Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 17°C | 26°C Még több cikk.

Biciklivel Vásárhelyről Mindszentre

Hódmezővásárhely - Régi álma valósult meg a vásárhelyi kistérség lakóinak: biztonságosan elkerekezhetnek Vásárhelyről Mindszentre – mondta tegnap Kószó Péter alpolgármester a kerékpárút átadása kapcsán. A 17 kilométer hosszú szakasz összköltsége közel 310 millió, s az Uniótól 260 milliós támogatást kapott a kistérség.
A Vásárhelyt Mindszenttel összekötő bicikliút megépítésének teljes költsége közel 310 millió forint, az önrész összesen 49,4 millió forint volt. Ebből a vásárhelyi önkormányzat 37,5 milliót, a mindszenti 11,3 milliót, a mártélyi pedig 500 ezret állt. A 17 kilométeres szakaszt tegnap adták át.

Kószó Péter vásárhelyi alpolgármester kiemelte: ezzel az új úttal a kistérség lakóinak régi álma vált valóra. A szakasz a vásárhelyi Lázár utcától indul, érinti a Damjanich, a Hideg és a Borz utcát, majd csatlakozik a mártélyi üdülőterületig érő meglévő kerékpárúthoz, amit meghosszabbítottak egészen a mindszenti Szabadság utcáig.

Mártély közelében, az úgynevezett Szegfű-dombnál tegnap kora délután ünnepélyes keretek közt átadták az új kerékpárutat. A szalagot Lázár János vásárhelyi polgármester, Szabó József mindszenti alpolgármester és Balogh Imre, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. projektmenedzsere vágta át.

Az első biciklis az új úton. Most már Vásárhelytől Mindszentig lehet biztonságosan kerekezni Fotó: Tésik Attila
Az első biciklis az új úton. Most már Vásárhelytől Mindszentig lehet biztonságosan kerekezni.
Fotó: Tésik Attila

A most átadott szakasszal együtt a térségi kerékpárút-hálózat 54 kilométer hosszúságúra bővült – mondta Balogh Imre, a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. projektmenedzsere. Hozzátette: a 47-es főút fejlesztése során kerékpárút is épül, így Vásárhelyről nemsokára biztonságosan lehet majd elkerekezni Szegedre, illetve Orosházára is.

Olvasóink írták

 • 14. Én2 2008. november 30. 10:08
  „írástudatlan, helyes a meglátásod!”
 • 13. JB007 2008. november 29. 14:46
  „Tök sötétben tényleg rossz kerékpározni a töltés tetején. Még szerencse, hogy kötelező a világítás a kerékpárokon is, így ez nem lehet akadály a biztonságos közlekedéshez.”
 • 12. Írástudatlan-Tdi. 2008. november 29. 10:49
  „Hát igen! Megint bizonyította városunk vezetősége a hozzá nem értését a kerékpár út megépítéséhez. Hát miért kell ki tenni a kerékpárosokat az életveszélynek? Mert az a Lázár utcai mególdás az valami tragédia! Megint a festék diadalmaskodott! Pedig ott is simán elfért vólna egy külön kerékpár út! Miért kell megvárni hogy több halálos baleset tőrténjen a Lázár utcán? Mert előbb vagy utóbb úgy is meg kell majd építeni a külön kerékpár utat! Igaz addig még meg kell várni hogy több kerékpáros veszítse életét! A gáti kerékpár útról meg annyit hogy lessz e vagy van e már világítás? Mert a tök sötétben lehet hogy kevésnek fog majd bizonyúlni a kerékpár út szélessége. És több kerékpáros fog majd akaratán kívül lerodeózni a gátról eltőrve kezét lábát. De megépűlt a kerékpát út! Hát kiváncsian várom a fejleményeket.”
 • 11. ifj. Nagy Gábor 2008. november 28. 17:29
  „9. Én2 2008.11.28. 10:40
  "Már az elején látható volt hogy nem egy biztonságos a töltésen biciklizni de biztosan megint ez a legolcsóbb.
  Úgy vannak vele aki leesik az leesik és kész. .Lj a fiataloknak épít mindent pedig ha isten adja ő is megöregszik."

  Már bocsánat, aki egy 3 méter széles úton nem tud megmaradni a biciklivel, annak sehol nem biztonságos kerékpározni...”
 • 10. FűzfaVessző 2008. november 28. 14:08
  „Lexán tetővel és oldallal,télen fűtve nyáron hűtve, halk zenével ez még kellene.Gépkocsivezetőként viszont annak is örülök,hogy a kivilágítatlan kerékpárosok tőlem biztonságos távolságra közlekednek.Ez persze csak akkor fontos ha nem a hibákat keressük.
  F.V.”
 • 9. Én2 2008. november 28. 10:40
  „Már az elején látható volt hogy nem egy biztonságos a töltésen biciklizni de biztosan megint ez a legolcsóbb.
  Úgy vannak vele aki leesik az leesik és kész. .Lj a fiataloknak épít mindent pedig ha isten adja ő is megöregszik.”
 • 8. Én2 2008. november 28. 10:38
  „Szörnyű amit a Lázár utcából csináltak ma reggel is teljesen feltornyosult a forgalom, Mindenki csak morog és a fejét csóválja. Könnyű így keerékpárutat csinálna az úttestből. Miért nem építettek arra a pár méterre a Lázár utcán külön bicikliutat meg lehetett volna tenni. Iszonyat amit műveltek az autósok ellen lesz egy pár baleset, de lehet, hogy erre is mennek.
  A busz mellett egy autó már nem fér el és még akkor kirakták ezzel az edényekkel. Szóval szörnyű, az járjon ott aki kitalálta az egészet. Nem hogy könnyítenénk a közl. vásárhelyen hanem inkább nehezítjük hadd legyen több baleset. Azt a jó széles utcát tönkretették teljesen.”
 • 7. ifj. Nagy Gábor 2008. november 27. 23:31
  „1. vadlab 2008.11.27. 16:58
  "A kerékpárút nagyon jó ötlet, de arra gondolt már valaki hogy ha véletlenül a töltés tetejéről valaki megcsellen és legurul a meredek töltés oldalon, annak a keze-lába ki fog törni. Nekem kissé életveszélyesnek tűnik, pláne este. De lehet hogy csak én parázok."

  Szerintem kár aggodalmaskodni. Ha az országúton csellen meg, akkor meg átmennek rajta, az se jobb, sőt... Itt azért több hely lesz korrigálni, hiszen akkora forgalom aligha lesz, hogy ne lehessen alapvetően a kb. 3 méter széles út közepén menni. Éjszaka meg vagy világítson, vagy legyen macskaszeme (szó szerint :))) ).”
 • 6. ifj. Nagy Gábor 2008. november 27. 23:25
  „A fénykép alapján új KRESZ táblát is alkottak? :-O”
 • 5. Beth 2008. november 27. 22:30
  „Ráadásul, mivel nincs még átadva a kerékpárút, így jobb oldalt jönnek a kerékpárosok, nem pedig a saját sávjukban. Még 14 éves jogosítvánnyal (10 év vezetéssel) sem tudok cicózva beállni az éppen egy autónyi leállósávba rendesen, ha van előttem-utánam egy-egy autó. És átalában kivilágítatlanul jönnek a kerékpárosok. A múlt héten két tizenéves kissrác bicózott az egyirányú utca kereszteződésében, ahol majdnem elcsapta őket egy autó, esőben, sötétben.
  Sajnos várom az első balesetet.”
 • 4. vadlab 2008. november 27. 20:51
  „"JB007" Sajnos nem csak a kereszteződés lett rémálom hanem a Lázár utca a Zsoldos utcától a pékségig. Máshol kerékpárutakat építenek nem pedig a gépjármű forgalom által használt területekből veszik el. Igy tényleg egy kis sárga festék és máris kész a kerékpárút! Ha egy autó áll a parkolósávban, egy autóbusz és egy teherautó épp nem fér el egymás mellett. Olyan érzésem van mintha hamarosan ez is parkolási dijas övezet lenne. De remélem én tévedek!”
 • 3. JB007 2008. november 27. 20:05
  „Ahogy a cikk is említi a Lázár utcától indul. Autósként az új rémálom lett a Lázár-Damjanich kereszteződés...”
 • 2. csavok 2008. november 27. 19:22
  „A szokásos néphülyítés kedves Kormos "újságíró" ! Össze-vissza fogalmaz, hogy a kevéssé tájékozott emberek azt higgyék, itt 20km bicikliút készült el. A 310 millió lehet egyedül igaz és mindez 8-9km-ért.
  Ebből a dologból még páran igen jól jöttek ki anyagilag.
  Az igazság pedig "vadlab"-nál van.”
 • 1. vadlab 2008. november 27. 16:58
  „A 17Km-es útszakasz majdnem felel már 10 éve elkészült. Valami nem stimmelhet, mert most Mártély és Mindeszent közt készült el a kerékpárút ami bb 8-9Km.
  A kerékpárút nagyon jó ötlet, de arra gondolt már valaki hogy ha véletlenül a töltés tetejéről valaki megcsellen és legurul a meredek töltés oldalon, annak a keze-lába ki fog törni. Nekem kissé életveszélyesnek tűnik, pláne este. De lehet hogy csak én parázok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balogh Imsi Sportközpont lehet az új csarnok

Hódmezővásárhely - Valószínűleg a Balogh Imsi Sportközpont nevet kapja az új vásárhelyi aréna, erről… Tovább olvasom