Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Csak a buszok járnak a vásárhelyi Petőfi utcán

Vásárhelyen a kétmilliárd forintos útrehabilitációs program keretében több utcában is dolgoznak, így kisebb-nagyobb forgalomkorlátozásra számíthatnak az autósok. A Petőfi utcára az aszfaltozás miatt csak a helyi buszok hajthatnak be. Mivel a lezárt Petőfi is összeköti a 45-ös és a 47-es főutat, a környező kis utcák forgalma megnőtt.
Most még a munkagépek uralják a Petőfi utcát. Fotó: Tésik Attila
– Eddig túlnyomórészt csak személyautók zúgtak el az ablakom előtt, de néhány napja már teherautók is dübörögnek itt – panaszolta a Petőfi úttal párhuzamos Bercsényi utcában lakó Molnár Péter.

A Petőfi utcát – amely a 45-ös és 47-es főutat köti össze a belvárosban – a kétmilliárd forintos program keretében újítják fel, s ezért részlegesen lezárták a forgalom elől.
– Az aszfaltozás miatt csak a helyi buszok közlekedhetnek a Petőfin. Az ezt megelőző munkálatok idején szakaszosan tereltük el a járműveket – mondta Juhász István, a kivitelező cég, a Betonút Rt. építésvezetője.

További útzárak

Elkezdte a Közgép Zrt. is a Klauzál utca teljes pályás szerkezetcserjét. Emiatt félpályán lezárták a Simonyi és Görbe utca közti szakaszt. A következő héten pedig egészen a Kistöltés és Mátyás utcáig lehet számítani az építésre. A Klauzál utcát három hét múlva aszfaltozzák, a Mátyásban pedig most rakják le a kockaköveket, amellyel a tervek szerint három héten belül elkészülnek. A Hódi Pál utcát is teljesen lezárták a forgalom elől, mert itt is a kockaköveket teszik a helyükre.

A munkagépek között lassabban jutottak előre a 9-es, 13-as és 16-os buszok. Az út több pontján is megállni tilos táblákat helyeztek el, hogy ne zavarják a parkoló kocsik a gépeket, buszokat. Akadtak azonban olyanok, akik behajtottak, s meg is álltak a Petőfin.

– Eddig mindig a Szántó Kovácsról kanyarodtam le a Deákra, és onnan a Petőfire, de az építés miatt inkább a Teleki utca felé megyek legközelebb – mondta a gépek láttán Tótkomlósi Zsolt, aki egy kisteherautót vezetett.

Egy idős nő ült a Petőfi utcai buszmegálló padján. Kérdésünkre elmondta, hogy csak pár perccel kellett tovább várnia, hogy megjöjjön a 9-es. A néni eddig kerékpárral járta a várost, de a sok útépítés miatt annyi akadályba ütközött, hogy inkább buszra váltott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tegnap átadták a létrást, csak később használják

Egy modern, 150 millió forintba kerülő darus kocsit kaptak tegnap a vásárhelyi tűzoltók. A járművet… Tovább olvasom