Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Bóbita arisztokrata ló

Bóbita arisztokrata ló
Közel 300 évre vezethető vissza a Bóbita és a vásárhelyi Kéktói Ménesben élő családja tiszta vérvonalú származása. Kucsora István szerint a kanca származása miatt felbecsülhetetlen értékű.
– Bóbita, a kanca és családja dokumentumokkal igazolható egyenes ági származása az 1730-as évekig vezethető vissza – mondta Kucsora István (57), a vásárhelyi Kéktói Ménes tulajdonosa. Igazi értékét az adja, hogy őse az 1785-ben létrehozott mezőhegyesi ménes I-es számú kancacsaládjának alapítója volt. Ebből fejlődött ki a Furioso-North Star fajta, mely Hódmezővásárhelyhez is ezer szállal kötődik. Az arisztokratának is nevezhető lófamíliát Bóbitán kívül az anyja, Böbe, testvére, Balett és lánya, Bonbon alkotja. Az állatokat a parasztbandériumi felvonulásokról ismerheti a közönség: négy éve Bóbita menetel az élen, Perényi János öreggazdával a nyergében, de Balett és Bonbon is rendszeres résztvevő.

Részletek a csütörtöki Délmagyarországban

  Délmagyarország / Délvilág hírek Fizessen elő a napilapra!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kínos pillanatok a temetőben

Kínos pillanatok a temetőben
Továbbra sem temethet a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. a hódmezővásárhelyi Kincses és Dilinka temetőben a susáni reformátusok döntése alapján. Tovább olvasom