Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Cézár újra megmenekült, nem altatták el

Vádat emelt az ügyészség a hódmezővásárhelyi kisfiú fülét leharapó kutya gazdája ellen. Cézárt nem altatták el. A fajtamentőkhöz került, ahol szakemberek foglalkoznak a többször is emberre támadt harci kutyával.
Cézár gazdáját, egy 29 éves hódmezővásárhelyi férfit maradandó fogyatékosságot okozó, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolta meg a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség. A férfi bűnösségéről a helyi járásbíróság dönt. A kutya gazdája nem kívánt nyilatkozni a vádemeléssel kapcsolatban. Kérte, a neve se szerepeljen újra az újságban. Tavasszal még maga mesélte el lapunknak, hogyan történt az eset. Nagyon sajnálta a megsérült kisfiút. Most csak annyit mondott, Cézár már nincs nála. Nyáron vitték el a fajtamentők az ország másik részébe.

Áprilisban a kisfiú a szüleivel látogatóba ment a kutya gazdájához. Az udvaron beszélgettek, velük volt a kutya is. A gyermek játszott, négykézlábra ereszkedett. Ekkor támadt rá az eb, és szó szerint leharapta a fülét. Cézár gazdája a harapás után azonnal elzárta a kutyát. A fület felkapta a földről, egy zacskóban a mélyhűtőbe tette. A jegelés megmentette, így az orvosok vissza tudták varrni. Egy későbbi plasztikai műtéttel szinte láthatatlanná válnak majd a kisfiú sérülései. Miután a mentő elvitte a gyermeket, a gazda saját maga értesítette a történtekről a rendőrséget és az állatvédőket.

Cézár nem először harapott meg embert. Szilveszterkor Makón egy földön fekvő részeget marcangolt össze, aki állítólag előtte tűzijátékkal ijesztgette az ebet. Akkor az állatvédők mentették meg Cézárt az altatástól. A hódmezővásárhelyi férfihoz ezután került a staffordshire, amely szakértők szerint nem tudott kibújni a bőréből. Nem kapott megfelelő oktatást. Rontotta a helyzetet, hogy fiatal kora ellenére már jó néhány gazdája volt.

Miután a kisfiút megharapta, nagyon sokan azon az állásponton voltak, hogy a kutyának nem szabad több bizalmat adni, el kell altatni. Az országos állatvédő szervezet, amely a makói eset után a vásárhelyi férfinál helyezte el a kutyát, úgy döntött, fajtavédőkre bízza az ebet. Cézárt nyáron vitték el a kutyaotthonba.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi tudott arról, hogy az eb korábban is támadt emberre, ennek ellenére hanyag módon nem tartotta pórázon vagy nem zárta el. Ezzel megszegte azt a kutyatartási szabályt, hogy az állat ne veszélyeztesse más ember biztonságát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vásárhelyről is lehet vért küldeni

Vásárhelyről is lehet vért küldeni
Egy vásárhelyi család szeretett volna segíteni műtét előtt álló barátjukon, de nem tudtak neki vért küldeni - legalábbis azonnal. Tovább olvasom