Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Bezárt a vásárhelyi műjégpálya

Utolsó alkalommal korcsolyáztak tegnap a vásárhelyi Kossuth téren a diákok. Szerda este bezárt a főtéren a műjégpálya.
2006. december 11. – ekkor nyitotta meg kapuját a vásárhelyi Kossuth téren felállított műjégpálya. A csúszkálni szándékozók, ha hoztak magukkal korcsolyát, akkor ingyen vehették birtokba a jeget. Ugyanis a pályahasználat díjtalan volt, csak a korcsolya bérlése került 300 forintba.
A múlt idő használata azért szükséges, mert mától nem fogad több látogatót a pálya. Az enyhe idő miatt már nem lehet megfelelő jégréteget előállítani a szabadtéri pályán.

– Ha 10 fok fölé megy tartósan a hőmérséklet, ráadásul a nap is süt, akkor a friss jég teteje kásás, vízfoltos. A tíz centiméter vastagságú jégréteg viszont már magát is hűti. A mostani enyhe időben viszont már nem lehet megfelelő jeget biztosítani – mondta Lőkös Györgyi, a vásárhelyi önkormányzat kulturális referense, a Galyasi Miklós Muzeális és Közművelődési Intézmény igazgatója.

Az itt-ott vízfoltos jég ellenére tegnap még akadtak csúszkálók. Mint általában a többi napon, így az utolsón is elsősorban a diákok korcsolyáztak. A középiskolás Molnár Péter egy-két hetente kereste fel a Kossuth téri pályát.

– Korábban a haverokkal Szegedre kellett buszoznunk, ha csúszkálni akartunk. Igaz, a vásárhelyi jóval kisebb pálya, de két nagy előnye van: ingyenes és mindössze tíz percre lakom tőle – árulta el a fiú.

Piros sapkában siklott a jégen egy aprócska lány. Mikor a korláthoz ért, megtudtuk tőle, hogy rendszeresen csúszkál. Nem csupán délutánonként a barátnőivel, hanem már iskolai testnevelés órát is tartottak itt nekik. Kiss Zsófiának, mint ahogy osztálytársai többségének, van saját korcsolyája, így nem kellett bérelnie.

A városháza előtti pályán nem csupán korcsolyázhattak a vendégek. A szomszédos pavilonban hokifelszerelést is bérelhettek, így ezt a téli sportágat is kipróbálhatták a vállalkozó kedvűek. Ezen kívül tavaly december 22-én és 23-án a Diótörő jégrevü változatát nézhette meg itt a közönség.

Az önkormányzat tulajdonában lévő pályát most csak ideiglenesen bontják el. Ugyanis decemberben újra felállítják a korcsolyázók örömére. A helyszín azonban lehet, hogy nem a Kossuth tér lesz, de erről még nem döntöttek az illetékesek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asztalhoz ültetnék Lázárt és Molnárt

Közvetítenének kórházügyben a vásárhelyi szabad demokraták az önkormányzat és az egészségügyi minisztérium között. A helyi pártszervezet levelére már reagált is a tárca. Az MSZP-sek pedig csatlakoztak a kórház megmaradása melletti aláírásgyűjtéshez. Tovább olvasom