Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

Büntetőeljárás indult Lázár János zsarolója ellen

Hódmezővásárhely - A nyugdíjas rendőr azzal fenyegette meg a fideszes politikust, hogy leönti a gyerekeit sósavval.
A Központi Nyomozó Főügyészség terrorcselekménnyel fenyegetés miatt indított büntetőeljárást az ellen a nyugdíjas rendőr ellen, aki a rendvédelmi szervezetek demonstrációi idején megzsarolta Lázár Jánost, a Fidesz frakcióvezetőjét - közölte a hirado.hu kedden.

Mint írták, a gyanú szerint a férfi azzal fenyegette Lázár Jánost, hogy a gyerekeit sósavval leönti, ha nem vonja vissza a szolgálati nyugdíj szabályainak megváltoztatásáról szóló törvényjavaslatot.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a Híradónak azt mondta: amennyiben valaki a parlament működését oly módon igyekszik befolyásolni, hogy például személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetésével fenyeget, akkor ez terrorcselekmény bűntettének számít. "Önmagában a terrorcselekménnyel való fenyegetés is egy súlyosnak minősülő bűncselekmény" - tette hozzá a szóvivő.

Az MTV Híradójának értesülése szerint a nyugállományban lévő férfi szabadlábon védekezik - olvasható a hirado.hu.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője június közepén közölte az MTI-vel, hogy megfenyegették Czerván Györgyöt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkárát és Lázár Jánost, a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét. Fazekas Géza akkor azt mondta: Czerván Györgyöt egy 50 év körüli nyugdíjas rendőr fenyegette meg telefonon. Az eset zaklatásnak minősül, az ügyészség ezzel gyanúsította meg a férfit, a bíróság pedig távoltartást rendelt el.

Akkor még vizsgálták, hogy ez összefügg-e azzal az esettel, melyben egy ismeretlen levélben fenyegette meg Lázár Jánost és családját.

Olvasóink írták

34 hozzászólás
12
 • 34. klj-54 2012. április 08. 07:52
  „@Elendur & @booo
  Egyet lehetne veletek érten úgy általában!
  De akkor amikor az én gyerekeim és unokáim megélhetését veszélyezteti egy magáról megfeledkezett a putriból felkapaszkodott egyede ennek a társadalomnak, bizony megértem azt is ha az elkövető ugyanott támad ahol Lézer Janó az egész társadalom ellen.
  Amellett ez a kirohanása a dolgozónak NEM valósítja meg még csak a veszélyes fenyegetést sem, mert alapvető bűntényi tényállások hiányoznak.
  Ez is a többi hasonlóval a MI MEGFÉLEMLÍTÉSÜNK miatt lett felfújva.
  Tehát ne szövegeljünk, húzzuk be fülünk farkunk és engedelmes birka módjára tegyük azt amit urunk és parancsolónk mond!
  Nos én az eltelt pár napban elolvastam Orbán harmadik, elfogadott szakdolgozatát. Ha önmagát komolyan venné, akkor tudhatná, hogy nem sok ideje van hátra a hatalomban! Pontosan leírta jelen despota állapotát és azokat a lépéseket, melyek rá (is) várnak.”
 • 33. klj-54 2012. április 08. 07:10
  „Akkor én feljelentem Lézer Janót befejezett terrorcselekmény vádjával!”
 • 32. hajnalka 2011. augusztus 02. 15:45
  „Tessék mondani, a zsarolás és a fenyegetőzés ugyanaz?

  Még jó, hogy megtudtam...”
 • 31. aggodo 2011. július 31. 17:19
  „Az otvenes evekben apamekat,nagyapamekat is megfenyegettek,hogy ha nem irjak ala a tsz belepest es nem adjak a kis holdjaikat a tszbe,akkor megbanja az egesz csalad,meg a gyerekek is. Alairtak,mert feltek es feltettek a gyerekeiket.. Ez nem volt terror cselekmeny?
  Mehettek akkor a birosagra,hogy meg lettek fenyegetve? Aztan mi tortent.megszuntek a TS-ek.Az aktiv tagok visszavittek,ami foldet bevittek,de meg azt is,amit nem ok vittek.A tobbinek meg,ki lett torolve a szeme. Nem mehettek akkor sem az igazukert birosagra,a 90-es evekben,mert nem vettek be az ugyet.Ez sem volt terrorcslekmeny?
  Pedig,torveny szerint,ha egy szovetkezet megszunik,a tagoknak visszajar az,amit bevittek oda,tagsagi dijnak megfeleleloen,alloeszkozkent.Hol volt akkor az allam,hogy odafigyeljen arra,hogy ne vigyenek ki a TSz megszuneskor allomanyban levo tsz tagok duplajat,mint amit bevittek,hanem mindenki csak annyi foldet kapjon vissza es ugyanott,ahogy telekkoonyvben szerepelt eredetileg. Es mindenki kapja vissza kivetel nelkul ,amit bevitt a tszbe. Persze,ez nem tortent meg. Igy nagyon sok tsz tag vagy az utodja ki lett semmizve,mert elloptak a tulajdonukat,meg 90-ben is,utoljara. Ez is terrorcseklekmeny,ugyebar? Ezek ellen meg birosagra sem lehet a mai napig sem menni,mert ugy nincs is az orszagban terrorizmus???”
 • 30. achilleus 2011. július 28. 11:08
  „kissé megkésve, de a józan észre apellálva, belinkelem:
  http://mszp.hu/hirek/az_eroszak_ellen_mindannyiunk_vedelmeben

  "Az életveszélyes fenyegetés és az erőszak semmilyen megoldást nem adhat semmilyen problémára. A lehető leghatározottabban elítélem az olyan fenyegetéseket, amelyekkel politikusokat vagy családjukat, jelen esetben Lázár János frakcióvezető-társamat akarták megfélemlíteni, illetve cselekvésre kényszeríteni. Az erőszak erőszakot szül, beláthatatlan következményekhez vezet. Ezért a mai viszonyok közepette, a mindennapok egyre elhatalmasodó erőszakos cselekedetei miatt - lásd a norvégiai tömegmészárlást, a szélsőséges erők térnyerését! - különösen fontosnak tartom, hogy semmilyen körülmények között senki ne veszítse el józan ítélőképességét. Bízom az ügy lelkiismeretes kivizsgálásában és mielőbbi tisztázásában.??? - Mesterházy Attila?, 2011. július 28.”
 • 29. spiler 2011. július 27. 17:34
  „STEVVE BOCS.KÉRÉS ElFOGADVA......igen vannak még úri emberek--------”
 • 28. W666W 2011. július 27. 17:00
  „APU KEZDÖDIK !! mondta a klasszikus.....
  terrorcselekmény mi ?, persze marika néni térde kalácsa az a terrorcselekmény ..JÓ büntessék meg a gyerek nem tehet arról, hogy a "kedves" apuka egy gumigerinc ezen nincs vita de remélem eljön egyszer az idö amikor a rohadt narancsos kormány tagjaira és a tisztelt képviselöurakra majd egy elszámoltatási folyamat után rározsdásodik a lakat....TISZTA KÖZÉLETET VÉGRE és 20 év után végre egy nem hazudozó és tolvajkodó kormányt...”
 • 27. jozko 2011. július 27. 12:47
  „A bekattant "rendvédelmis"-t védők figyelmébe:
  Holnaptól akkor gyerekekkel, nőkkel, aggastyánokkal, sebesültekkel is háborúzunk?

  A közveszéllyel , terrorcseléekménnyel fenyegetőknek annyit mondunk : nono!?

  Egy vita hevében szemtől szembe sértegetni valakit - aki azért rögtön elégtételt is vehet
  vagy sunyi módon a családját megfenyegetni nem ugyan az!

  A tiszti becsületbíróság elé citálnám és a törvény szerint kimérhető büntetésen túl ott még megkapná a magáét!
  Meg is érdemelné!
  /Már ha egyáltalán létezik -még- a Tiszti Becsületbíróság?!/”
 • 26. ladikos 2011. július 27. 12:38
  „Szegény Lázár! majd ha ráérek fogom sajnálni. Csak bele kellene gondolni,hogy ő mennyi gyereket tesz tönkre a szülei által, csak ő nem fenyeget hanem gondolkodás nélkül cselekszik. Lehet fel kellene ébredni mindenkinek mi is folyi k itt az országban!!! A gyerekeinek pedig meg kell tanulni elviselni azt a köz utálatot amit a saját Apjuk kreált nekik.Nem tudom őket sajnálni,mert nagyon valószínű, hogy nekik nem kell ingyen ebédért sorba állni.”
 • 25. Stevvve 2011. július 27. 09:54
  „16. spiler

  én olvastam félre, bocs!!”
 • 24. achilleus 2011. július 27. 09:54
  „21. Én2 2011.07.27. 09:29
  Súlyos, és létező tényállást magában foglaló, vádakat fogalmazol meg, be is tudod majd bizonyítani, ha arra kerülne a sor? - http://hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pirt%C3%A1s”
 • 23. Stevvve 2011. július 27. 09:50
  „Azokhoz szólnék, akik szerint "mérgében" meg "véletlenül" fenyegette meg Lázár gyermekeit..........gondolkozzatok már, milyen ember aki azzal fenyegetőzik, h GYEREKEKET fog bántani.

  Teljesen mindegy, hogy kinek a gyerekeiről van szó !!!!!!!!!!

  Normális ember ilyet nem tesz, gondolkozzatok már, mielőtt ezt az eszetlen barmot véditek.

  Milyen rendőr volt az ilyen?! Az <moderálva> fizetnek az én adómból nyugdíjat...”
 • 22. benq 2011. július 27. 09:30
  „engem is megfenyegetett a főnököm, ha nem dolgozom rendesen akkor kirúg! :-)”
 • 21. Én2 2011. július 27. 09:29
  „Igen a kormányt is büntetni kellene amiért népirtás folyik”
 • 20. klj_54 2011. július 27. 09:13
  „Akkor amit Orbán és csapata a lakossággal tesz az nem terrorcselekmény?
  Egyet elérhet ez a Forradalmi Jogász-Paraszt Kormány!
  Azt, hogy 56 folytatódik:(”
 • 19. achilleus 2011. július 27. 08:59
  „16. spiler 2011.07.27. 07:25
  "HA A RENDVÉDELMIS CSALÁDJÁT TÖNKRETESZIK AKKOR ..."

  Gondolt volna a nyugdíjas rendvédelmis a saját családjára, amikor egy másik ember gyermekeinek sósavval való leöntésével fenyegetőzött. Az oslói eset után komolyabban kell venni a felelőtlenül fenyegetőzőket, egyben uszítókat. Ha pedig rendvédelmis volt, akkor pláne tudhatná, mi a norma. És speciel ezzel egyetértek: https://www.facebook.com/notes/gyurcs%C3%A1ny-ferenc/orb%C3%A1n-ablaka-alatt/215686228463847 "(...) Ez esetben viszont nincs sok keresnivalójuk a miniszterelnök magánéletében. Aztán nincs elszámolnivalójuk Orbán Viktor gyerekeivel, feleségével sem. Márpedig az a ház az ő otthonuk is. Nekik mi közük a miniszterelnök édesapa, férj és a szakszervezetek vitájához? Szerintem semmi." - Ugyanez a helyzet Lázár Jánossal Botka Lászlóval és akármelyik párt politikusával”
 • 18. Együgyű 2011. július 27. 08:55
  „,,Büntetőeljárás indult Lázár János zsarolója ellen"
  Elismerem csúnya dolog, hogy Lázár János szentünk gyerekeit megfenyegetni sósavval történő leöntéssel!
  Ha ez velem történne, a médiában hír lenne?”
 • 17. deszkás 2011. július 27. 08:33
  „Engem is megfenyegettek és akkor mi van?”
 • 16. spiler 2011. július 27. 07:25
  „sok jogász van a fideszbe de a törvényi tényállásról ugylátszik nem hallottak ..tehát a vád nem áll meg/igen ezért többet lehet kapni/
  HA A RENDVÉDELMIS CSALÁDJÁT TÖNKRETESZIK AKKOR A POLITIKUS CSALÁDJÁT NEM LEHET?DE A GYEREKEKET KI KELLENE HAGYNI MERT AZOK NEM FELELŐSEK A SZÜLŐK TETTEIÉRT.AZ IS IGAZ FOGAT FOGÉRT....JANI
  remélem a hatalom elvesztése után a számonkérés során sok minden kiderül”
 • 15. Mathiasking 2011. július 27. 07:04
  „Arról is talán jó lenne írni, amit Lázár János úr tett a családon belüli erőszak kapcsán. Hmvhelyen ez nyílt titok, de Szegeden is sokan ismerik az esetet.”
34 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeumban jártak és korongoztak a japán diákok Vásárhelyen - galériával

Megnézték a városházát, az Emlékpont Múzeumot, és korongoztak is kedden a japán diákok, akiket Fukusimából és környékéről lát vendégül Vásárhely. Tovább olvasom