Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Bevásárlóközpont lesz a Hódtóban

Hódmezővásárhely - Új kereskedelmi és bevásárlóközpontot szeretne kialakítatni a Hódtóban a vásárhelyi önkormányzat. Jelenleg már több nagyáruház is működik itt. A város tulajdonában lévő, több mint 7 ezer négyzetméteres területet is annak adnák el, aki hasonló profilú vállalkozást indítana el rajta.
Amint Szeged felől a 47-es főút elkerülő szakaszán a járművezető átér a vasúti aluljáró alatt, mindjárt több nagyáruházra lesz figyelmes. Az elmúlt időszakban itt gombamód nőttek ki a földből a kisebb-nagyobb üzletek.

A jobb kéz felőli áruház és a Gregus Máté szakközépiskola között van egy közel negyven méter széles, viszont igen hosszú, fákkal, bokrokkal és gazzal benőtt terület. Ez a 7327 négyzetméteres parcella a város tulajdonában áll, amit értékesíteni akarnak.

Most még dús növényzet borítja azt a területet, amelyet a város eladásra szán. Fotó: Miskolczi Róbert
Most még dús növényzet borítja azt a területet, amelyet a város eladásra szán.
Fotó: Miskolczi Róbert

A polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint az önkormányzat azt szeretné, ha kereskedelmi és gazdasági övezet alakulna ki a Hódtóban. Ezért az eladásra szánt telken olyan beruházást látnának szívesen, amely beleillik a fenti profilba.

A terület megvételére ki is írták a pályázatot. Nemcsak a város honlapján, hanem a helyi és országos médiában is meghirdették. A pályázónak a vételárajánlat mellett részletesen ismertetnie kell a telekkel kapcsolatos hasznosítási és beépítési elképzeléseit.

Az ajánlatokat május 15-éig kell elküldeni a polgármesteri hivatal lakosságszolgálati irodájának. Az eljárás eredményéről a pályázókat június 15-éig írásban értesítik. Az önkormányzat konkrét összeget nem szabott meg. Annak a pályázónak a tulajdonába kerül a kérdéses telek, aki a város számára legkedvezőbb vállalkozást indítaná el rajta, valamint a legtöbbet kínálja érte.

Olvasóink írták

 • 17. Olvo 2008. április 30. 18:03
  „A régi idők központi döntései ilyen szempontból eltűntek. Nincs ötéves terv, nem odafönt mondják meg, hogy hova kell a bolt, hova kocsma, hova a gyár. Ma már inkább a piac diktál, valamint a helyi lehetőségek, nyilvánvalóan a Kossuth tér közepére nem érdemes rakni plázát. Ha hipert vagy szupert építenek valahova, az nem azért van, mert a miniszter vagy a polgármester kitalálta. Az azért van, mert az üzlet tulajdonosa úgy találja, hogy itt van kereslet a portékájára. Ha pedig tévedett, akkor majd tovább áll vagy csődbe megy. Ezt majd a jövő dönti el. De ezt te biztosan jobban tudod 47 évesen, mint én 27 évvel fiatalabban. Nyugis kisváros? Valaki éppen a nyugis Béketelepre akar hipereket és szupereket.”
 • 16. 47éves 2008. április 30. 14:31
  „Ez nagyon szép, de Vásárhely egy nyugis kisváros, ide nem kell ennyi bevásárlóközpont! Nincs is ennyi vásárlóképes ember!”
 • 15. Olvo 2008. április 30. 14:20
  „Helyileg, lehet hogy nem tudod, de a hiperek és szuperek egymás mellé rakása nagyon is tudatos közgazdasági tevékenység, ugyanis bár a józan ész mást diktál, mint ahogy nálad is, nevesül hogy verenyhelyzetben ezek tönkreteszik egymást, de legalábbis letörik egymás árait, valójában az van, hogy az egymás mellé épített hiperek és szuperek statisztikailag kimutathatóan felfelé húzzák egymás forgalmát, mégpedig jelentősen. Ha ugyanazzal a józan eszeddel belegondolsz ez is logikus ám, mert éppen egymásnak generálnak forgalmat, ha elmész az egyikbe, ha már ott vagy alapon bemész a másikba is. Lehet, nem pont te, aki tudatos vásárló vagy, de ezek szerint a nem tudatos vásárlóknál és ők a többség ez így megy.”
 • 14. Helyileg 2008. április 30. 13:44
  „Normális dolog egy helyre ennyi hipert, meg szupert összezsúfolni? A multik sem tűnnek zseninek, vagy egymást akarják tönkre tenni? A vásárló népességet figyelembe véve ez így hülyeség, vagy nagyon csőbe húzták őket és akkor megérdemlik.”
 • 13. picimako 2008. április 29. 13:16
  „Azt nem tudtam, hogy így történik az összevonás, és máshogy tudtam.
  De abban egyetértek, hogy a költözéssel tényleg tönkretehetik.
  És igen, egyeseknek fontosabb a sok hipermarket, mint a gyerekek, a tanárok és egy jó suli.”
 • 12. Konstance 2008. április 29. 12:46
  „A Kossuthot nem verték szét az összevonással, legfeljebb a névváltoztatást sínylette meg kissé. A jövőbeni költözéssel viszont könnyen tönkretehetik az egész iskolát.
  Mellesleg nem vonnak hozzá még 2 középiskolát. A Kossuthot vonják hozzá a Corvinnal és a Kalmárral egyetemben az Eötvöshöz, ami a legkisebb a 4 közül.
  Úgy látszik nagyobb szükség van hypermarketre, mint jó iskolára.”
 • 11. picimako 2008. április 29. 12:32
  „Én is hallottam olyat, hogy eladják, de azt is, hogy nem.
  És szerintem a Kossuth-ot már azzal valamennyire szétverték, hogy összevonták a Gregussal és átnevezték, utána meg méginkább azzal, hogy másik 2 sulit is hozzávontak.
  A Kossuth tavaly volt 50 éves, és tavaly nyár eleje óta folyamatosan verik szét a sulit, pedig szerintem a városban ez a legsikeresebb és egyben legidősebb suli.
  A hipermarketeknek meg aztán "tényleg" kellenek Vásárhelyre, főleg, hogy egy helyen van mindegyik. Meg szerintem Vásárhely egy nyugodt, csöndes város, én részben emiatt szeretem, de ezzel a rakás nagy bolttal már nem lesz olyan nyugis.
  Ez ellen szerintem senki nem tud tenni. Ez van.”
 • 10. félnótás 2008. április 29. 12:00
  „Egy jobboldali képviselő-polgárrmester nem engedi a privatizációt! Méghogy eladták volna a Kossuth-Gregus épületét? Üzlet helyette?
  Ugyanmár! A város legeredményesebb szakközepét nem verik szét! Ennél nagyobb a felelősségtudata a városvezetésnek. Ne higgyjük, hogy egy kis "ösztöndíj" felülírja a felelősségtudatot. Amúgy a városnak jó a minél hiperrmarket! Jön a nyár, és ha másra nem is jó, nagyokat lehet bennük hűsölni. Ez is lényeges ám!”
 • 9. Ági43 2008. április 29. 11:21
  „Kedves "hipermarket"! Még biztosan nem voltál az INTERSPAR-ban, mert akkor nem hasonlítanád össze a Tesco-val! Ugyanaz a termék nem drágább ott sem, viszont van választék és minőség! Ja, és nagyon kevés ugyanaz termék van.”
 • 8. Béketelep 2008. április 29. 10:06
  „Ne má a Béketelepre! Súlyosan sértené a Fekete-ABC érdekeit!!!”
 • 7. Tomek 2008. április 29. 10:03
  „Én is úgy tudom,hogy a penny helyén majd egy McDonalds lesz.Egyik ismerősőm a szegedi Mekibe dolgozik és ott azt mondták,hogy jövőre szeretnének Vásárhelyen is nyitni egyet a Penny helyén egy drive-os Mekit.”
 • 6. Nornora1 2008. április 29. 09:02
  „A Pennyből nem nem McDonalds.”
 • 5. Praktiker Obi 2008. április 29. 08:27
  „A Pennyből pedig, McDonalds-ot csinálunk.”
 • 4. hipermarket 2008. április 29. 08:24
  „az Intersparnak rossz az üzlepolitikája: UGYANAZT az áruját a tescoban olcsóbban megveheted. Talán, ha a Cora átveszi a boltot, akkor jobb lesz az üzletmenet”
 • 3. Praktiker Obi 2008. április 29. 08:19
  „A Kossuth-Gregus iskola helyén is (építési) áruház lesz.
  Többen látni vélték az adásvételi szerződést.”
 • 2. limuxer 2008. április 29. 07:48
  „lassan nem lesz a Hódtóban zöldövezet, dehát a pénz az úr. Arról miért nem írnak, hogy a másik "nagy" bolt sem megy....”
 • 1. Hozzaszolo 2008. április 29. 06:09
  „A törekvés szép és jó , csak nem tudni miért kell mindent egy szük , közlekedés szempontjából már ma is kaotikus állapotban lévő lakóterületre telepíteni. Miközben a város többi része pl Béketelep ilyen szempontból nem fejlődik. Más városokban igyekszenek olyan helyre telepíteni bevásárlóközpontokat ahol szállítás szempontjából könnyen megközelithető és nem keseríti a környékben lakók életét a közlekedési torlódás stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Testvérvárosok bőségében Vásárhely

Hódmezővásárhely - Négy magyar és tizenegy külföldi várossal ápol testvértelepülési kapcsolatot… Tovább olvasom