Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Bevállalná? Sörös kihívás terjed a neten

Vásárhelyen is folyamatosan nő azoknak a fiataloknak a száma, akik végigcsinálták a NekNominate nevű veszélyes sörivós játékot.
- Hülyeségnek tartom, de néha az ember benne lehet egy-két hasonló mókában - fejti ki véleményét a „beer challenge"-ről, azaz a sör kihívásról Lukács Sándor, aki maga is beadta a derekát, és megcsinálta a feladatot. Sándor azt vallja, ha valaki mértékkel és ésszel vág neki, nem eshet baja, de természetesen itt is akadnak olyan emberek, akik túlzásba viszik, és nem számolnak a következményekkel.

A kihívást egyszerű megcsinálni; alap esetben egy korsó sört kell egy húzásra meginnia a kihívottnak, erről videót készíteni és feltölteni a Facebook közösségi oldalra, majd meg kell nevezni további három személyt, akiknek ugyanezt kell megcsinálniuk. Amennyiben egy napon belül nem teljesítik a fogadást, a kihívottak egy tálca sörrel tartoznak a kihívójuknak.

Tényleg jó játék?
Tényleg jó játék?

A probléma az, hogy sokan nem csak sörrel csinálják meg; többen estek áldozatul ennek a játéknak, mert a kihívást vodkával, tequilával és más hasonlóan nagy alkoholtartalommal bíró szesszel csinálták meg, a mennyiségen azonban nem csökkentettek.

Ez alkoholmérgezést okozhat, az alkoholmérgezés pedig rosszabb esetben halálhoz vezethet. A hódmezővásárhelyiek körében egyelőre nem tudni olyan esettről, ahol a folyékony kenyéren kívül más itallal is megpróbálta volna valaki teljesíteni a feladatot. - Engem a kollégám hívott meg a játékba, úgy gondolom, egy sör még belefér, így még talán vicces is - magyarázza Szentandrási Krisztián, aki kollégákat, haverokat hívott tovább, akik szintén megcsinálták a feladatot. – A titka az, hogy tényleg csak egy sörről legyen szó és ne töményről, mert az nagyon veszélyes. Ha arra kérnének, csináljam meg például vodkával, gondolkoznom sem kellene rajta, nemet mondanék- folytatja Krisztián, miközben megmutatja a saját videóját.

Vannak azonban, akik már a sörös kihívást is élből elutasítják. Fazekas Viktort Lukács Sándor hívta meg, de esze ágában sincs megcsinálni.- Ez egy hülyeség, semmi értelme nincs és nem is fogom megcsinálni. Mit bizonyítsak be? Hogy meg tudok inni egy sört? Megiszom, ha kívánom, vagy ha jólesik, de nem azért, hogy levideózzam és feltöltsem az internetre. Nem feltétlenül tartom veszélyesnek, csak bugyutának – panaszkodik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatják a katonai lakások értékesítését

Összesen 72, a Honvédelmi Minisztérium tulajdonában lévő katonai lakás található a megyében. Tovább olvasom