Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

Bontják az öreg buszpályaudvart

Ideiglenes irodába, konténerekbe költözött a vásárhelyi buszpályaudvar személyzete. A 27 esztendős állomás nagy részét bontani kezdték, ugyanis modernebbet, és egy kicsit nagyobbat építenek a helyére. A munkálatok alig zavarják az utasforgalmat.
Folyik a bontás. A régi épületnek csak néhány tartóoszlopa, illetve a födéme marad meg. Fotó: Tésik Attila
Légkalapácsok, dózerek moraja hallatszik egy hete a vásárhelyi buszpályaudvar felől. Az épületet teljesen körbekerítették, mivel elkezdődött a bontása.
– A munka húsvéthétfő után indult. A régi, közel 27 esztendős állomásnak csak néhány tartóoszlopa és a födéme marad meg, a többit szétszedik – tudtuk meg Kelemen Lászlótól, a Tisza Volán Zrt. vásárhelyi kirendeltségének vezetőjétől.

Egyedül a Bocskai utca felőli forgalomirányító bódé üzemel az eredeti helyén, a többi részleg elköltözött. Az irodákat az Andrássy utcára, a Németh László Városi Könyvtárral szembeni házba helyezték át. A jegypénztár egy konténerben működik, s a WC egy másikban.

Eredetileg tizenegy kocsiállással rendelkezett a pályaudvar. Most csak hét van. Ugyanis a munkálatok miatt ezeket is át kellett helyezni, s a kisebb forgalmúakat össze kellett vonni. A buszok menetrendje nem változott. Kisebb fennakadást csak az okozhat, ha egyszerre két busz indul vagy érkezik egy kocsiálláshoz. Ilyenkor pár percet várni kell.

A tervek szerint augusztus 20-án adják át a közel 200 millió forintba kerülő beruházást. Az összeget teljes egészében az utazási társaság állja. A mostani, különálló forgalomirányító helyiség a nagy épületbe költözik. Helyén egy fedett, s száz kerékpár befogadására alkalmas tárolót építenek. A központi épület földszintjén kap helyet a váróterem, egy melegkonyhás büfé, három üzlethelyiség, illetve több iroda. Az 50 négyzetméteres tetőtérben pihenőket alakítanak ki a dolgozóknak, külön nőit, s férfit. Ezen kívül lesz még itt egy konyha és étkező is, valamint ide kerül a számítógépes központ.

A peron is megújul. Eddig a buszokra fel-, illetve leszállók feje fölött nem volt tető. Ezután lesz. Az U alakú peron közepét parkosítják, s egy díszburkolatú átjárót is kialakítanak benne.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hárman versenyben az alkotóházak vezetéséért

Húszan indultak, s hárman maradtak versenyben a vásárhelyi közös műterem, valamint a helyi és a… Tovább olvasom