Délmagyar logó

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 13°C | 21°C Még több cikk.

Bontják az egykori vásárhelyi Kert mozit

Hódmezővásárhely - Bontják a vásárhelyi Fekete Sas melletti épületet, amelynek udvarán évtizedekig a Kert mozi működött. Az egykori megyei moziüzemi vállalat valamikori központjának is helyt adó ház helyére épül majd 2010-re – 1,3 milliárd forintért – a négycsillagos, 90 ágyas Ginkgo Szálloda.
A vásárhelyi Zrínyi utcai épület helyén húzzák föl a 90 ágyas négycsillagos Gingko Sas Szállodát, amely a város első négycsillagos hotelje lesz. A házat ma is Kert mozinak nevezik a helybeliek. A városi önkormányzaté volt, de eladta a helyi – Schleiffer Ervin, az Ymeris Tűzálló-anyaggyártó Kft. vezérigazgatói tanácsadója és Kendi Imre, a K' Art Építő Ingatlanfejlesztő Zrt. cégvezetője által fémjelzett – SK Sas Projekt Ingatlanhasznosító és Fejlesztő Kft.-nek. Itt működött egykor a megyei moziüzemi vállalat, majd utoljára a Szegedi Mozgókép Kft., illetve a helyi cigány kisebbségi önkormányzat, s volt néhány szociális bérlakás is. Az itt lakókat a város elköltöztette, a CKÖ az Andrássy utcán kapott felújított irodát.

A héten a forgalmas környéken járók azt tapasztalhatták, hogy járművek és emberek érkeztek az épülethez, melynek az utcai frontja egyelőre érintetlen, ellenben az udvaron álló épületeket elkezdték bontani. Mint megtudtuk, a munkálatok elvégzésére három hónap áll a rendelkezésükre: azaz április elején már csak az üres telek áll a mai épület helyén. Az udvari faépületnek már szinte nyoma sem volt a hétvégén. A munkálatokat végző helyi vállalkozó emberei az egyik melléképület tetejének szétszerelése után a falak bontásával foglalkoztak.

Még csak a melléképületek fogyatkoznak. Fotó: Frank Yvette

Egyelőre nincs bankhitel

Még nem sikerült megszerezni azt a banki ígérvényt, amely garancia arra, hogy a vásárhelyi szállodaépítők megkapják a kölcsönt a beruházáshoz. Schleiffer Ervintől, az egyik befektetőtől tudjuk, hogy e dokumentum nélkül nem köthetik meg a támogatási szerződést sem, amely alapján utalnák nekik a pályázaton nyert 377 millió forintot. Azt egyelőre senki nem tudja, mi történik, ha hat héten belül nem jutnak dűlőre a kérdésben. Az viszont mindenesetre biztató jel, hogy a gazdasági miniszter kérésére szakértők már vizsgálják, hogy tudnának a vásárhelyi csoporthoz hasonló helyzetbe került befektetőknek segíteni – mert ez országos probléma.

Olvasóink írták

 • 3. nvidia 2010. augusztus 30. 21:02
  „Ginkgo hotel, szökőkút 2010 augusztus 27. (videó)
  http://www.youtube.com/watch?v=Jtvth0GlPVc”
 • 2. Én2 2009. január 25. 09:22
  „Véleményem szerint se kellenének ezek a beruházások, már az élményfürdőn gondolkodik lj, hogy nem építi fel. Úgy látszik lassan felébred. Nem kell a lakosság nyakába még költségeket tenni. Fordítsuk mhelyek teremtésére.”
 • 1. efje 2009. január 24. 18:48
  „Nem szerencsés gazdasági világválság közepén ilyen beruhazasba fogni. Sajnos több szol e pillanatban ellene:
  A legtöbb szálloda (a fővárosiak is) elvesztette a visszatérő cégeket, a szállodák kihasználtsága jóval az elvárt alatt van és valszeg a nyári csúcsot is visszasírjuk majd. A forint nagyon bizonytalan, a kormány nem akarja tudatni az emberekkel milyen nagy a baj. A biodizel üzemből se lesz semmi. Isten útjai kifürkészhetetlenek.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: A fejlesztéseket nem szabad feladni

Hódmezővásárhely - Hiába építünk csillogó palotákat, ha nincs, aki megvegye a belépőt – így… Tovább olvasom