Délmagyar logó

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -1°C | 7°C Még több cikk.

Belterület lett Új-Kishomok

Hódmezővásárhely - Belterület lett Új-Kishomok Vásárhelyen, ahol a legutóbbi közgyűlésen döntöttek arról is, hogy mihamarabb beadják az aktualizált szennyvíz-csatornázási pályázatot.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

Újra napirendre került az új-kishomoki csatornázás a legutóbbi közgyűlésen Vásárhelyen. Korábban megírtuk: Vásárhely az első körben még 2009-ben nyert a városrész szennyvízcsatornázására mintegy 49 millió forintot (az önrész 24,6 millió), amelyet többek között tervezésre, környezethatósági tanulmányra fordítottak. A második fordulóra nem adták be a pályázatot, miután az érintett ingatlantulajdonosok közül kisebbségben maradtak azok, akik vállalták a belterületté nyilvánítás költségét. Később Lázár János országgyűlési képviselő kezdeményezésére ismét napirendre került a téma, újra felmérték a hozzájárulásokat – az ingatlantulajdonosok több mint fele támogatja a beruházást. A belterületté nyilvánítás kapcsán a mintegy 800 új-kishomoki közül a korábbihoz képest jóval többen nyilatkoztak, hogy vállalják a belterületté nyilvánítás költségét, a portánkénti 75 ezer forintot.

Belterületté nyilvánították Új-Kishomokot – hangzott el a közgyűlésen. Döntöttek az aktualizált szennyvíz-csatornázási pályázat mihamarabbi beadásáról is. Az ivóvízzel ellátott 633 ingatlanban valósulna meg a pályázat, a városrészben teljesen kiépülne a gerincvezeték. A beruházás 2014 januárjában indulna, és 2015 júniusában fejeződne be. A tervezett költség összesen több mint 2 milliárd forint (korszerűsítik a szennyvíztisztítót is), ebből mintegy 95 százalékos lenne a pályázati támogatás. Információink szerint a szennyvízcsatornázás költségei nem változnak, ingatlanonként 200 ezer forintba kerül, amelyet egy összegben, illetve havonta és lakáskassza-támogatással is lehet fizetni, de még a kishomokiakkal is egyeztetnek minderről.

Olvasóink írták

  • 1. beaver 2013. április 26. 18:37
    „Csak azt nem tudom, hogy ha eddig Újkishomok nem volt belterület, akkor hogyan adhattak már 9-10 éve építési engedélyt erre a területre. Ezek az engedélyek pedig nem 3 %-os maximális beépíthetőségre vonatkoztak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már szépítik a teheneket

Kiderül a ma nyíló XX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, hogy pontosan hány kilót nyom Béla, a kenderesi disznó. Tovább olvasom