Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Bódécsata Székkutason

Székkutas - Évek óta üresen áll néhány bódé Székkutas központjában, a Vásárhelyi úton. A település azóta megszépült, míg a pavilonok lepusztultak. Az önkormányzat ennek véget vetne, legrosszabb esetben lebontják az épületeket.
Még az idén lezárják a bódék ügyét – határozott a székkutasi testület. A pavilonok a faluközpontban, a főút mellett állnak. A terület az önkormányzaté, magánemberek építették oda a bódékat. Volt ott pecsenyesütő, presszó, cukrászda, zöldséges, ruhabolt. Ma már csak lángosos és egy ajándékbolt üzemel.

– A hatból négy bódé üresen áll, ami rontja a faluképet. Ezt az ügyet rendezni kell. Mivel saját területen van, akár kérhetjük a bódék lebontását is – mondta Szél István. A polgármester hozzátette: – Nem a vállalkozók ellen vagyunk, úgy érzem, türelemmel voltunk, de 7-8 éve nem történt semmi, míg a falu központja megújult. – Az önkormányzatnak nem áll szándékában eladni a területet, mert nem látja biztosítottnak, hogy az út ezen oldala utána valóban megújulna – magyarázta a polgármester. Székkutas támogatja is a működő üzleteket, növelik a díszburkolatot, rendbe teszik a környezetet, amiért cserébe festést és tetőátépítést kértek.

Lebonthatják az üresen álló bódékat. A szerző felvétele
Lebonthatják az üresen álló bódékat. A szerző felvétele

– Reális áron megvennénk a területet – mondta Radnai László. A felesége tulajdonában van a bódé. Korábban zöldségesük volt, majd ruházati boltjuk, de mindkettő veszteségesen működött, így bezárták. Gondolkodnak rajta, hogy újranyitják az üzletet. – Lebontani nem szeretnénk, mivel mégiscsak a pénzünk áll benne – tette hozzá.
Papp Sándorné, egy másik tulajdonos is hasonló véleményen van. – Ha elfogadható áron felkínálnák, valószínűleg megvennénk a területet – mondta. Korábban cukrászdát és presszót üzemeltetett, ami bezárt. – Akkor is megvettük volna, de kikötötték, hogy építsünk parkolót, annak a költségeit viszont már nem tudtuk fedezni – emlékezett vissza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lépésről lépésre a biztonságért

A Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában mutatták be szerdán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztálya által készített bűnmegelőzési társasjátékot. Tovább olvasom