Délmagyar logó

2017. 10. 20. péntek - Vendel 9°C | 24°C Még több cikk.

Ciceró legyen, Bumeráng vagy Ördögszem? Nevet keresnek a mártélyi könyvtár macskájának

Mártély - Többször örökbe akarták fogadni a mártélyi könyvtár lábtörlőjére költöző cicát, de nem hagyta. Mindig visszatért az ajtóba, így a könyvtáré lett a kandúr. Most nevet keresnek neki.
– Egyszer csak itt volt ez a cica a könyvtárajtóban. Fogalmunk sincs, hogy került ide – mondta Sajti Imréné, a mártélyi faluház könyvtárosa. – Lehet, hogy valakinek feleslegessé vált, és a környékünkön tették ki. Mivel szeretjük az állatokat, többen is etetjük a faluház dolgozói közül. Akadna gazdája, már többször is elvitték, de mindig visszaszökött a könyvtárhoz. Itt akar maradni. Ha így döntött, akkor most már hivatalosan is könyvtári cica lett. Először is nevet keresünk neki. A faluház oldalára már több javaslat is érkezett, például Ciceró, Werner, Bumeráng, BackCat, Ördögszem. A héten kiválasztjuk, hogy minél hamarabb a saját nevén szólíthassuk őkelmét.
A bojtos farkú kis kandúr könyvtári cica szeretne lenni. Fotó: Mártélyi  Faluház és Könyvtár
A bojtos farkú kis kandúr könyvtári cica szeretne lenni. Fotó: Mártélyi Faluház és Könyvtár

Sajti Imréné elmondta, a kis kandúrt hamarosan elviszi a saját pénzén ivartalaníttatni. Utána arról is gondoskodnak a faluház dolgozóival, hogy mire jön a hideg, legyen egy kis kuckója.

A cica nem szeret kézben lenni, de imádja, ha lehajolnak hozzá és simogatják.

– Vannak híres könyvtári macskák. Például Amerikában, Spencer városában Dewey, akiről Vicky Myron könyvtárigazgató könyvet is írt.

Könyvmoly Dewey az év leghidegebb éjszakájánkerült a közkönyvtár könyvledobójába. Élete közel 20 éve alatt sok örömet szerzett az olvasóknak. A róla szóló kötetet egyébként Mártélyon is ki lehet kölcsönözni, ahol az egyelőre még nevenincs cicát is meg lehet simogatni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cukorbeteg gyerekek ellátására készülnek: tanfolyamot szerveznek az óvónőknek Vásárhelyen

Cukorbeteg gyerekek ellátására készülnek: tanfolyamot szerveznek az óvónőknek Vásárhelyen
A félnapos programon az elméleti tudnivalókon kívül gyakorlati képzésen is részt vesznek a nevelők. Tovább olvasom