Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Bontással indult a múzeumbővítés

Hódmezővásárhely - Megkezdődött a vásárhelyi Tornyai János Múzeum bővítése az intézménnyel szomszédos, Deák Ferenc és Dr. Rapcsák András út sarkán álló földszintes épület bontásával.
A Tornyai-múzeum két épületét felújítják, átalakítják, akadálymentesítik, interaktívvá és látogatóbaráttá építik. A bontás alatt álló épület helyére épül fel a 710 négyzetméteres új szárny, amelynek földszinti üvegportálján betekinthetnek az arra járók a restaurátorműhelyben folyó munkába. A pincében helyezik el a régészeti raktárt, az emeleten kap helyet a néprajzi és a helytörténeti gyűjtemény.

Fotó: Korom András
Fotó: Korom András

Olvasóink írták

 • 4. almaszósz 2010. december 05. 19:55
  „eldorádó - Egy másik cikkhez pont Veled egyetértve írtam egy hozzászólást. Annak idején azt igérték, nem kell a gyalogátkelő hely az uszodához mert ha az elkerülő elkészül jelentősen csökken a forgalom. Nos egy nem teljesen lett így, csúcsidőben továbbra is gondot okoz azon a helyen az átkelés.
  A sarki építkezésnél pedig lehet hogy csak nekem tűnt volna logikusnak a teljes lezárás és a " gyalogos közlekedés a túloldalon" tábla kihelyezése. Ott se történt még -szerencsére- baleset de nem csak bontás lesz hanem talán majd építkezés is.
  A 100-as tábla kihelyezése meg teljesen felesleges volt a 47-es azon szakaszára. Aki 90-el ment eddig csak a fejét kapkodta mert olyan gyorsan mentek a belső sávban melette. A hídon meg 60-as tábla van kint, tehát túl sokat kell lassítani az autóknak és sokan meg se teszik. Jó lenne odatenni egy fix mérőhelyet, lenne bevétele rendesen! :-) De ehhez én nem értek, vannak agyoniskolázott szakemberek akik eldöntik mi a kellő. Cask az a baj hogy baj esetén Ők mosakodnak ki legelőször!”
 • 3. eldorádó 2010. december 04. 12:50
  „almaszósz 2010.12.03. 13:16

  Helyi politikusaink azt elérték, hogy a héten a 47-es főúton az algyői híd előtt 100km/h-ra emeljék a max. sebességet - talán ez is hozzájárult a tegnapi tragédiához - uakkor a kertvárosi iskolásoknak az uszodához menet még mindig nem festették fel a zebrát (uram bocsá, rendőrlámpával) az Ady uúton. Persze, már nincsen választási kampány, így az igéret elszállhat...”
 • 2. eldorádó 2010. december 04. 12:41
  „almaszósz 2010.12.03. 13:16
  mit vársz az "illetékesektől" ? Kis hazánkban, ahogy a focihoz, úgy a közlekedés szervezéshez is mindenki hozzáértő...”
 • 1. almaszósz 2010. december 03. 13:16
  „Remek! Ha nem vették volna észre az illetékesek, életveszélyes a gyalogosok helyzete!
  Miért nem zárják le azt az oldalt egész saroktól sarokig!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugodt város lett Hódmezővásárhely

Nyugodt város lett Hódmezővásárhely, hazánkban elsőként felvették ugyanis a Cittaslow nemzetközi mozgalomba. Tovább olvasom