Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Bírósági ügyek - 70 milliós értékben

Mindszent - 70 milliós, bírósági ügyek miatt fönnálló tartozása van Mindszentnek, összességében pedig 170 millió forintos forráshiánnyal küzd. A polgármester elismerte: nagyobb a baj, mint gondolta. Még tart a belső ellenőrzés, amelyet vásárhelyiek végeznek.
Nagyobb a baj a mindszenti önkormányzatnál, mint ahogy azt Zsótér Károly polgármester gondolta, ezért sem zárult még le a vásárhelyi polgármesteri hivatal munkatársai által végzett belső ellenőrzés.

– Nemcsak pénzügyi anomáliákra derült fény, hanem az önkormányzat működésével kapcsolatos szabálytalanságokra is – foglalta össze a városvezető. Azt mondta: Mindszent 1,2 milliárd forintos költségvetéséből 170 millió forint a forráshiány. Ezen belül összesen 70 millió forintot követelhetnek az önkormányzattól munkaügyi és egyéb bírósági perek, eljárások kapcsán. Zsótér Károly azt mondta, folyamatban lévő ügyekről van szó, ezért konkrétumokról egyelőre nem szeretne beszélni. Annyit viszont a munkaügyi per kapcsán elárult: mintegy 20 milliót követelnek a polgármesteri hivataltól.

Az önkormányzat működését is vizsgálja a belső ellenőrzés. Ilyen teljes körű intézményi átvilágításra egyébként az elmúlt időben nem volt példa Mindszenten. Párhuzamosan a vásárhelyi vizsgálattal, az önkormányzat is elindított egy feltáró, elemző programot. A kettő eredményének függvényében, várhatóan november végén derülhet ki például, milyen sürgős átszervezésekre, összevonásokra vagy létszámcsökkentésre van szükség. Utóbbira mindenképpen számítani kell a mindszenti önkormányzatnál – jegyezte meg a polgármester. Hozzátette: elsősorban azokat érintheti, akik 40 év munkaviszony után vagy korkedvezménnyel nyugdíjba mehetnek. Szeretnék a hivatali apparátust diplomásokkal feltölteni.

Olvasóink írták

 • 9. ziza1 2010. november 26. 16:53
  „Azt látom, hogy a jelenlegi testületnek nem fontosak a mindszenti diplomások sorsa sem. ZsK a felülvizsgálat során reméltem, hogy azt is figyelembe veszi, hogy a "vidékiek" helyett mindszenti dolgozók kerüljenek az önkormányzathoz, ezzel is támogatva a fiatalok helyben maradását. _De hát úgy látom ez sem fontos már, hiszen akkor nem került volna ide a jegyző személyében ismét más település lakója. Önállósodni, saját ötleteket megvalósítani és nem utolsó sorban bátorság tisztelt Testület!”
 • 8. taraba1050 2010. november 22. 20:27
  „Valami sántít, T. Polgármester úr! Ha létszámcsökkentésről beszél, miért beszél diplomás létszám feltöltésről? Mintha ellentmondás lenne! Remélem nem a Hmvhelyi pmh. ban feleslegessé váló diplomásokra gondol? Mindszentnek nagyon sok diplomás, tehetséges fia és leánya van csak sajnos megbecsülés hiányában más településeken, érvényesülnek. Nem is akár hogyan! Szemlélet váltásra és bátorságra, önállósodásra lenne szükség!”
 • 7. cikicakk55 2010. november 22. 19:37
  „"Szeretnék a hivatali apparátust diplomásokkal feltölteni? " Még is hogy? Fiam Mezőgazdasági főiskolát végzett,Vidék és Városfejlesztő mérnök lett.Nagyon sok helyre beadta az önéletrajzát, de mindenhonnan elutasították azzal, hogy minimum5 éves szakmai gyakorlat után veszik csak fel.Na de hol szerezze meg az 5 éves szakmai gyakorlatot? Le van ez zsírozva.A valakinek a valakije, tök mindegy, hogy diplomás-e az kerül be( szakmai gyakorlat nélkül)”
 • 6. ziza1 2010. november 21. 11:04
  „Érdemes-e egyáltalán igaz hozzászólást írni, ha kimoderálják. Hozzászóltam az iskolai étkeztetés cikkhez, és törölték. Ennyit a demokráciáról.”
 • 5. Pepejeans 2010. november 20. 10:24
  „"Erős védőszárny"? Így nevezed azt,hogy Lázár itt is parancsolni akar, azért rakatta ide az unokatesóját polgármesternek? Lázár-bérenc duma ez...
  mota igazad van.”
 • 4. mota 2010. november 20. 08:42
  „Dózer!
  A 70 millás per egy része miattad van, úgy, hogy csend!!!
  Az " erős védőszárnyat" ki látja ?
  A homokügyre eső büntetést annak kellene kifizetni,aki aláírta a szerződést !”
 • 3. DÓZER 2010. november 19. 21:54
  „Na kedves mindszentiek, most kéne valamivel előrukkolni, hogy kihúzzátok a városotokat a homokból akarom mondani: az iszapból. Eddig úgyis csak ott bírkóztatok. Most nincs (még) pártoskodás, tiszta a politikai helyzet, erős védőszárny alatt gyarapodhatna a város. Kis lobbival ide is juthatna az 1 millió munkahelyből. Hajrá, találjatok ki valamit.....”
 • 2. Én2 2010. november 18. 19:36
  „Miért a vásárhelyiek ellenőrzik, így nem lehet semmi jóra számítani.”
 • 1. Falcao 2010. november 18. 11:50
  „Vannak elegen úgyis a városházán.
  ZsK vajon mire számított mikor elindult a választáson?Ez már ilyen terelőduma.
  A többség tudta hogy sz@r van a palacsintában.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hód-Mezőgazda: újabb kérdések

További kérdéseket intézett Lázár János vásárhelyi polgármester a Hód-Mezőgazda privatizációjának ügyében Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszterhez. Tovább olvasom