Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Bocskais katonák az árvízvédelemben

Hódmezővásárhely - Péntek éjjel Debrecenből 300, Hódmezővásárhelyről 100 katona indult Koroncóra és Dunaszentpálra, ahol szombat reggel kapcsolódtak be a katasztrófa-elhárítási feladatokba.
Hajnalban az önkéntes tartalékosok is elindultak – összesen mintegy nyolcvanan – az MH 5. Bocskai István Lövészdandár két helyőrségéből Kalocsa felé. Innen egy mobil operatív csoport irányítja majd a Budapesttől délre fekvő területek védekezési munkálatait. Az a több mint 900 bocskais katona – közöttük a harci búvárokkal –, akik már kedd óta folyamatosan dolgoznak az árvíz sújtotta részeken, jelenleg is Győr, Győrújfalu, Győrzámoly, Tát, Ásványráró és Esztergom településen erősíti és építi a gátakat.

A fentieket követően szombat délután 240-en indultak el az MH 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni Kossuth laktanyájából, Hódmezővásárhelyről további 20 fő csatlakozott a csoporthoz, amely végül az MH Altiszti Akadémia csobánkai bázisán elfoglalta ideiglenes szálláshelyét, és érkezés után azonnal a gátakra indult. Ők innen látják el a következő napokban a Duna-kanyar védelmét. A Bocskai-dandár több mint 1700 katonája Győr, Győrújfalu, Győrzámoly, Tát, Ásványráró, Esztergom, Szentendre, Koroncó és Dunaszentpál településen végzi a katasztrófa-elhárítási feladatokat. Az alakulat 24. Bornemissza Gergely Felderítő Zászlóaljának harci búvárai a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred búváraival Győrújfalunál folyamatosan építik a víz alatt az új védvonalat, hogy a Duna vize ne öntse el a térséget.

A dandár egészségügyi szakemberei az 1500 fő befogadására alkalmas ideiglenesen kialakított bázison Kalocsán, a segélyhelyen állnak készenlétben, az élelmezési ellátó raj pedig Szentendrén végzi a katonák étkeztetését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jelzőlámpa a Kutasi és a Jókai út találkozásánál

A június 3-i műszaki átadással lezárult a lámpás csomópont kialakítása a 47-es számú főút vásárhelyi belterületi szakaszán, a Kutasi és a Jókai út találkozásánál. Tovább olvasom