Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Bezár a Klauzál utcai kisposta

Egy hét múlva bezár a Klauzál utcai kisposta Vásárhelyen. A hivatal egy átalakított magánházban működik, s az ingatlan tulajdonosa felmondta a bérleti szerződést. A susániaknak azonban várhatóan csak ideiglenesen kell lemondaniuk a postáról. A hivatal önkormányzati segítséggel néhány méterrel távolabb, egy városi tulajdonú ingatlanba költözik, ahol most kerékpárszerviz működik.
Összehúzhatja magát a kerékpárszerviz tulajdonosa. Az önkormányzati épületet a jövőben a postával osztja meg a bérlő. Fotó: Karnok Csaba
Lakat kerül a Klauzál utcai kisposta ajtajára a jövő héten Vásárhelyen. Mindez azonban nem jelenti azt – legalábbis a szolgáltató ígérete szerint –, hogy a környéken élők posta nélkül maradnak: a mostani helytől néhány méterre költözik a kirendeltség. Merthogy évtizedekig egy postahivatallá átalakított magánházban fogadták az ügyfeleket, ám az ingatlan tulajdonosa felmondta a bérleti szerződést. Így aztán másik helyet kellett keresni.

A bérleti szerződés felmondásának hírére a környéken élők aláírásgyűjtésbe kezdtek attól tartva, hogy végleg bezár majd a hivatal. Több mint 1400-an támogatták a kezdeményezést.

– Ha csak távolabb költözik, akkor semmi gond nincs, de valóban így legyen – jegyezte meg a minap, még a Klauzál utcai kisposta előtt Bánfi Lászlóné. Az asszony szerint ugyanis kétségbeejtő lenne a környék lakóinak helyzete, ha végül mégis megszűnne a hivatal a susáni városrészben. Hiszen a Jókai utcai és a Kossuth téri posta is elég messze van.

– Nincs szó végleges bezárásról – hangsúlyozta érdeklődésünkre Bokrosné Madácsi Erika, a posta kelet-magyarországi területi igazgatóságának hálózati igazgatóhelyettese. Már csak azért sem, mert nem ők kezdeményezték a bérleti szerződés felbontását, hanem az ingatlan tulajdonosa. A vásárhelyi önkormányzattal azonban sikerült megoldást találni a problémára, így továbbra is a Klauzál utcában működik majd a posta, csak éppen egy városi tulajdonú épületben. Arra a kérdésre, mikor nyit majd ki újra a kisposta Susánban, Bokrosné csupán annyit közölt: azon dolgoznak, hogy minél hamarabb elkészüljenek a másik épület átalakításával. Információink szerint egyébként még az idén megnyílhat, mégpedig egy olyan ingatlanban, ahol jelenleg kerékpárszerviz működik.

Így aztán, ha minden jól megy, a mostani biciklis cégér mellé a postáé is felkerül majd az épület homlokzatára. A tervek szerint megosztják egymással az önkormányzati ingatlant. A nagyobb helyiséget a posta kapja, a kisebb pedig marad a kerékpárosnak. S hogy a vállalkozó mit szól a társbérlethez?

– Mit szólnék hozzá? Ide költözik a posta és kész – közölte a férfi, nyomatékosan kérve, hogy ne írjuk le a nevét az újságban. Azt azért még megtudtuk tőle, hogy évek óta bérli az önkormányzattól a helyiséget, amit fel is újított. Persze arra is kíváncsiak voltunk, hogy miért mondta fel a postával kötött bérleti szerződést a jelenlegi ingatlan tulajdonosa, aki egyébként az épület hátsó részében lakik. Udvariasan közölte: nem akar szerepelni az újságban, s nem mond semmit. Végül annyit azért sikerült megtudnunk, hogy családi okok miatt van szüksége az ingatlanra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vásárhelyi Endreitelepen továbbra is állnak a házak

Továbbra sem tudnak megegyezni a vásárhelyi Endreitelep lakói az önkormányzattal. Az ott élők… Tovább olvasom