Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Citroën-randevú, szépségdíjas Kacsákkal

Hódmezővásárhely, Mártély - A vásárhelyi Citroën Sajti-szalon immár 11. alkalommal rendezte meg a márka országos találkozóját Mártélyon és Vásárhelyen.
A hétvégi randevúra több mint 80 francia négykerekű jött el, a mezőny legalább felét a legendás Kacsák tették ki – tudtuk meg Sajtiné Szabó Gabriellától. Azt is elárulta: nemcsak hivatalból foglalkoznak Citroënnel, gyűjtik is a kocsikat, a család minden tagjának van legalább egy.

Citroën-randevú, szépségdíjas Kacsákkal. Fotó: Imre Péter (galéria)

A regisztrációnak és a különböző kategóriák versenyének a vásárhelyi Kossuth tér adott otthont, de a közeli község is színes programokkal várta a találkozó résztvevőit. A legmesszebbről, Kanadából Delfina Angeles érkezett, a legfiatalabb résztvevő a 3 éves Schubert Ákos lett, a legöregebb autónak egy 1968-as DS bizonyult – gazdája közölte, soha nem cserélné másra –, míg a legfiatalabbnak egy 2012. áprilisi, Hófehérke becenévre hallgató DS 3-as modell. A legszebb Kacsa a budapesti Tamás Gáboré lett. Büszkén pózolt családjával autója mellett. A felvonulásnál derült ki: több Kacsát a baromfi hangját utánzó kürttel szerelt fel tulajdonosa.

Citroën-randevú, szépségdíjas Kacsákkal. Fotó: Imre Péter (galéria)

Az igazi szenzációt Guillaume Durieux és Peggy Hamann felbukkanása jelentette. A francia–német páros arra vállalkozott, hogy egy 25 éves Kacsával megteszik az utat Párizsból Delhibe, majd vissza a francia fővárosba. Elmondták: az eltelt 11 hónap alatt 35 ezer kilométert tettek meg, és már csak egy hetük van hátra a célig, Párizsig. A Citroën Kacsával eddig semmilyen műszaki problémájuk nem akadt, csak kereket, gumit kellett cserélni. Pesti barátjuk hívta fel a figyelmüket a vásárhelyi autórandevúra. – Nem bántuk meg, hogy eljöttünk – közölte Peggy –, útközben minden hasonló rendezvényt végiglátogattunk, és úgy éreztük, egy nagy családhoz tartozunk.

Olvasóink írták

 • 4. szabóvirág 2012. július 31. 20:16
  „Kedves klj-54,
  Milyen Miska?”
 • 3. FattyúMatthew 2012. július 31. 09:36
  „Remek rendezvény volt most is!Több ilyen kellene Vásárhelyre és Mártélyra is egyaránt!”
 • 2. klj-54 2012. július 30. 10:30
  „Annak örülök, hogy Miska sikeres vállalkozó lett.
  Azon kevesek egyike akik becsületes melóval lettek valakik!”
 • 1. Mike3 2012. július 30. 09:15
  „biztos figyelmetlen voltam és nem vettem észre, hogy a DM előre megírta.

  Kedves DM!

  Nem lehetne egy állandó menüt létrehozni a honlapon, ahova bizonyos szintű moderálás után az emberek beírhatnák ha valamilyen rendezvény jut a tudomásukra? Nem maradnánk le egy rakás érdekes programról.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táltos és parittya a hód-tavi csatában

A „második" hód-tavi csatát is a magyar sereg nyerte a kunok ellen. Tovább olvasom