Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Belógnak a faágak Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen több kerékpárútnál – például a Bajcsy-Zsilinszky utcán és a Hódtóban – a faágak balesetveszélyesen belógnak, akadályozzák a biztonságos közlekedést, alig lehet tőlük elférni – jelezték olvasóink.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Az utóbbi idők csapadékos időjárása miatt mindenütt intenzívebb, erősebb a vegetáció, ezzel is számolni kell – mondta Göbl Vilmos, a vásárhelyi önkormányzat sajtóreferense. – A város naponta 140 közmunkással tartja karban a közterületeket, a zöldfelületeket, sok feladatuk akad. Ráadásul a napokban zajlik a Vásárhelyhez tartozó mártélyi üdülőterületen az árvíz utáni helyreállítás, takarítás, ez is erőket von el a városüzemeltetési feladatoktól. Jelenleg 3 csoport végez városszerte gallyazást, de a munkák a már említett időjárási viszonyok miatt is felszaporodtak. Kérjük a lakosság türelmét, munkatársaink igyekeznek minél hamarabb a kerékpárutaknál is eltávolítani a balesetveszélyes ágakat, megteremtve ezzel a biztonságos közlekedés feltételeit – közölte a sajtóreferens.

Olvasóink írták

 • 3. CsengeleMSN 2013. június 10. 09:22
  „Sok lakatlan ház előtt vannak gyümölcsfák, nem gondozzák, nem permetezik és mégis van rajtuk gyümölcs!
  Meg ez hülyeség, az ember megjelenése előtt is voltak gyümölcsfák a Földön és senki nem gondozta őket!”
 • 2. booo 2013. június 09. 17:02
  „1. CsengeleMSN - A gyümölcsfák jóval nagyobb gondozást, törődést, PERMETEZÉST igényelnek!
  Te bevállalnád a hajléktalanoknak és a "fiatalok"-nak? Na ugye!
  Ingyen semmit sem adnak, csak választások előtt... :-)”
 • 1. CsengeleMSN 2013. június 08. 11:57
  „Hódmezővásárhelyen óriási, városi méretű "lombkorona leépítést" kellene szervezni mert tényleg mindenhol belógnak a faágak, a közlekedő autóknak, gyalogosoknak, bicikliseknek nagyobb esélyt adva a balesetekre és esztétikailag is ocsmányak és a megfigyelő kamerák se "látnak jól" a loboktól! Itt esik a legtöbb csapadék Dél Magyarországon, Hódmezővásárhelyen. A sok csapadék, a jó minőségű vásárhelyi ,,fekete föld" miatt a fák, bokrok úgy nőnek itt Vásárhelyen mint a bolond gomba, benövik az agyunkat is, járdáinkat, útjainkat, szebbnél szebb 100 éves épületeinkre is rátelepednek,verik le róluk a vakolatot amikor fúj a szél és az ágak hozzáérnek, ránőnek az utat megvilágító jelzőlámpákra (Andrássy úton az Emlékpont és Szent Antal utca közötti útszakaszon) a városból egy susnyás őserdőt csinál ez a sok gondozatlan fa, a vásárhelyiekből meg ősembereket! Besötétítenek, a már amúgy is sötét kisvárosi fejekbe, túl sok ez a sötétség! Felfogják a napfényt a fáknál kisebb szebb virágokról és bokrokról, amik a fák árnyékában képtelenek megélni. Régi Vásárhelyi képeken látható, hogy kisebbek pár méteresek voltak ezek a mostani óriás fák, de szebb is volt a város, átlátható volt, nem volt ilyen nagy összevisszaság! Nem mondom, hogy vágják ki a fákat, de a legalsó ágakat, kb. 1-2 méteres sávban fölfelé és körben minden fánál el kellene távolítani, ez mindannyiunk érdeke! Várjuk a változást!
  Hasznos javaslat: Ültessenek hasznos gyümölcsfákat meggy, cseresznye, barack stb. azokra a városrészekre, ahol senkit nem zavarnak, az pl.: ALDI és LIDL mögé a sok kevésbé hasznos fa mellé, hogy a vásárhelyi hajléktalanok és a vásárhelyiek legalább nyáron ingyen jól lakhassanak a fák gyümölcséből!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Áruházi tolvajt keres a hódmezővásárhelyi rendőrség

Az egyik hódmezővásárhelyi áruházban lopták el egy férfi pénztárcáját benne személyes okmányaival és 300 ezer forint készpénzzel. Tovább olvasom