Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Bombariadó szakította félbe az Eötvös diákbálját

Bombariadó miatt mintegy másfél órára félbeszakadt az Eötvös székhelyintézmény szombat esti szalagavatóbálja a hódmezővásárhelyi Fekete Sasban. A közel 700 vendéget a városházán látták vendégül, amíg a rendőrök átvizsgálták az épületet. Robbanóeszközt nem találtak. Az ismeretlen telefonáló ellen közveszéllyel való fenyegetés miatt indult eljárás.
Ismeretlen férfihang jelentette be telefonon szombat este nem sokkal 8 óra előtt a vásárhelyi rendőrkapitányságon, hogy egy órán belül bomba fog robbanni a Fekete Sasban, ahol éppen a Hódmezővásárhelyi Integrált Szakképző Központ Szakiskola és Szakközépiskola Eötvös József Székhelyintézményének szalagavatóbálja zajlott. A helyszínre érkező rendőrök azonnal kiüríttették az épületet, olyan gyorsan, hogy a mintegy 700 vendég a kabátját sem vehette fel a ruhatárban. A rendezvényen jelen lévő Lázár János polgármester kinyittatta a városházát, ahol a bombariadó másfél órája alatt vendégül látták a bálozókat.

A szülők, a nyitótáncos diákok és a többi vendég is rendkívüli módon felháborodott, hogy valaki így tönkretette az estéjüket. Többen azt mondták lapunknak, hogy először nem is hitték el, amikor a nyitótánc után nem sokkal a hangszórókból azt hallották, bombariadó van, s mindenkinek azonnal el kell hagynia az épületet. Csak akkor vették komolyan a felszólítást, amikor megpillantották az egyenruhás rendőröket.

Turbucz Csilla és Faragó Irén felháborítónak tartotta, hogy valaki bombával fenyegetőzik. A két lánnyal egyetértett másik két diák, Lázár Flóra és Rácz Árpád is. Szerintük a diákok legszebb emlékét tette ezzel tönkre a bombával fenyegetőző ismeretlen. Amíg a vendégek arra vártak a városházán, hogy mikor térhetnek vissza a Fekete Sasba, a rendőrség nagy erőkkel, tüzetesen átvizsgálta az épületet. A bombakereső kutya nemcsak az épület helyiségeit, de a közelben parkoló autókat is végigszaglászta. Mivel szerencsére nem találtak robbanóeszközt, a bál fél 10 után folytatódhatott. A rendőrök a rendezvény befejezéséig a helyszínen maradtak, a visszatérők táskáit is átvizsgálták. A diákbál hajnalban ért véget.

A bálózók a bombariadó végén elhagyták a városházát, és visszamentek a Fekete Sasba. Fotó: Schmidt Andrea
A bálozók a bombariadó végén elhagyták a városházát, és visszamentek a Fekete Sasba.
Fotó: Schmidt Andrea

Vérlázítónak nevezte a történteket Lázár János. Hódmezővásárhely polgármestere lapunknak elmondta: nemcsak példásan kellene megbüntetni a fenyegetőzőt, de kötelezni is arra, hogy térítse meg az okozott kárt.

Inzultálták  fotóriporter kollégánkat

Példátlan atrocitás történt a munkáját végző, tapasztalt fotóriporter kollégánkkal. Schmidt Andrea a bombariadó után a Fekete Sasba visszatérő vendégeket akarta megörökíteni, hogy képei bizonyítsák, helyreállt a rend. A Fekete Sas bejáratánál a táskákat ellenőrző rendőröknek bemutatta a fotóstáskáját, s azok tovább is engedték. Majd a lépcsőn felfelé indulva megfordult, hogy elkészítse a fotókat. Az egyik, a bál rendjének fenntartásával megbízott biztonsági őr ekkor vonta kérdőre. Kolléganőnk hiába közölte vele jól érhetően a nevét, s azt, hogy lapunk fotóriportereként a munkáját végzi, az őr ezt mintha meg sem hallotta volna. Ellenben megragadta kolléganőnket a kabátjánál fogva, s erőfölényét kihasználva – példátlan eljárással – egyszerűen kitette az utcára.

Olvasóink írták

50 hozzászólás
 • 50. skid 2010. március 13. 09:02
  „Egyértelmű, hogy ki szervezte ezt az egészet.”
 • 49. zero 2010. március 11. 13:57
  „Én is ezt halottam!!!”
 • 48. komment 2010. március 10. 17:16
  „Én nem voltam jelen, de én is úgy hallottam 1-2 embertől akik ott voltak, hogy töménytelen piamennyiség várta az odaérkezőket....”
 • 47. samsung10 2010. március 08. 21:37
  „minden ott volt fent :) elmondanám nektek saját magam láttam!!!!! 20-25 literes üvegbe a pálinka meg sütemények meg a többi italok ... elsők között voltam akik felmentek a városházába!!!! én láttam h ott voltak a a piák meg a kaják!!! nemkel itt a terko!!!! egyik jó barátom meg azt látta h lázár meg röhögve jön ki a rendőrökkel utoljára!! érdekes ez nem ! még oda se ért a városházába de már minden ott volt :) ennyit erről”
 • 46. ősmagyar 2010. március 06. 00:16
  „Jani!
  Nekem nem tudsz ártani nem vagyok közalkalmazott!
  Sokkal többet tudok rólad Jani mint azt gondolnád!!
  Azt is tudom,hogy olvasod a rólad szóló véleményeket ! /fórumozók bátran írjatok bármit a DM modi nem törli haragszanak rá ők is!/
  Viszont sérelmezem,hogy az utcán meg se ismersz?!
  Vagy ennyire felvitte az Isten a dolgodat?”
 • 45. eldorádó 2010. március 02. 22:31
  „borban és kecsapban van az igazság! (44. hozzászólás kecsap 2010.03.02. 21:41 )

  A városházán nem volt előre megterítve, repi italokat hoztak fel innen-onnan.

  NEM KELL állandóan ÖSSZEESKÜVÉS ELMÉLETET GYÁRTANI! (A hülyeség ösztönösen előjön egyesekből)”
 • 44. kecsap 2010. március 02. 21:41
  „A bálon ott voltam, és úgy érzem egy kicsit ferdít a cikk is és a kedves hozzászólók is.
  A Városházán KAJA NEM volt.
  Először ásványvíz, üdítők(ezek általában minden nagyobb intézményben megtalálhatók), majd 4-5 üveg tömény került elő. De pohárból jó ha volt 15 db.
  A műanyag poharak és a pálinka megjelenéséig eltelt idő elég volt arra is, hogy akár a város másik végéből hozzák őket.

  Politika nézeteimet nem egy-egy ilyen esemény befolyásolja, és reméljük másokét sem.”
 • 43. DMagóg 2010. március 02. 13:20
  „Lehet, hogy egy próba, bombariadó gyakorlat volt? (Arra szoktak előre felkészülni.) A biztonsági őr is bizonyította, hogy bárkit képes az utcára penderíteni? Őt kipenderítették már az állásából?”
 • 42. szulutyka 2010. március 01. 22:44
  „lázár egy gátlástalan hólyag. bárkin képes átgázolni, hogy megszerezze a hatalmat”
 • 41. horselaugh 2010. március 01. 21:49
  „Én személyesen átéltem az eseményeket,ebből kifolyólag meg is van a véleményem.Osztom azon hozzá szólók véleményét,miszerint a "plusz esemény" kampány fogás volt.Legalább is a látottak ezt az érzést keltették sokunkban.
  Ha nem is a Polgármester volt a kiötlője ennek az egész cirkusznak,nagyon ügyesenl,saját hasznára tudta fordítani az egészet.
  A bálozó gyerekek közül sokan első szavazók leszen,és ez a tény nem mellékes,főleg ha a választások közeledtére gondolunk.
  Az feledtébb érdekes,hogy az összevont középiskolák bálja közül,pont a központi iskolát szemelte ki magának a robbantani akaró.
  Csak is a hónapok óta erre az estére készülő gyerekeket sajnálom,hogy egy ilyen ökörséggel elrontották az estélyüket(sokan kabát nélkül,csupasz háttal voltak kénytelenk elhagyni az épületet)Igaz,pár évtized múlva,már biztos,hogy egy jó buliként fognak emlékezni az egészre.
  A Polgármester nagyvonalúsága a diákok részére szép gesztus.
  Igaz,még is csak az a legjobb,hogy a bál mindezek ellenére szépen lezajlott.A táncosoknak csak gratulálni tudok,szépek és ügyesek voltak,minden fajta zavaró tények ellenére is.”
 • 40. baja2005 2010. március 01. 19:55
  „ava44! DE”
 • 39. ava44 2010. március 01. 19:42
  „szulutyka! azért remélem ez nem ilyen egyszerű.”
 • 38. szulutyka 2010. március 01. 19:15
  „ügyes kis húzás Lázártól az biztos.:

  megrendeli a bombariadót + kinyitja a városházát = 700 szavazó a Fideszre”
 • 37. SSO 2010. március 01. 17:59
  „moderálva”
 • 36. ava44 2010. március 01. 14:05
  „Ősmgyar! Én csupán naív véleményként írtam amit korábban írtam. Mivel nem voltam ott nem tudhattam hogyan fogadták a városházán az odaérkező bálozókat. Így azért egész más vélemény kezd kialakulni benne. Nos igen sok fura eset történt a városban lj vezetése alatt. Ha ez valóban így igaz, szerintem soha nem fogják el a tettest. Jó kis " kampányfogás ". De hát mit is lehet elvárni egy fityiszestől? Bár néha akad köztük kivételes személy. A Vásárhelyi polgármester a kivételesen " urfangos " címszót érdemli, ha ebben benne van a keze? esze? DÖJFJE!”
 • 35. Én2 2010. március 01. 13:36
  „precision- döbbenet amit leírtál, hogy egy helyen lehet tartani csak a szalagavatót, meg csak egy zenésszel lehet zenéltetni. Ez egy őrület, soha nem volt ilyen a városba. Önkényuralom van itt v. mi a fene.
  A régi világba amit sokan utálnak nem volt ilyen minden osztály ott tartotta ezeket a rendezvényeket ahol megszavazták maguknak. SENKI nem szólt bele, értitek.?
  A falfirka is és a bombariadó is megszervezett volt, jól jön a választásokra. Nyugi az adófieztők pénzéből ittatok, ettetek de ezt a pm. adta.Milyen jó ember!!”
 • 34. ősmagyar 2010. március 01. 12:21
  „egyre inkább arra gondolok,hogy tényleg szervezett akció volt??
  Hisz ahogy átértünk a városházára pillanatok alatt ott termett az a rengeteg pia kaja!
  Csak ezt ki állta?
  A város? az adófizetők?
  Akkor bele se gondoltam az izgalom miatt bár sejteni lehetett a végeredményt!
  Csak így utólag! felvetődött néhány gondolat.
  Miért kellet olyan gorombán kitenni az újságírót?
  A polgármester miért nem lépett közbe?
  /Ha jól emlékszek, ő is látta az adott esetet/”
 • 33. erpier 2010. március 01. 10:07
  „Kellemetlen és hangulatromboló a hír.
  Bár nem vagyok az összeesküvés elméletek mellett, de ismerve a PR gépezet működését, még a nyugdíjasokat is megvédi a város a cigányság és a diákság-szülők célcsoport után.
  Még feltehetőleg várat magára egy ilyen vonatkozású cikk.
  És még egyszer tényleg pofátlanság egy diákbálon bomba-riadózni.”
 • 32. Norman_Bates 2010. március 01. 07:59
  „Engem baromira hidegen hagy a bombariadó, szegeden rutin, itt még nem... majd hozzászokunk!
  Főleg, ha ezt a sajtó közreműködésével, innen is gratulálnék a cikkírónak, hogy apropóul szolgált a következő bombariadóhoz.
  Az ilyenről kéne kussolni, nem pedig a firkáló bőrszínéről, bár tudjuk, pár hét múlva rákenik valami fehér balekra, hogy ő volt (lásd Horák Nóri esete) És akkor ugatnak:
  "-Na, naaaaa, fehér volt!!!!!!... BIBIBÍÍÍÍÍ"”
 • 31. Zyzy 2010. február 28. 22:59
  „MATI teljesen igazad van! Ott voltam én is, a barátaim báloztak és igen fúrcsáltuk mi is az önkormányzat de leginkább drága polgármesternek a felajánlását és a gyorsan megszervezett vendéglátását a városházán. Fent voltunk az emeleten mikor futtában hallottuk h. " Te bombariadó van ki kéne menni az utcára.." Először azt hittük, hogy poén de mikor megláttuk a sok rendőrt gyülekezni, mi is ki mentünk az utcára (kabát nélkül mert nem adták ki senkinek). Ismerőseim voltak a városházán ők azt mondták h. pálinkával várták őket és egyéb finomságokkal..Na most kérdezem ,hogy ha még a pincérek és a szakácsok is kirohantak az épületből üres kézzel akkor,hogy jutott át a városházára ennyi élelem meg pohár? Majd miután visszamehettünk a Fekete Sasba Lázár úr jó kedvel bejelentette 3 csodás ötletét amit az önkormányzattal megbeszélt.:1. Kárpótlásul a végzős diákoknak ingyen buli, 2.Külön a tanároknak is ingyen buli , 3.elvileg reggel 6-7ig tarthatott a bál..Mindenki nagy örömmel, éljenezve és tapsolva fogadta ezt a csodás felajánlást .. :S..De ,hogy ilyet is halljon az ember olyan pletyka is terjeng ,hogy egy megcsalt barát volt a bejelentő akinek a volt nője végzős táncos volt..na ezek igazodjon ki az ember :D”
50 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fittyet hánynak a tilosra

Visszaszoktak a kerékpárosok a szabálytalankodásra a vásárhelyi Emlékpontnál. Tovább olvasom