Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Biciklis pihenőpark Kakasszék határában

Kakasszék - Néhány nap alatt "nőtt ki a földből" egy park a régi 47-es főút mentén: minden eleme fából készült. Legfőbb érdekessége a kilátó.
Padokat, asztalokat, fedett „ücsörgőt" is létesítettek, a gyerekeknek pedig kisvonattal és rugós állatkával kedveskedtek. Fából készült biciklitároló és szeméttárolók is találhatók a zúzottkővel felszórt területen. A kerékpárosok a jövőben akár piknikezhetnek is ott, szalonnasütésre alkalmas helyet is láttunk. A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás építtette a biciklisek pihenőparkját.

Messze ellátni a kakasszéki kilótóból. Fotó: Kovács Erika
Messze ellátni a kakasszéki kilótóból. Fotó: Kovács Erika

– Az Orosháza és Kakasszék közötti kerékpárút tavaly készült el. A pályázati forrásból megmaradt 15 millió forint. Dönteni kellett, hogy visszaadjuk, vagy pedig valamilyen turisztikai jellegű beruházásra fordítjuk. Az utóbbit választottuk – mondta Szél István, Székkutas polgármestere. A pihenőpark még nincs teljesen készen, napelemes lámpákat is telepítenek.

Mit lehet látni a kilátóból? A régi és az új 47-es főút forgalmát, a szegedi gyorsvonatot. Ellátni a Kakasszéki-tó felé és a kardoskúti puszta irányába.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baranta a jó kiállásért: megtanulják az íj, a lándzsa, az ostor, a szablya és a bot használatát is

A tradicionális magyar harcművészet alapjait sajátítják el azok a fiatalok, akik lejárnak a Hód Baranta edzéseire. Bereczky Bence két éve kezdte Vásárhelyen az oktatást. Tovább olvasom