Délmagyar logó

2017. 06. 26. hétfő - János, Pál 20°C | 31°C Még több cikk.

Buday jött, látott, főzött

Hódmezővásárhely - Igazi vásárhelyi paraszti ételt főzött tegnap délután Buday Péter mesterszakács, Lázár János polgármester és Neparáczki Ferenc, a helyőrségi klub vezetője a nyitott laktanyai napon és a katonazenekari fesztiválon.
A kakastöke-pörkölt készítését a Most a Buday! című műsor október 10-i adása számára rögzítette a Magyar Televízió stábja.

Igazi vásárhelyi ételspecialitást, paradicsomos kakas tökét főzött a tegnapi nyílt laktanyai nap és a III. Dél-alföldi Katonazenekari Fesztivál sztárvendége, Buday Péter mesterszakács a városháza közgyűlési termének erkélyén Lázár János polgármesterrel, a parlament honvédelmi és rendészeti bizottsága elnökével és Neparáczki Ferenccel, a helyőrségi klub vezetőjével. A felettébb gördülékeny stílusban, jó hangulatban folyó kora délutáni főzőcske után a készételt azonnal jóízűen el is fogyasztották. Mindezt a Magyar Televízió stábja rögzítette, hogy a Most a Buday! című műsor október 10-én képernyőre kerülő adásában a nézők is láthassák. A kakas tökével a mesterszakács, a sóval és a fűszerekkel Neparáczki Ferenc, míg a vörösbor felöntésével Lázár János birkózott meg. Sikerrel.

Neparáczki Ferenc, Buday Péter és Lázár János a hódmezővásárhelyi városháza erkélyén. Mindenkinek ízlik a paradicsomos kakas töke. Fotó: Tésik Attila
Neparáczki Ferenc, Buday Péter és Lázár János a hódmezővásárhelyi városháza erkélyén.
Mindenkinek ízlik a paradicsomos kakas töke. Fotó: Tésik Attila

Buday Péter már a nyílt laktanyai nap reggelén a gulyáságyú mögé állt, Neparáczki Ferenc mellett olyan segítővel, mint Mocsáriné Juhász Zsuzsa, a honvédség legutóbbi versenyének legeredményesebb szakácsnője és a pörköltspecialista szakács, Kristó János. Késő délután pedig már a Fekete Sas előtti zenepavilonban forgatta a fakanalat, hogy elkészítse a finom paprikás krumplit.

– Szeretek enni és főzni, leginkább olyan ételeket, melyek alapanyagai minden háztartásban könnyen fellelhetők – árulta el a mesterszakács. Hozzátette: örül, ha olyan étel készítését tudja megmutatni a műsorát figyelő háziasszonyoknak, amelyekre azok addig nem gondoltak.

Mazsorettek és katonazenészek a belvárosban. Fotó: Tésik Attila
Mazsorettek és katonazenészek a belvárosban.
Fotó: Tésik Attila

A sztárszakács a nap folyamán megismerkedett a laktanyai élettel, s annak központjával, a konyhával, és még a katonazenekarnak is besegített.

Zenéltek és vonultak

A vásárhelyi, a szolnoki, a debreceni katonazenekar, valamint a városi fúvószenekar és a mazsorettcsoport adott műsort a III. Dél-alföldi Katonazenekari Fesztiválon. Az együttesek először külön helyszíneken léptek fel, majd az Emlékponttól az Andrássy úton át a Kossuth térre indult a közös menetzene. Itt a nagy számú érdeklődő a koncert mellett a zenés, látványos alaki bemutatónak is tapsolhatott.

Olvasóink írták

 • 7. rastaman 2009. szeptember 30. 11:57
  „A cikkből kiderül: mindenki képességei szerint vett részt a főzőcskében. Vásárhely szeretett polgármestere beleöntötte a bort....”
 • 6. JB007 2009. szeptember 30. 08:39
  „Norman, ez már kereszteshadjárat, amit a kövérek ellen folytatsz...”
 • 5. Norman_Bates 2009. szeptember 29. 16:51
  „Birom amikor a híradóba leközlik, M.O. vezet szívkoszorúér megbetegedésbe meg No1 vagyunk már cukorbetegségbe, utánna következő műsor a zsírsertés Buday főz.... Haha...lol , már olyan kövér, hogy a puszta látványát is csak kenyérrel lehet megemészteni.”
 • 4. Filctoll 2009. szeptember 29. 15:17
  „airwaves - Viktor azt igérte, kolbászból lesz a kerités is!
  Lehet hogy ő rakottkrumplit akart csinálni? O.o”
 • 3. airwaves 2009. szeptember 29. 14:24
  „Mi lesz még itt a választási kampányban!!! Ebben a kurv@ nagy csóróság közepette!”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2009. szeptember 28. 20:40
  „Buday főzhetett vólna Lázáréknak lófasza pőrkőltet is!”
 • 1. Filctoll 2009. szeptember 28. 17:35
  „"Szeretek enni és főzni, leginkább olyan ételeket, melyek alapanyagai minden háztartásban könnyen fellelhetők " A kakastöke az pont ilyen alapanyag, minden háztartásban kilószámra megtalálható!

  Ideje lenne Vásárhelynek is valami "tájjellegű" finomságot feleleveniteni és főzőversenyt rendezni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhely az első az élő rockmuzsikában

A nyár elmúltával, a szabadtéri koncertidény után kevesebb helyen lehet látni-hallani élő rockmuzsikát – a kínálat azonban városonként eltérő. Tovább olvasom