Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Bőgnek a motorok Székkutason

Székkutas - Az egyik legaktívabb társaság a községben a Székkutasi Motorosok Baráti Köre, amely 2006-ban alakult, jelenleg 76 tagot és legalább 150 motort számlál, és 5 esztendeje nagy sikerrel rendezi meg a veterán motoros találkozót.
Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

A kezdetekkor még nem sejtették, hogy egyszer szervezett formában működik majd Székkutason a motorosok baráti köre. Éveken keresztül hat-nyolc megszállott motoros elkísérte a település krosszversenyzőjét minden megmérettetésre. Ez a kis csapat összekovácsolódott, barátságok szövődtek, együtt javították a motorjaikat, segítették egymást, majd 2006-ban megalapították a Székkutasi Motorosok Baráti Körét – mesélte Horváth Pál technikai vezető. A létszám folyamatosan bővült, jelenleg 76 tagjuk van, akik mintegy 130-150 veterán kétkerekűvel rendelkeznek.

– Célul tűztük ki a közlekedésbiztonság javítását, a motorosok érdekvédelmét, veterán járművek üzemképessé tételét, a csapatszellem erősítését és a családokkal való barátság kialakítását – mondta Horváth, aki azzal folytatta: rendszeresen részt vesznek falunapokon, motoros felvonulásokon, kiállításokon, és 5 éve az egyesület is szervez veterán motoros találkozót, amely a tavaszi idénynyitó mellett kiemelt rendezvényük. Legutóbb, vagyis az idein 140 résztvevőt regisztráltak. Az esztendő fontos eseménye a gyerekek motoroztatása – nyári tábor keretében – Nagymágocson, oda is évek óta visszajárnak, és népszerűek a helyi lurkók körében.

Veterán motoros találkozókat is szerveznek a baráti kör tagjai. Fotó: Imre Péter
Veterán motoros találkozókat is szerveznek a baráti kör tagjai.
Fotó: Imre Péter

– A tagjaink tulajdonában lévő legrégebbi kétkerekűek a múlt század 50-es, 60-as éveiből származó orosz Izs, valamint a legendás magyar gépek, a Csepel és a Pannónia – közölte Horváth. A technikai vezető még elmondta: neki Jawa, NSU (ebből kevés van az országban, ezért értékes) és Csepel van a birtokában. Általában csak hétvégeken veszik elő, ápolják a motorokat.

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2013. november 15. 13:13
    „hmmm, büszkeség!aranyosak, jópofák.:)ügyesek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Móritz Optika: 30 éve Vásárhely szeme

A vásárhelyi Móritz Optika november 1-jén ünnepelte 30. születésnapját. Tovább olvasom