Délmagyar logó

2017. 11. 22. szerda - Cecília 5°C | 13°C Még több cikk.

BKF-es diplomákat osztottak Vásárhelyen

Hódmezővásárhely - A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) Hódmezővásárhelyi Regionális Tudásközpontjában a 2011-ben induló első évfolyam diákjai tegnap kapták meg a diplomájukat.
A turizmus–vendéglátás, valamint a kereskedelem és marketing szakon a 74 jelentkező közül 36-an tettek eredményes záróvizsgát. Kedden a vásárhelyi városháza dísztermében 17-en vették át diplomájukat, míg a további 19 fő a nyelvvizsga megszerzése után kapja meg az oklevelet.

– Nagy pillanat ez a BKF történetében – mondta a diplomaosztón Vass László. Az iskola rektora elmondta, az elmúlt 3,5 év a kölcsönös tanulás időszaka volt. – Örömmel jöttünk Vásárhelyre, ahol olyan szakokat választottunk, melyek erősségei iskolánknak. Jó évfolyam volt, a diákok még a házi feladatokat is megoldották – zárta gondolatait nevetve a rektor, aki gratulált is a végzősöknek.

Petrik Anna, a vásárhelyi tudásközpont vezetője szerint is különleges év ez az intézmény életében. – A diákok csupa jó és jeles diplomát vesznek kézhez, megérdemlik a tiszteletet – tette hozzá az igazgató.

Hegedűs Zoltán alpolgármester felidézte a 2010-es tárgyalásokat a város és az iskola között; a tervek egy évvel később váltak valóra, és az épület nagy átalakítása után 2011 őszén indult az oktatás. Hódmezővásárhely képviselő-testülete ösztöndíjat is alapított, mellyel néhány BKF-es hallgatót azóta is évről évre támogatnak. A szakok kiválasztásánál figyelembe vették a vidék értékeit.

A politikus szerint a déli régióban sokkal több lehetőség van, mint amennyit jelenleg kihasználnak. Reméli, hogy a most végzett diákok a megszerzett tudást Vásárhelyen kamatoztatják majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágzó chopper Vásárhelyen

"Mivel motoros család vagyunk, így egyértelmű volt, hogy az lesz az alapja a műnek", aminek tankja egy régi Verhovináé, az első kereke Camping kerékpár, amit szivaccsal borítottak, míg a hátsó egy kis terepjáróé volt. Tovább olvasom