Délmagyar logó

2018. 02. 17. szombat - Donát -2°C | 7°C Még több cikk.

Betonjátszótér vásárhelyi a Borz utcában

Hódmezővásárhely - Az ártéren lévő csatornát bélelnék ki azokkal az óriási betonelemekkel, melyek már egy éve a vásárhelyi Borz utcában sorakoznak.
Az ártéren lévő csatornát bélelnék ki azokkal az óriási betonelemekkel, melyek már egy éve a vásárhelyi Borz utcában sorakoznak. Tetejükön gyerekek játszanak, rossz idő esetén néha fedél nélküliek húzódnak be alájuk. Az önkormányzat megépítette a csapadékvíz átemelésére szolgáló rendszert, a folytatáshoz azonban támogatásra van szükség.

– Nagyon jót lehet közöttük bújócskázni, máskor meg azt játsszuk, hogy ez a várunk, meg kell védeni az ellenségtől – árulta el a tízévforma kisgyerek a vásárhelyi Borz utcában lévő óriási betonelemek előtt. Ezek a hatalmas – leginkább szürke sátrakhoz hasonlító – tárgyak már egy éve álldogálnak a város legszélső utcája és az árvízvédelmi töltés között.

Az önkormányzat még 2006-ban hozatta ide ezeket. Lepakolták a teherautókról mindet, aztán semmi sem történt. A gaz és kisebb bokrok már ki is nőttek köztük, s remek búvóhelyet nyújtanak nemcsak a játszó kicsiknek, hanem alkalmanként a hideg és a csapadék elől ide menekülőknek is.

Egy-egy ilyen elem alatt fekve két átlagos magasságú férfi kényelmesen el is fér.

A polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint a töltés városon kívüli oldalán lévő csatornát szeretnék ezzel kibélelni, hogy könnyebben lehessen karbantartani, takarítani.

A vásárhelyi csapadékvíz elvezetésére egy átemelőrendszert építettek a közelben. Ennek szerepe, hogy a nagyobb mennyiségű esővizet az ártérre szivattyúzzák, a kisebb mennyiség ugyanis magától átfolyik. Az átemelő megakadályozza, hogy belvízveszély alakuljon ki.

Az átemelő építését az önkormányzat finanszírozta, a Borz utcában lévő elemeket is a helyhatóság vette. Egyelőre utóbbiak maradnak a szabadban, mert beépítésük költsége több millió forint lenne. Az önkormányzat pályázati források után néz, hogy folytatni lehessen a munkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Van élet a multik árnyékában

Hódmezővásárhely - Három élelmiszer- és egy húsbolt is található a vásárhelyi hódtói városrészben, a… Tovább olvasom