert még véletlenül jól fogod magad érezni és akkor, hogy fogjuk ezt meggyarázni neked!!! Tornaórán is inkább maradj kinn mert még elterjed, hogy a Fideszes bácsi tornatermében jártál!
  Kedves szoci autók! Kérlek benneteket ne merjetek legurulni a mélygarázsba mert a gazdi mérges lesz rátok, inkább maradjatok otthon vagy parkoljatok szoci városban!
  Kb. így lehet összefoglalni sok ember óvodás szintjét aki itt nyilatkozik!!!!!”
 • 4. Írástudatlan. 2008. augusztus 17. 07:04
  „Talán tányleg jobb lenne vissza menniük a lányoknak a jól megszokott régi spórtcsarnokba.Csak azt szokták már meg.És ott nagyon jól is szerepeltek.A biztosat a bizonytalanért nem szabadna otthagyni.”
 • 3. extanár, aki most tréfálkozik 2008. augusztus 16. 21:13
  „"két tusolóval felszerelt húszszemélyes öltöző ":
  falusi tornaterem verzió:
  2 db. tusoló van 20 személyre
  a kisvárosi verzió: 2 db. húsz személyes öltöző egy vagy kettő tusolóval - nagyvárosi: 2 öltöző sok-sok tusolóval :-)”
 • 2. extanár 2008. augusztus 16. 21:03
  „mintha rögby-t játszanának a lányok (vagy falusi kézilabdát?)
  jóska135: nem kellene leszólni az Eötvös iskola tornacsarnokát! Ha HNKC rosszul szerepel, úgy se lesz telt ház...”
 • 1. jóska135 2008. augusztus 16. 18:16
  „Hogy lehet egy falusi tornatermet sportcsarnoknak nevezni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felelevenítik Vásárhely egykor nyüzsgő korzóját

Hódmezővásárhely - A békebeli Vásárhely promenádja messze földön híres volt, hangulatát több dal és… Tovább olvasom