Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Bethlen bál - újra a Fekete Sasban

Hódmezővásárhely - Sok év után idén először ismét a Fekete Sas adott otthon a Bethlen bálnak, ezzel kezdetét vette az idei báli szezon Vásárhelyen.
A habos ruhákban pompázó végzős hölgyek és elegáns urak táncaihoz illően a patinás báli teremmel felkerült az í-re a pont, így végre igazi báli hangulatban lejthettek a Bethlen Gábor Református Gimnázium végzősei.

Bethlen bál - újra a Fekete Sasban - GALÉRIA

A sportcsarnokban 1990. óta bálozott a gimnázium, a Fekete Sas akkori felújítása miatt. A szülők és az iskola részéről is igény volt már a visszatérésre az épületbe, amely Közép- Európa legszebb báltermét adja- tudtuk meg Dr. Kádár Pétertől, a gimnázium igazgatójától, aki köszöntőjében megemlékezett Bethlen Gábor fejedelemmé avatásának 400., a gimnázium fennállásának 290. évfordulójáról, valamint szomorú aktualitásként tért ki a 70 éve történt doni katasztrófára, ahol 113 vásárhelyi katona hunyt el.

Bán Csaba református lelkész a nyitótánc után pohárköszöntőt mondott. Az „Indulj el egy úton" magyar népdalrészlettel arra hívta fel a végzős táncosok figyelmét, hogy most még nem tudni, melyik út lesz a jó út, de az a fontos, hogy a kiválasztott úton Isten velük legyen, ő vezesse őket.

Bethlen bál - újra a Fekete Sasban - GALÉRIA

Baranyi Anett és Tóth Krisztina koreográfiájában bécsi keringővel nyitott az 57 pár, majd Múlt a jelenben fantázianéven retro slágerekre lejtettek, kedveskedve ezzel a szülőknek, nagyszülőknek is. A Meseautó, az Egy kis édes félhomályban és a Sohase mondd után az Auld Lang Syne - gyertyafénykeringő -modern dallamokkal kiegészítve, latinos elemekkel csendült fel. A csárdás után pedig a mulatni vágyók hajnalig rophatták a táncot a zsúfolásig megtelt nagyteremben.

Olvasóink írták

 • 14. szentmiki 2013. január 18. 13:36
  „6. alexy , :))”
 • 13. Lillencs 2013. január 17. 14:31
  „@11. skid, remélem, hogy ebből a mondatból árad az irónia, mert én elég szomorú lennék, ha ilyen képeim lennének az esküvőmről.”
 • 12. CsengeleMSN 2013. január 16. 13:06
  „<moderálva>”
 • 11. skid 2013. január 15. 21:48
  „Jók a képek! Elsőrangú volt a fotós. Szeretném meghívni az esküvőmre fényképezni.
  :)”
 • 10. skid 2013. január 15. 21:44
  „És Jani is emelte az est színvonalát!”
 • 9. Kiss Zoltán 2013. január 15. 16:09
  „Kedves "high"!

  Nem nézek utána, hogy máshol mások hol szoktak bálat rendezni, mert a kérdésem, kérdés felvetésem szempontjából ez marginális felvetés, ha úgy tetszik csúsztatás. Én csak a Fekete Sas báltermének "leg-leg"-jére voltam kiváncsi. Arra pedig nem kaptam megnyugtató korreket, konkrét választ.”
 • 8. mjking 2013. január 15. 09:07
  „Kár, hogy a sportcsarnok 1994-ben készült el. Mondjuk Kádár Pétertől mást nem is vártam volna. Az az ezer ember, aki meg nem fért be a bálra, az meg biztosan boldog volt, hogy a sasban rendezték az eseményt...”
 • 7. high 2013. január 14. 22:07
  „Kedves alexy!
  Én pontosan fogalmaztam, hiszen csak annyit mondtam, hogy általában ezt mondják el róla. Ezt már gyerekkoromban is hallottam róla és jelenleg is ezt írja a Fekete Sas weblapja. Az, hogy ez lenne a legszebb azt én is most hallom először bár tény, hogy nem csúnya. Iskolai bálnak pedig végképp nagyon impozáns hely. Nézz csak utána, hogy nálatok hol szokták az ilyen bálakat rendezni.”
 • 6. alexy 2013. január 14. 20:47
  „Tisztelt "szentmiki"!
  Én biztos, hogy nem vagyok irigy, (mire is lehetnék?) csak kiváncsi, a pontosságra. A kűfalon belüli, nem okvetlenül jó irányba vivő, Németh László által is megírt csomorkányizmustól inteném óva a Vásárhelyiket. Már akit lehet.
  Kedves "high", akkor melyik az első, és melyik a harmadik legnagyobb? Komolyan érdekelne. Válaszod előre is köszönöm!”
 • 5. high 2013. január 14. 19:35
  „Szerintem csupán egy kicsit belekeveredett az igazgató Úr a legekbe. Amit általában elmondanak a Fekete Sasról az az, hogy Közép-Európa második legnagyobb oszlop nélküli bálterme.
  Ami egyébként eddig kicsinek bizonyult a Bethlen bálokhoz és ezért tartották a sportcsarnokba.
  Most úgy látszik valami megváltozott.”
 • 4. szentmiki 2013. január 14. 17:37
  „Nagyon szépek, ügyesek! Gratulálok! Egyesek meg irigyek...”
 • 3. lordzola 2013. január 14. 15:47
  „Legyél már toleráns!
  Ez a vidéki sajtó sajátossága! Ezek a jóravaló újságírók, még életükben nem voltak Párizsban, Bécsben legfőképpen nem voltak egyik városban sem bálban. például a Hofburg valamelyik báljában, ami valóban hasonlít a Fekete Sashoz.”
 • 2. Én2 2013. január 14. 09:50
  „Szerény véleményem, mindig a Bethlen bál volt a legszebb és csakis Béke Szállóban.A lányok ruhája és a hajuk most is nagyon szép volt , a fiúk meg nagyon csinosak.Egyszóval nagyon szép volt az egész. Gratulálok!”
 • 1. alexy 2013. január 14. 07:45
  „"amely Közép- Európa legszebb báltermét adja" Kiváncsi lennék, hogy milyen ´"lista" alapján az. Ezek szerint sem az egész Magyarországon, de még mondjuk Bécsben sincs szebb bálterem. Én helyesenek tartom az egészséges lokálpatriótizmust, de nem túlzás ez egy kicsit?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendkívüli havazásban a cégek is hadra foghatók

Összesen 12 cég neve szerepel a katasztrófavédelem külön listáján. Tovább olvasom