Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Bunkerban rejtették el a lopott holmit

Hódmezővásárhely - Egy intézetből szökött el az a két tizenéves fiú, aki sorozatban tört fel óvodákat, iskolákat és követett el más vagyon elleni bűncselekményeket Hódmezővásárhelyen és a környék településein.
Óvodákba, iskolákba tört be Hódmezővásárhelyen egy 16 és egy 17 éves makói fiú. Azért volt szükségük pénzre, mert megszöktek az egyik gyermekotthonból. Az éjszakákat többnyire egy nádasban töltötték, de amikor megunták a „vidéki" életet, betörtek egy óvodába, ahonnan kiságyakat, takarót és párnát is loptak. Találtak egy földbe ásott bunkert is, ahová a lopott dolgokat elrejtették. A nyomozók a házkutatás során itt fedezték fel az eltulajdonított értékek egy részét.


A betörések során mindig arra törekedtek, hogy az élelmiszer mellett minél több készpénzt és gyorsan eladható értékeket találjanak, mivel ezekből tartották fenn magukat. A közintézmények mellett virágüzlet, magánházak és kerékpárok is áldozatául estek a fiatalok pénzszerzési akcióinak, amíg a hódmezővásárhelyi nyomozók tegnap el nem fogták őket. A bűncselekmény-sorozattal közel félmillió forintos kárt okoztak Hódmezővásárhelyen.

A két fiatal kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondták a nyomozóknak, hogy Sándorfalván is féltucatnyi bűncselekményt követtek el, amíg ott egy épülőben lévő házban töltötték az éjszakákat. Ők jártak többek között az egészségházban, az orvosi rendelőben és az idősek otthonában is. Az is kiderült, hogy a fiúk ellen Békés megyében is büntetőeljárás folyik szintén vagyon elleni bűncselekmények miatt.


A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság mindkét tizenévest őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Olvasóink írták

 • 8. booo 2012. július 11. 17:27
  „A kép bal felső sarkán két vágány látható. Nem tán valamely vasútállomás a bunker helye?”
 • 7. Agyalapi 2012. július 07. 14:19
  „xenopus: arra én is kiváncsi lennék...”
 • 6. xenopus 2012. július 05. 21:06
  „Elárulhatná már valaki, Vásárhelyen merre lehet találni ilyen (ezt) bunkert???”
 • 5. Tope2006 2012. július 04. 15:53
  „Szégyellheti magát szeged és környéki rendőr állomány. A kiskorú fiatalok 16-17 évesek hetek óta bujkáltak és rettegésben tartották Sándorfalvát. A rendőrök az érdeklődőknek azt mondták, hogy lehetetlen elfogni őket. Érdekes a Vásárhely környéki rendőrök el tudták a kis suttyókat kapni? Akkor itt Szegeden mire tartjuk a zsernyákokat, azért, hogy az utóbbi időben cseszegessék jogtalanul a kerékpárosokat. Az utóbbi hetekben több embert 5000-10000 ft-ra büntettek, mert szerintük a járdán nem lehet kerekezni. A bűnözőnek meg a s---ét sem merik megszagolni szégyentelen semmirekellő rendőrök. Az autós és a gyalogos az meg mindent megtehet azt sem büntetik.”
 • 4. Lázárhelyi 2012. július 03. 16:34
  „Hát ez a sok légfrissítő?
  Úgy látszik nem bírták a saját szagukat sem elviselni, mint ahogyan én sem bírnám (az övékét).”
 • 3. vuk 2012. július 03. 12:55
  „Ha mar eljaras folyik ellenuk miert vannak szabadon? Nem tudtak, hogy ugyis folytatjak?
  Van olyan csoport, akit nemigen zavar, hogy mar eppen birosagi eljaras van ellenuk, ez nem akadalyozza a bunismetlest. Na ez pont olyan.”
 • 2. Emberségetavilágnak 2012. július 03. 12:10
  „1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012.07.03. 09:57
  Eeejnyemááá!
  És a jogaik?
  Amik vannak nekik?!
  Valamiért az állam neveli őket.
  Nagy valószínűséggel nem szorgos-dolgos, böcsületes család ivadékaiként szívták magukba az "életben maradás művészete" tananyagot, de az ominózus légkör megtette a kellő ártó hatását.”
 • 1. Hétszűnyűkapanyányimonyók 2012. július 03. 09:57
  „Ez megint a szokásos: Hagyjuk szabadon kószálni bűnözőket, tudván, hogy úgyis elkövetnek valamit, aztán meg degyorsanelkaptuk!
  Ha egy nem szabályosan fürdőző idős férfi kiérdemel 3 rendőrt + bilincsbe rabosítást, akkor ezek mérnem érdemelnek ki egy sz@rrá verést?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyár végére elkészülhet a Rapcsák úti sétány Hódmezővásárhelyen

Jelenleg a szökőkútrendszer kiépítése, a múzeum előtti térburkolás zajlik. A sétány a város kulturális, művelődési, egyházi és közintézményeit köti össze. Tovább olvasom