Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Bíróságra megy a társulás elnöke

Mindszent - Nem igaz, hogy a mindszenti víziközmű-társulás kölcsön adta az előző képviselő-testületnek a lakossági befizetéseket azért, hogy az önkormányzat működőképes maradjon – állítja Hevesi István. A társulás elnöke azt mondta, bírósághoz fordulnak Hevesi Tamás rágalmazó szórólapja miatt.
Rágalmazásnak és lejárató kampánynak tartja Hevesi István, a mindszenti víziközmű-társulás elnöke azt a szórólapot, ami még a választások előtt került utcára. Hevesi Tamás egykori jegyző polgármesterjelöltként készített kiadványának tartalma miatt ügyvédhez fordult a társulás elnöke.

– Minősíthetetlen, és számomra érthetetlen megállapítások olvashatók a szórólapon. Annál is inkább, mert Hevesi Tamásnak jegyzőként tudnia kellett, hogyan végzi a társulás a munkáját. Az, hogy közel 20 millió forintot minden szerződés nélkül átadtunk volna az önkormányzatnak azért, hogy a város anyagi helyzetén javítsunk, nem igaz. A szabályokat betartva gazdálkodunk a pénzzel. Az említett összeget is csak a társulás dolgaira, mint például az áfa befizetésére vagy önerő biztosításra használtuk fel – jelentette ki Hevesi István.

A társulás elnöke szerint a többmilliárdos pályázati segítséggel megvalósuló beruházás mozzanatait rendszeresen ellenőrzi a felügyeleti szerv, és nem talált kivetnivalót. Hevesi István azt mondta, ott kellett volna lennie az egykori jegyzőnek a víziközmű-társulás ülésein, és akkor tisztában lenne azzal, hogy mi a helyzet. Megjegyezte: nem először próbálják kikezdeni működésüket. Több bírósági per is volt már emiatt, és egyetlen egyszer sem találtak szabálytalanságot. Most viszont fordult a kocka – fogalmazott Hevesi István –, mert a társulás fordul bírósághoz a szórólap tartalma miatt, és esze ágában sincs Hevesi Tamás nyomására lemondani az elnöki posztról.

Szerettük volna megkérdezni minderről Hevesi Tamást – aki egyébként az új testületbe képviselőként került be. Megkeresésünkre azt mondta: egyelőre nem akar semmit hozzáfűzni a víziközmű-társulás ügyéhez.

Olvasóink írták

 • 11. Falcao 2010. október 16. 10:02
  „A befizetésekből pereskedtek eddig is.Valahol így olvastam.”
 • 10. Őszinte 2010. október 15. 08:24
  „Kíváncsi lennék,hogy megtudnák e mutatni azt a befizetett pénzt egybe, amiket a lakosság fizetett be a kb.100év múlva sem elkészülő csatornázásra!Vagy abból pereskedünk Kedves H.I?????”
 • 9. mota 2010. október 14. 21:06
  „" a Társulás fordul a Bírósághoz." Kinek a pénzén? A Társulásén ? Vagyis a lakosok pénzét költi erre Hevesi úr?”
 • 8. Filctoll 2010. október 14. 20:23
  „A Tiszába megy még a város szennyvize?”
 • 7. Pepejeans 2010. október 14. 15:30
  „Menjen el a bíróságra, állapítsák meg, hogy kinek van igaza, de valami akkor sem stimmel az egész társulás körül.
  Mindszenten sokan nem fizetik a csatornázási díjat, mivel fogalmuk sincs, hogy mi a helyzet. Talán először normálisan kellene tájékoztatni a lakosságot, nem csak a park előtt cseverészni, akkor nem lenne ennyi pletyka, és nem lenne ennyi bizonytalan ember. Ráadásul már mióta húzódik ez az egész csatorna-mizéria? Más települések miért tudták megcsinálni a csatornázást? Itt meg még mindig a csatározás megy. Nem szégyellik magukat??????????”
 • 6. Holló 2010. október 14. 15:10
  „Tetszik!!!!!!

  Még el sem kezdődött, a unkához látás a hiányok felmérése és máris itt az első botrány.
  Ha megint ez lesz 4 éven keresztül az szép lesz. Én ebből nem kértem és nem is kérek jó volna lezárni a múltat és jó volna ha valami munka is folyna nem csak a botrány sorozat. Remélem az új testület nem csak H.T. urat találja meg és jelenti fel hanem azokat is akiknek a tiszai strandot köszönhetjük vagy a vízmű eladásánál segédkezőket.”
 • 5. grobar01 2010. október 14. 13:07
  „Tisztelt Hevesi Kéthétalattrendlesz Tamás!

  3 év alatt nem tudtál rendet tenni jegyzőként a hivatalban, miből gondoltad, hogy polgármesterként két hét alatt sikerült volna, úgy, hogy már semmi becsületed nem maradt, mert mindenki tudja, hogy belenyúltál a kasszába.
  Vádaskodtál, rágalmaztál, így sem sikerült elérned a célod, viseld a következményeit.
  Jegyezd meg jól, "A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát"”
 • 4. Őszinte 2010. október 14. 08:29
  „Kezdődik minden elölről!!!...vagy folytatódik????Kezdődnek a viták,a feljelentgetések,a város meg 4 évig megint semmit sem fog haladni előre!Bár már ennél lejjebb nem süllyedhet!Hajrá Mindszent!”
 • 3. ziza1 2010. október 13. 17:15
  „A bál még ez után kezdődik. Akkor, amikor egyik jegyző (leendő?!) kikezdi a másik (volt) emberkét. De reménykedjünk, hogy a következő négy év nem ezzel telik, hiszen a megmondóember is megmondta, rendnek kell lenni!
  Nem csak Hevesiek, Zsótérok is vannak közöttük.”
 • 2. Filctoll 2010. október 13. 16:08
  „Azért látom Mindszenten áll a bál! Mindenkit Hevesinek hívnak? Néha nehéz nyomon követni hogy ki kivel van.”
 • 1. Falcao 2010. október 13. 12:00
  „Erről van szó!
  4évig CSAK arról volt szó, hogy ki kit, mikor jelentett fel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baloghné ötödször Mártély polgármestere

Mártély - Ötödik alkalommal választották polgármesterré Balogh Jánosnét Mártélyon. Azt mondja, a… Tovább olvasom