Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Bezárta üzletét a Profi Vásárhelyen

Bezárt a vásárhelyi Profi. Az Andrássy utcai élelmiszer-áruházat már teljesen kipakolták, a dolgozóknak felmondtak. Az országos áruházlánc budapesti központjában senki sem nyilatkozott nekünk, egy megkérdezett volt dolgozó szerint a Tesco „elszippantotta" vevőiket. A helyi kereskedelmi és iparkamara elnöke úgy véli, a bezárás oka a vásárlóerő csökkenése.
Már üresen áll az Andrássy utcai üzlet. Fotó: Tésik Attila
Üresen tátongó épület fogadja azokat, akik a vásárhelyi Andrássy utcai Profi áruházba igyekeznének. Az előtte lévő zárt parkoló most is tele van, hiszen az itt lévő kis üzletek továbbra is működnek. A bezárt ajtajú élelmiszerboltban tegnap délután még égett a villany, de plafonról lógó vezetékeken kívül mindent elvittek.

Telefonon felhívtuk a Profi Rt.-t. A budapesti székhelyű cégnél a központos készségesen kapcsolta az értékesítési osztályt. Egy hölgy vette fel a kagylót, aki még azután sem árulta el a nevét, miután az újságíró közölte a sajátját.

„Kérem, várjon, megkérdezem, mit tehetek önért" – mondta a hölgy, s egy rövid időre letette a telefont. Kisvártatva visszajött, s mindössze annyit közölt, nem nyilatkoznak a sajtónak a vásárhelyi üzlet bezárásáról. Mivel a központtól semmit sem tudtunk meg, elbeszélgettünk egy volt alkalmazottal. A neve elhallgatását kérő egykori boltos elárulta, hogy a végén már csak négyen dolgoztak az üzletben. Azt nem tudta megmondani, kezdetben mennyien voltak, mert ő jóval később került oda.

– A fővárosból még januárban lejött hozzánk a nagyfőnökség. Egy nap alatt felmérték a helyzetet, elkértek minden dokumentációt, a forgalmat felmérték, s jelentést készítettek. Április elsején közölték velünk, hogy készüljünk, nemsokára bezárják a boltot – folytatta a volt alkalmazott.
Hozzátette, hogy jelenleg a felmondási idejét tölti, volt kollégáival együtt. Egy bolti állást a Profi Rt. felajánlott nekik Orosházán, de egyikük sem vállalta az ingázást. Annyit még elmondott nekünk, szerinte a bezárás hátterében az lehet, hogy a közelben megjelent Tesco „elszippantotta" a vevőkörüket.

– Sajnos nekünk semmi lehetőségünk sincs egy-egy bolt bezárásának megakadályozására, vagy a dolgozók megmentésére. A közelmúltban Vásárhelyen, illetve a környékén sorra szűnnek meg az üzletek, vállalatok, valamint a 15-20 főt alkalmazó kisvállalkozások – nyilatkozta lapunknak Hampel Tamás, a kereskedelmi és iparkamara vásárhelyi szervezetének elnöke. Bárhol jár, megdöbbenve tapasztalja, senki sem hiszi el neki, hogy az ország gazdaságilag két részre szakadt. A nyugati részhez képest a dél-alföldi régió folyamatosan leszakad. Itt egyre csökken a vásárlóerő, ide nem települ ipar, ami munkát adna – így a kamara embere.

Még nem lehet tudni, mi lesz a bezárt épülettel. Az elnök szerint, ha hasonló profilú üzlet települne ide, mint a Profi, annak sem lenne jóval több esélye a fennmaradásra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyésznek készül a versmondó

Biológiából harmadik helyezést ért el az OKTV-n a vásárhelyi Bajnóczi Éva (képünkön), a Bethlen… Tovább olvasom