Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Buszokat indítanának Puskás temetésére

Egykori látogatása, illetve a róla készült emlékműsor során merült fel, hogy busz induljon Vásárhelyről Puskás Ferenc december 9-i budapesti temetésére. A nemrég elhunyt világhírű labdarúgó még 1994-ben járt Vásárhelyen, ő végezte el a HFC és a Bp. Honvéd előkészületi meccsének kezdőrúgását.
Még 1994-ben készült ez a kép a vásárhelyi sportcsarnokban. Puskás Ferenc labdát dedikál Czuczi Győzőnének. DM/DV-archív
A tervek szerint buszt vagy nagyobb létszámú jelentkezés esetén buszokat indítanának a vásárhelyi Fekete Sas Szálló elől december 9-én délelőtt kilenc órakor Budapestre, Puskás Ferenc temetésére.
– Az ötlet akkor merült fel, amikor a világhírű labdarúgó tiszteletére készített emlékműsor adása alatt több hallgatónk is betelefonált, s azt kérdezték, megy-e majd busz Öcsi bácsi fővárosi temetésére Vásárhelyről – tudtuk meg Baranyai Antaltól, a Rádió7 sportszerkesztőjétől.

Az ötlet kivitelezésében többen is segítettek, segítenek. A buszt vagy buszokat egy vállalkozó indítaná, akitől megtudtuk: legkevesebb ötven embernek kell ahhoz összejönnie, hogy járművet indítsanak. A részvételi díj fejenként 2 ezer forint. Érdeklődni és jelentkezni a Zrínyi utca 8. szám alatti irodájukban lehet vagy az Andrássy utca 47/B alatt lehet.

A CSMLSZ is szervez

A Csongrád Megyei Labdarúgó-szövetség is tervezi, hogy buszokat indít Puskás Ferenc temetésére. – Mivel ezt még most szervezzük, egyelőre nem lehet tudni, melyik településről vagy településekről mennének a buszok – nyilatkozta Talpai János, a CSMLSZ elnöke.

Puskás Ferenc tizenkét éve egy teljes napot töltött Vásárhelyen. A baleset során elhunyt vásárhelyi sportoló, Czuczi Roland emlékére létrehozott alapítvány kuratóriuma 1994. február 19-én nemzetközi autó-motor sportkiállítást szervezett, amelyre Puskás Ferencet és Hidegkúti Nándort, az Aranycsapat két tagját is meghívta. A kiállítással egy napon előkészületi meccset is játszott egymással a HFC és a Bp. Honvéd. A focimeccsen Öcsi bácsi végezte el a kezdőrúgást.

Ekkor találkozott Puskás Ferenc Roland édesanyjával, Czuczi Győzőnével, akinek egy dedikált focilabdát ajándékozott. Az édesanya ezt mind a mai napig őrzi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Kertvárosban nő a gyermeklétszám

A folyamatosan növekvő gyermeklétszámnak köszönhetően hamarosan új épülettel bővül a vásárhelyi… Tovább olvasom