Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Belváros: egymást érik az útfelújítások

Hódmezővásárhely - Útfelújítási dömping kezdődött a közelmúltban Vásárhelyen, ahol összesen 11 utca újul meg, közülük 3 járdáit díszburkolatra cserélik. A beruházások többségével jövő tavaszra végeznek.
Több mint 400 millió forintból 11 utca újul meg néhány hónap alatt Vásárhelyen. A beruházások egyike a Bercsényi, a Táncsics, a Teleki, a Szent István, valamint a Vöröskereszt utcát érinti. A belvároshoz és a csúcsi városrészhez tartozó utcák burkolatát az alapoktól építik újjá, néhányat szélesítenek is. Minderre több mint 300 millió forintot költenek pályázati segítséggel. Az önkormányzat 35 százalékos önrésszel járul hozzá a beruházáshoz. Ugyanakkor saját zsebből, 40 millió forintból finanszírozza azt a két körforgalmi csomópontot, amelyet a Kinizsi és Táncsics Mihály utca, valamint a Vöröskereszt és a Teleki utca kereszteződésében alakítanak ki. Az eredeti elképzelések szerint dupla körforgalom építéséről volt szó, ezt azonban módosították, így jövő tavasztól két kisebb csomópont segíti a biztonságosabb és gyorsabb áthaladást.

Eltűnnek a kátyúk a Bercsényi utcáról. Fotó: Tésik Attila
Eltűnnek a kátyúk a Bercsényi utcáról.
Fotó: Tésik Attila

Ugyancsak 2010 tavaszára készülnek el – szintén pályázati támogatás segítségével – a Malom, a Csillag és a László utca burkolatjavításával. A megnövekedett autósforgalom miatt ugyanis eléggé megrongálódtak az utak, amelyeket szélesítenek, és az alapoktól építenek újjá. A 3 utca kereszteződésénél található buszfordulót is átépítik. A munkálatokkal néhány hét múlva, még az idén végeznek. A tarjáni városrész utcáinak felújítására több mint 63 millió forintot költenek. Ehhez 32 milliós önrészt biztosított a vásárhelyi önkormányzat.

A közelmúltban láttak neki a Deák Ferenc, a Hódi Pál, illetve a Szent Antal utca járdáinak felújításához, a díszburkolat kialakításához. Mintegy 27 millió forintba kerül a beruházás, amely 20 milliós pályázati támogatásból valósul meg. A belvárosi utcákban zajló munkával várhatóan jövő tavasszal készülnek el.

Olvasóink írták

 • 19. Én2 2009. december 06. 15:48
  „Ez mind a választások miatt van hogy lássuk milyen fa . .a gyerek a pm.

  VásárhelyiÁgi- nem tudom miről írsz, mivel én a járdákról nem írtam.-Tájékoztatlak, hogy igen sokat biciklizünk a férjemmel mivel kíváncsi voltál rá. Szeerintem a Bethlen-ből nem a "csordát+ engedik ki mint ahogy írtad, hanem a gyerekeket.
  Micsoda különbséget tesznek az útfelújítások között az nem semmi. Pl erre a Bercsényi u, de hát nem véletlen mivel ott alpolgármester és képviselő lakik. Meg kell nézni még a kapubejáratot is kibetonozták. A többi utcába ez nem jár? Pedig ők is adófizetők!”
 • 18. meinl 2009. december 06. 08:51
  „Miért kell ezt a munkát télen csinálni?”
 • 17. aranka2 2009. december 06. 05:03
  „hecsedli, mérted a lázad? Beoltattad magad h1n1 ellen?”
 • 16. hecsedli 2009. december 05. 19:59
  „undorító vörös szöveg amit nyomtok ,és Ti beszéltek politikáról !!!!!!!! fúj........”
 • 15. linc 2009. december 05. 17:39
  „"egymást érik az útfelújítások" - nemsoká egymást értik a többi kampány-megnyilvánulások is.

  Az is lehetne, hogy ez független a választási kampánytól, csak - ismerve a rókaképűt - úgy nem életszerű.
  Négy évig nem érdemeltek a vásárhelyiek semmit, na de most a szultáncár mindent bepótol! Két kézzel osztogat. Még gyémántfélkrajcárt is szór a nép közé! :P”
 • 14. az_aki 2009. december 05. 16:38
  „9. hozzászólás dzsorzso 2009.12.03. 11:19

  "Nemhogy örülnél neki hogy a sok sok év várakozás után ujra renoválják Vásárhelyen pár régi utcát... Ha nem tünt fel az elmúlt hónapokban rengeteg fejlesztés volt nemcsak Vásárhely belterületén, hanem a külterületeken is ami Vásárhelynek köszönhető."

  nem gondolod hogy azért van mert lassan letelik a 4 év és jönnek a választások?? vége a választásoknak megint nem csinálnak 3 évig semmit...”
 • 13. totya66 2009. december 04. 08:42
  „Hhmmm... Már megint eltelt 4 év, újra választások jönnek?”
 • 12. VásárhelyiÁgi 2009. december 04. 08:14
  „Én2! Te még nem kerékpároztál a Kossuth téren!
  A Bethlen előtt meg már gyalog is veszélyes közlekedni, olyan kátyús és repedezett a járda. (Főleg akkor nehéz arra menni bicajjal, mikor a déli órákban kiengedik a gimiből a csordát...)
  Mellesleg külterületen élek, és mifelénk egész járható az út.
  Csak a járdát nem szabad használni. ;)”
 • 11. Norman_Bates 2009. december 03. 16:36
  „9. hozzászólás dzsorzso 2009.12.03. 11:19
  Most, hogy így mondod, valóban nem sok pozitív kritikát írok ált, pedig szeretnék hidd el.
  Ált. irónikus hsz.-aim vannak, amit nem biztos, hogy véresen komolyan kéne venni, sajnos így leírva nemigazán mennek át a gesztusok ezek szerint (vagy nyomjam teli szmájlikkal? :DXD)
  "Egy pár pohár sör melett beszélgetni kellene az élet dolgairól."
  Ki tudja, az is lehet, hogy ivócimborák vagyunk, csak nem tudunk róla ::DD”
 • 10. Én2 2009. december 03. 13:47
  „Normannak igaza van az emlékpontnál másodszor csinálják az utat ahelyett lehetett volna másik utcát csinálni.”
 • 9. dzsorzso 2009. december 03. 11:19
  „Norman_Bates !

  Nem sok olyan cikk van amihez te nem negatív kritikát, vagy épp savanya hangvételű hozzászólást irnál...
  Kíváncsi lennék rá most már ki és miféle ember vagy Te. Egy pár pohár sör melett beszélgetni kellene az élet dolgairól.... Miért vagy te ennyire besavanyodva? Az egy dolog, hogy a cikkek 80%-a nem azért van mert mekkora szenzció, hanem azért hogy kitöltse az oldalt...de ez van.. miért kell neked mident fikázni? Nemhogy örülnél neki hogy a sok sok év várakozás után ujra renoválják Vásárhelyen pár régi utcát... Ha nem tünt fel az elmúlt hónapokban rengeteg fejlesztés volt nemcsak Vásárhely belterületén, hanem a külterületeken is ami Vásárhelynek köszönhető. Az egy dolog, hogy azért lehet ennek más miértje is ... Mi miért van stb.stb.stb.. De ez az élet... Nem?”
 • 8. Norman_Bates 2009. december 03. 08:27
  „Tök jók ezek az útfelújítások, kedvencem az Andrássy u. emlékpont előtti szakasza, amit pár éve már fölújítottak, de most megint újra kellett aszfaltozni, picit arra emlékeztet amikor katona voltam, ha nem volt munka volt egy földrakás, azt kellett A-ból B-be hordani, ha kész volt akkor lehetett elörül kezdeni, értelme nem volt semmi.
  Ez is olyan, "- Elfogyott a meló, mit csináljunk főni? - A szokásost Pistikém, újítsátok föl az emlékpont előtti utat"”
 • 7. NTK 2009. december 03. 07:57
  „6-hoz:
  [...]A Tesco parkolóban pl. a fák kb. fele ki van száradva. Egész nyáron nem locsolta a kutya se. Víz nélkül sose nőnek akkorára hogy árnyékot adnának. Ez mondjuk nem közterület, de sokat elárul a cég mentalitásáról.[...]

  Ez Szegeden sincs másképp. Itt is egy sivár pusztaság a parkoló. Nem tudom, hogy a városoknak egyáltalán van -e joguk kötelezni a tulajdonost a fásításra. De, hogy követendő példával is szolgáljak: Cora áruház. Annak a parkolója gyönyörűen befásítva.

  Egyébként sajátos magyar szokás, hogy ahol szükség lenne rá, ott is szegély nélkül építik meg az utakat. Amelyek esetenként magasabban vannak mint a mellette lévő járdák vagy telkek szintje. Nagy esőknél meg kocsibejáróknál folyik le az útról a víz a járdára. Petőfitelepen a 2006-os csatornázás után szinte sehol sem vették figyelembe a járdaszintet, sőt még az utat is a házfal felé lejtették ...”
 • 6. efje 2009. december 03. 07:03
  „raff=rough. Mindegy, többféleképpen is lehet fordítani. A lényegen azonban nem változtat. Arra van pénz amire akarjak. A Tesco parkolóban pl. a fák kb. fele ki van száradva. Egész nyáron nem locsolta a kutya se. Víz nélkül sose nőnek akkorára hogy árnyékot adnának. Ez mondjuk nem közterület, de sokat elárul a cég mentalitásáról.”
 • 5. efje 2009. december 03. 05:58
  „Latom itt már lesz az útnak széle is esőelvezetővel! Egyszer talán majd faltól falig újulnak meg az utcák.
  Aranka! Az említett csomópont szerintem majd egy fekvő 8-asra fog hasonlítani, de lehet hogy rosszul gondolom.
  Egyébként tényleg nem ésszerű havonta virágot ültetni a belvárosba, amikor a varos szélére sose jut pénz. Erre mondja az angol hogy" Beautiful, but raff in the edges!"”
 • 4. békaügetés 2009. december 02. 18:14
  „Nagyon szeretném, ha az Oldalkosár u járdái is sorra kerülnének , főleg az épületek közti járdák,mert nagyon balesetveszélyesek a sok toldozás miatt.”
 • 3. Én2 2009. december 02. 17:19
  „A képviselők vagyis lj. csak városközpontúak , az hogy mi van a külvárosban az őket nem zavarja, ezért is kell a Kossuth teret télen- nyáron mindennap seperni. A városszéliek ha sárba járnak nyakig akkor se számít.”
 • 2. fip 2009. december 02. 14:59
  „jó lenne ha elhugyoznának a károlyi végéhez is az orvosi rendelőhöz...”
 • 1. aranka2 2009. december 02. 14:46
  „"a két körforgalmi csomópontot, amelyet a Kinizsi és Táncsics Mihály utca, valamint a Vöröskereszt és a Teleki utca kereszteződésében alakítanak ki." Hogy is van ez? Ott két, egymástól független körforgalmi csomópont elfér egyáltalán? Működőképes lesz? Egy csomópont feltétlenül jó lenne, ez így azonban legalábbis kétséges. Elítélni persze nem tudom, mert nem láttam a rajzokat, de gyanús, fölöttébb gyanús. Az viszont, hogy ennyi önrésszel ennyi pályázati pénzt gyűjtött be a város, az igen-igen dicséretes.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előzetesben a rendőrre késsel támadó

Csak a szolgálati lőfegyver látványa riasztotta el a rendőr hasa felé szurkálót. Tovább olvasom