Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Béres Józseffel egészségről, a tokajiról és jótékonyságról

Hódmezővásárhely - Az egyén egészsége nemcsak saját dolga, hanem a nemzet ügye is – tartja Béres József, a Béres-csepp feltalálójának fia, aki a hétvégén Vásárhelyen vett részt a város egészségnapján. Béres József elmesélte, hogy a tavalyelőtt elhunyt édesapja ingyen adta a rászorulóknak a cseppeket.
Béres József, a Béres-csepp feltalálójának fia, a Béres Holding elnöke volt a szombati vásárhelyi egészségnap díszvendége. Mint mondta, azért vállalta el, mert a Béres Egészség Hungarikum program célja azonos az Egészséges Vásárhely program céljával, azaz nemcsak az egészség lehetőségét kell megteremteni mindenki számára, de tudatosítani is kell az emberekben, hogy jobbára a saját kezükben van sorsuk. Az egyik legnagyobb, magyar kézben lévő gyógyszergyár tulajdonosa úgy tartja: az egyén egészsége nem csupán a saját dolga, de a családja, a kisközösség és a nemzet ügye is. Programjuk célja, hogy az egészség a magyarok számára nemzeti értékké, hungarikummá váljon.

Elmesélte: 1989 augusztusában, miután sikerült visszaszerezni a Herbá-
riától a Béres-csepp gyártási jogait, édesapja létrehozta önálló vállalkozását. Az addig a Magyar Tudományos Akadémia kémiai kutatóintézetében dolgozó ifjabb Béres úgy gondolta, erkölcsi kötelessége, hogy segítse édesapját a munkájában.

Béres József vagyonát 8 milliárd forintra becsülik Fotó: Frank Yvette
Béres József vagyonát 8 milliárd forintra becsülik
Fotó: Frank Yvette

– Édesapámtól kitartást és szívósságot tanultam. A kutatások logikáját követte, annak izgalma vezette. Agrármérnökként humán készítménnyel vált híressé: a kutatómunka egyszerűen elvezette a növényektől az emberekig – mondta Béres József. Elárulta, nem gyűjti a hungarikumokat, mégis kettő birtokosa. Az idén 36 éves Béres-csepp az egyik, a tokaji bor pedig a másik. Azért kezdtek borászkodni Tokaj-Hegyalján, mert szeretik a jó magyar borokat, a földet, s azt szeretnék, ha nagyobb magyar befektető is jelen lenne az ország leghíresebb szőlőtermő területén. Úgy érzi, hogy a tokaji valahol ugyanúgy nemzeti ügy, mint az egészség. A 100 leggazdagabb magyar egyikeként is ismert üzletember – akinek a vagyonát 8 milliárd forintra becsülik – felfogását a világról jól jellemzi a jótékonykodás is.

– Feleségemmel együtt adakozó típusok vagyunk. Ennek több oka is van: úgy érezzük, hogy együtt evezünk egy nagy, közös hajóban a rászorulókkal, így segítenünk kell nekik. A tavalyelőtt elhunyt édesapám ingyen adta a rászorulóknak az általa felfedezett cseppeket. Édesanyám pedig arra intett, hogy ha tudok tenni valamit az emberekért, akkor ne habozzak, segítsek – mondta Béres József.

A Példakép

Béres József kandidátus 12 évi akadémiai pályafutást követően indította üzleti karrierjét a Béres Export-Import Rt. tudományos igazgatójaként. 2000-ben a Béres Gyógyszergyár, később a Béres Holding elnöke lett. Tokaj-Hegyalján 2003-ban alapított szőlészete-borászata egyik célja hazánk külföldi presztízsének emelése. Számos kitüntetés, köztük a tavaly kapott Példakép elismerés birtokosa.

Olvasóink írták

  • 1. ilikepalinko@gmail.com 2008. szeptember 16. 08:32
    „A Beres- csepp bizony hungarikum. Mindig orommel tolt el, ha hazamtol tavol /12 000km/ hallom, valakinek az eletet mentette meg a keszitmeny. Nem csodaszer, de pl a rakos betegek kondiciojanak javitasaval a kemoterapia sulyos, eletveszelyes mellekhatasait csokkenti. Minden mas beteg kondiciojanak javitasara remekul mukodik, szinte kizarja a gyengult immunrendszeru betegek fertozesi leheosegeit. Sajnos a hagyomanyos orvosok nagy mertekben ellensegei minden termeszetes keszitmnenynek, hiszen az eredmeny nem az o javukra irhato, a profit sem a nyugati tipusu /mesterseges vegyi anyagokat gyarto/ gyogyszergyarak vagyonat noveli. Ugyan ilyen remek keszitmeny a CULEVIT is. Sajat tapasztalataim alapjan ajanlom mindket keszitmenyt rakos betegeknek ill. veszelyeztetettek szamara megelozes celjabol.Az onkologusom nem akart hinni a szemenek, amikor a tobbiek sorvadasasaval ellentetben en nagyon lassan, de folyamatosan erosodtem. Ket operacio es egy nagyon eros kemoterapia utan, 5 honap alatt visszanyertem eredeti kondiciomat III/C stadiumu rakos betegseg utan. Termeszetesen azota is szedem mindket keszitmenyt, megfelelo taplalkozas mellet. Disznohus kizart!!!!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

55 éves érettségi találkozó a vásárhelyi Bethlenben

Hódmezővásárhely - 55 éves érettségi találkozójukat tartották szombaton a vásárhelyi Bethlen Gábor… Tovább olvasom