Délmagyar logó

2017. 07. 20. csütörtök - Illés 21°C | 34°C Még több cikk.

Bicajosok az Andrássy úti kirakatsor járdáin

Hódmezővásárhely - Igencsak elszemtelenedtek azok a vásárhelyi kerékpárosok, akik immár rendszeresen közlekednek az Andrássy úti kirakatsor járdáin – a bicikliút és az úttest helyett.
„Csak!" „Mi köze ahhoz magának?" – e szavakkal, illetve családtagjaink emlegetésével reagáltak a vásárhelyi Andrássy út járdáján kerékpározók, amikor arról érdeklődtünk, miért nem az úttesten gurulnak. Pedig csöppet sem veszélytelen, amikor a gyalogosok közt kerekeznek, nem nézve sem felnőttet, sem öreget, sem gyereket. A középiskolások csoportosan járnak, míg a felnőttek, jellemzően lányok-asszonyok villanybiciklijükkel lavíroznak a sétálók, a kirakatok és a járda széle között. Az ügyesebbek egy újabb útvonalat is felfedeztek. Immár nemcsak a Rossmann, illetve a szemközti könyvesbolt oldalán haladnak céljuk felé, de meglepetésszerűen bukkannak ki az Andrássy úti átjáróház kapuján, egyenesen a járókelők közé. Utóbbiak közül a legtöbben a sportcsarnok felől jönnek, vagy oda tartanak, ezért leginkább reggel és iskolaidő után bukkannak fel.

– El sem tudom képzelni, hogy miért jó itt a járdán hajtani, miért nem alkalmas rá az úttest – méltatlankodott Erdei József, akit alaposan meglepett egy, a háta mögül érkező, kempingbiciklijén ülő asszonyság. A bicajos a sarki boltnál lepattant az ülésről, s szinte azonnal el is tűnt az üzletben. Megvártuk, míg kijött, de hiába kérdeztük, csak a vállát vonogatta értetlenül, és egy szót sem szólt.

Kerékpáron szabálytalanul. Kényelmesebb a nyeregben. Fotó: Tésik Attila
Kerékpáron szabálytalanul. Kényelmesebb a nyeregben.
Fotó: Tésik Attila

– Úgy látom, hogy a rendszeres rendőri jelenlét már megtette a hatását a Kossuth téren. Ott már csak nagyon kevesen hajtanak át, pedig a tiltó tábla ellenére nemrég még sokan megtették – mondta a városközpontban napi ügyeit intéző Farkas Sándorné. A nyugdíjas asszony úgy vélte, a bicajosok azután kaptak rá a járdára, hogy azok padkáit akadálymentesítették.

Rendszeresen ellenőriznek

Rendszeresen ellenőrzik a kerékpározókat a rendőrök – mondta lapunknak Dezső József. Vásárhely rendőrkapitánya kiemelte: a Kossuth téren már nem hajtanak át a biciklisek, hála annak, hogy munkatársai igencsak gyakran állították meg és szállították le a kerékpárjuk nyergéből a tilosba tévedőket.

Olvasóink írták

 • 10. newdog 2009. április 24. 21:29
  „Tdi!

  Amen! Úgy legyen! :-DDD”
 • 9. Írástudatlan-Tdi. 2009. április 23. 10:49
  „newdog! Vihetné magával a pólgármesterét is!!!!”
 • 8. egal 2009. április 22. 20:04
  „Szegeden is meglepődnek-e a gyalogosok a járdán biciklizők láttán?”
 • 7. newdog 2009. április 22. 18:06
  „3!

  Lényegi pozitív változás lesz a város életében, ha Dezső úr végre nyugdíjba vonul! Az a gáz, hogy ezt rajta kívül mindenki látja... !!! Főleg szervezetén belül, de kívül is. :-/”
 • 6. Trandafir 2009. április 22. 09:11
  „az igaz, hogy koss térnél életveszélyes az átkelés a gyalogátkelőhelyen!!!
  Oda kéne állítani a rendőrkapitányt.Ennyi pénzért igazán megtehetné:)”
 • 5. latyi 2009. április 22. 07:33
  „Természetesen a kerékpárosnak az úton a helye,illetve a kerékpárúton.
  Mindezektől függetlenül a kerékpárutak java részt járhatatlanok/kivétel:Kálvin tér-Piac-Temető/.
  A Rapcsák u-Deák u kereszteződésben pedig kaotikus állapotok vannak.Ez ellen ki és mikor tesz valaki valamit,tisztelt Kapitány úr?
  Aki pedig a 65.-öt betöltötte le a kerékpárról és lehet átnyergelni a tömegközlekedésre!!!/ingyen van/”
 • 4. CsImre 2009. április 21. 17:52
  „Míg a bicikliseket szisztematikusan a járdára vezetik, mondván, hogy az úttest veszélyes, addig a biciklisek ezt elhiszik, és a járdán bicikliznek ott is, ahol nincs tábla (főleg, hogy néhol a kerékpárút mellől is hiányzik a tábla). Az elcseszett kerékpáros-politikák meghozzák keserű gyümölcsüket.”
 • 3. Írástudatlan-Tdi. 2009. április 21. 17:14
  „Még ekkorát hazudni mint amekkorát hazudott Dezső József rendőrkapitányúr! Éppen tegnap vóltunk a Kossuth téren ültünk a padon és akkor láttuk éppen a kapitányurat átsétálni a téren.Ha legalább tíz biciklis nem ment el melette akkor egy sem! És még itt szemrebbenés nélkül állítja hogy nem hajtanak át biciklisek. Vagy ennyire vak lenne? Nyílván a szeretett pólgármestere utasította hogy ilyen hazugságokat mondjon. Hól ellenőriznek biciklist? Mert a belvárosban biztosan nem. Hát éppen ez a cikk a bizonyíték rá! Sehol egy rendőr.Vagy nagyon jól álcázzák magukat.De nagy baj van ott a Kossuth téri gyalogosátkelőhellyel is! Bizony hogy nem engedik át ott a gyalogosokat. Még rájuk is szoktak dudálni hogy átne merjenek kelni. Ez a Vásárhelyi közlekedés éppen olyan szar mint a polgármesterünk és a Vásárhelyi rendőrségünk!!!!”
 • 2. atomboy 2009. április 21. 17:07
  „Megsugom, mi a gond. A kerekparutak az. Mivel a felfestesen es tablan kivul masban nem kulonbozik a jardatol, a legtobb ember azt hiszi, a jardan ugyanugy lehet tekerni, mint a szamukra kijelolt utak. A megoldas az uttestre torteno levezetes kerekparsavval.

  Sajnos a multban nagyon belerogzult az emberek elmeben, hogy a kerekparos jardan kell mennie. Pedig az is jarmu, es az uttesten van a helye.”
 • 1. Én2 2009. április 21. 17:03
  „Csomorkány úton meg csak a járdán biciklizhetnek az ott lakók, mivel az úttestről táblával letiltották őket, így nem maradt más csak a járda, ami nagyon balesetveszélyes. Hogy is büntessen így a rendőr ha egy utcába nincs hol közl. a biciklinek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Puskás-film Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - Az ismeretlen Puskás című filmet vetítik csütörtökön délután 6 órától a… Tovább olvasom