Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Bontani kezdték a vásárhelyi jégpályát

Hódmezővásárhely – Van, aki örül, és akad, aki sajnálkozik, hogy a héten lebontják a hódmezővásárhelyi korcsolyapályát. Sokaknak jelentett kikapcsolódást, és talán még többen bosszankodtak a folyamatos zaj és a közlekedési nehézségek miatt.
– A kislányom nagyon szerette, rendszeresen lehoztuk korizni, szóval sajnálom, hogy elbontják – vágott a közepébe Koromné Kovalik Ildikó Anita, kisfia pedig éppen azt tesztelte, mennyire olvadt már a jég a pályán.

A jó idő miatt a pálya körül tócsában áll a víz, és csorog a járdára. Nem kedvezett az időjárás a sportnak, a betervezett időnek csak a felében lehetett csúszkálni.

– Habár a lányom, Norina nagyon szeretett ide járni, én mégis örülök kicsit, hogy bezár. Kerékpárral közlekedem, és nagyon rossz helyen van itt az utca közepén. Pont a kijelölt kerékpárútra lett ráépítve, így mindig le kell szállni, ha meg nem teszem meg, akár meg is büntethetnek folytatja Ildikó, aki szerint annak idején a Kossuth tér ideális helyet biztosított a pályának, és hozzáteszi, ilyen jó időben amúgy is szívesebben viszi gyermekeit a szabadba, plusz fokokban már nem a korcsolyáé a főszerep.

A jégpályának számos előnye akadt; korcsolyatanfolyamok indultak, testnevelés órák helyett korizhattak a tanulók. Azonban a sok kritika nem csak a helyszínt illette. A környéken lakókat főleg a zaj idegesítette; Lakatos Andrásné az Andrássy utcában lakik és elmondása szerint a ricsajtól meg lehetett bolondulni.

Mindent Vásárhelyről

A delmagyar.hu hivatalos Hódmezővásárhely Facebook-oldala, nem csak vásárhelyieknek.

– Nagyon örülök, hogy végre felszedik, mert a folyamatos zümmögés, brummogás már az agyunkra ment. Egyszerűen lehetetlen volt pihenni, ráadásul senki nem tudja mennyi, áramot megevett ez a jégpálya. Szerintem okosabban is elkölthette volna a város azt a pénzt, ami ennek a fenntartására elment. Nem sokat láttam üzemelni sem, legtöbbször nedves, olvadt volt és csak egy narancssárga bóját tettek a közepére – panaszkodik Zsuzsanna, aki még azt is hozzáteszi, talán keresve sem találhattak volna rosszabb helyet a korcsolyapálya megépítésére mint az Andrássy út vége. Nem érti, hogy kit zavart a Kossuth téren, miért nem volt jó ott.

Tény, a közlekedést nagyban befolyásolta a jégpálya jelenlegi helye; a kijelölt kerékpárutat teljes hosszában lefedte. Így aki tekerni akart dönthetett: vagy áttolja a problémás területen a biciklijét, vagy kockáztat és felül rá, de akkor megbüntethették.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kezdik az élményfürdő építését

Heteken belül indul a vásárhelyi fedett uszoda bővítése, a mintegy 1000 négyzetméteres, 470 milliós élményfürdő építése. Tovább olvasom